Начало > Помощен център > Бизнес поща > Пронто > Pronto уебмейл - сигурност и пароли

Pronto уебмейл - сигурност и пароли

Помощен център

Pronto уебмейл - сигурност и пароли

Един от основните приоритети на cMailPro е сигурността. И докато платформата прилага най-високото ниво на сигурност по отношение на сървърите, тя няма да защити вашият cMailPro акаунт ако вие не ползвате сигурна парола още при създаването на акаунта.

Вие може да смените паролата на всеки пощенски акаунт като се логнете в контролния панел на cMailPro и кликнете иконата Accounts:

cmailpro pronto passwords

Срещу всеки създаден акаунт (пощенска кутия) има няколко линка за управление на съответния акаунт - кликнете линка Details:

cmailpro pronto passwords

В панела, който се отваря, ви препоръчаме да маркирате опцията Force use complex password и да кликнете бутона Change Details:

cmailpro pronto passwords

Сега cMailPro няма да позволи смяната на текущата парола с лесна за отгатване/налучкване парола.

В примера опитахме да сменим текущата парола с паролата 123123 и получихме предупреждение:

cmailpro pronto passwords

  • силата на паролата трябва да бъде най-малко 5 (нашата е 1).
  • паролата трябва да съдържа главни и малки букви, също и цифра.

Препоръчаме винаги да използвате вградения генератор на пароли за създаване на сигурна парола:

cmailpro pronto passwords

Ако кликнете линка Advanced Options може да увеличите броя на символите (18) и да генерирате изключително сигурна парола:

cmailpro pronto passwords

Акаунта вече е създаден, паролата е актуализирана и сигурна. За да се логнете в уебмейл клиента на cMailPro - Pronto, трябва да въведете в браузер URL адреса https://pronto.cmailpro.net/, да въведете коректните данни за логване в текстовите полета (пълното име на пощата и паролата) и да кликнете бутона Enter:

cmailpro pronto passwords

В браузера се зарежда началният интерфейс на Pronto, който виждате на следващото изображение:

cmailpro pronto passwords

Препоръчаме още при първото логване в Pronto да активирате опцията Forgotten Password Recovery като кликнете линка Preferences > Password:

cmailpro pronto passwords

Въведете текущата парола в полето Current Password (задължително за да може да извършите промяна), а в полето E-mail Password to въведете имейл адреса, на който ще бъде изпратена паролата при използване на функцията Forgotten Password Recovery.

Не е задължително да сменяте паролата освен ако не смятате, че не е достатъчно сигурна. Тук нямате достъп до генератор на пароли, но може да използвате друг генератор или да си измислите сложна парола.

Кликнете бутона Apply за да запазите промените. Текстово съобщение ще ви потвърди, че промените са успешно запазени:

cmailpro pronto passwords

Ако сега заредите страницата за логване в Pronto (https://pronto.cmailpro.net/) и кликнете линка за възстановяване на забравена парола (Forgotten Password Recovery) ще се зареди нов формуляр само с едно текстово поле Account Name, в което трябва да въведете цялото име на пощата и да кликнете бутона E-mail me my Password:

cmailpro pronto passwords

Ще получите потвърждение, че паролата е изпратена на посоченият адрес за възстановяване:

cmailpro pronto passwords

Ако отворите пощата за възстановяване ще откриете съобщението, което съдържа паролата:

cmailpro pronto passwords

Ако няма въведен адрес за възстановяване на забравена парола, Pronto ще ви покаже следното съобщение за грешка - не е посочен имейл адрес за възстановяване на парола:

cmailpro pronto passwords

При смяна на паролата в панела Password (Preferences > Password) в секция Password Modification трябва да въведете новата парола в полето New Password и да потвърдите същата парола в полето Reenter Password.

При несъответствие между двете пароли ще получите предупреждение - паролите не съвпадат:

cmailpro pronto passwords

Ако опитате да въведете много лесна за отгатване парола ще получите предупреждение - паролата трябва да съдържа главни и малки букви:

cmailpro pronto passwords

Ако опитате да въведете парола по-кратка от 6 символа ще получите предупреждение - паролата е твърде кратка:

cmailpro pronto passwords

Заключение

Накратко ще припомним основните стъпки при работа с пароли в Pronto:

  • след създаване на пощата кликнете линка Details в реда срещу пощата и маркирайте опцията Force use complex password за да активирате филтъра за сигурност на паролите.
  • използвайте вградения генератор на пароли за да създадете сигурни пароли.
  • при първото логване в Pronto активирайте имейл адреса за възстановяване на забравена парола (Preferences > Password) за да може да ползвате функцията Forgotten Password Recovery.