Начало > Помощен център > Бизнес поща > Контролен Панел > Управление на DNS записи (Advanced zone editor) в cMailPro

Управление на DNS записи (Advanced zone editor) в cMailPro

Помощен център

Управление на DNS записи (Advanced zone editor) в cMailPro

В настоящата статия ще ви запознаем с инструмента Advanced zone editor. Неговата цел е да управлява всички записи (A, AAAA, SRV, CNAME, TXT) за домейните ви. Advanced Zone Editor е мощен инструмент, чрез който можете да насочите домейна си или субдомейните си към различни IP адреси, имена и много други.

Инструмента се намира в секция Domains в контролния ви панел. 

След кликване на бутона ще се отвори прозорец, в който е необходимо да изберете домейна, за който желаете да управявате записите.

На следваща стъпка ще се отвори панел за управление на записите, като в горната част ще имате опция за създаване на нови записи:

Type - Тип на записа(A, AAAA, SRV, CNAME, TXT);

Name - Име (пример: test, за да създадете test.moiatdomain.com);

TTL - TTL (Времето, за което ще се кешира информацията за записа в DNS сървърите по света.);

Address -- Това поле ще изглежда по различен начин и ще има различни имена и функционалност в зависимост от записа, който сте избрали да зададете;

По-надолу в панела ще откриете списък с вече съществуващите записи. Чрез бутоните Edit и Delete имате опцията да извършвате промените, които желаете. В конкретния пример може да разгледате вече създадени няколко DNS записа към тестовия домейн - A и CNAME.

С бутона Edit може да редактирате четирите полета - Type, Name, TTL и Address. За да премахнете даден запис, е необходимо да кликнете върху бутона Delete.