Начало > Помощен център > Cloud сървъри > Администрация на сървър > Добавяне на допълнителен диск към Cloud сървър

Добавяне на допълнителен диск към Cloud сървър

Помощен център

Добавяне на допълнителен диск към Cloud сървър

Платформата на ICN.Bg за управление на cloud услуги Ви предоставя възможност за добавяне/монтиране на допълнителни дискове(виртуални) към всеки Cloud сървър.

Дисковете може да са от различни дискови масиви, което Ви позволява максимална производителност. По този начин имате възможност да миксирате необходимите Ви дискове и обеми, за да постигнете желаните от вас резултати.

Например към основния си дисков масив, може да добавите допълнителен диск, който е в SSD дисковата зона и по този начин да изнесете вашите интензивни дискови операции (като SQL).

Изключително лесно е да изпълните тази операция. След като влезете в Cloud контролния панел, е необходимо да отидете в раздел Virtual machines (Виртуални машини):

Достъп до виртуална машина в ICN Cloud

1. Влезте в панела на желания Cloud сървър, като кликнете неговото име, след което избeрете бутона Storage от горната хоризонтална навигационна лента:

Бутон Storage в панела на сървъра

2. За да създадете нов диск, е необходимо да кликнете на един от двата бутона + или Create Disk в страницата за преглед на наличните дискове към даден Cloud сървър:

Бутони за добавяне на нов диск в панела Disks

3. За да финализирате създаването на допълнителен диск, е необходимо да попълните няколко полета, които система Ви предоставя като опции. Най-основните са:

  • Label - името на самия диск;
  • Data Store - Избор на SAN дисков масив. За най-гoляма бързина изберете SSD;
  • Size - големина на диска.

Въвеждане на параметри в панела Add New Disk

Ако поради някаква причина не виждате желания от вас Data store (Дисков масив) е необходимо да се свържете с оператор на ICN.BG, за да позволи тази опция в Билинг плана Ви или да Ви прехвърли към HV зона, която има изградени връзки с конкретния Дисков масив.

Новият диск е добавен в списъка с дискови масиви

Веднага след добавяне на желания от вас дисков масив, той ще се прикачи към Cloud сървъра и ще може да го ползвате пълноценно.

Тази операция изисква рестарт на виртуалната машина, за да може да премине всичко успешно.