Начало > Помощен център > Бизнес поща > Контролен Панел > Управление на DNS Setup в cMailPro

Управление на DNS Setup в cMailPro

Помощен център

Управление на DNS Setup в cMailPro

В тази статия ще Ви запознаем с инструмента DNS Setup, който можете да намерите в контролния панел към специализираната e-mail услуга cMailPro. 

MX(Mail Exchanger) записът служи, за да упомене кой мейл сървър ще приема съобщенията за дадения домейн. 

Приоритети при MX(Mail Exchanger) записите:

  • По-ниското число означава по-висок приоритет. 0 е най-високият приоритет;

  • Мейл сървърът с по-висок приоритет ще приеме пощенската кореспонденция изпратена към домейн името;

  • Вторият по приоритет мейл сървър може да се използва за бекъп мейл сървър или други цели;

  • Ако са заложени повече от един мейл сървър с еднакъв приоритет, писмата ще бъдат изпращани към тях на случаен принцип.

MX запис може да бъде добавен или редактиран от cMailPro панела и инструмента "DNS Setup":

\ Добавяне на нов MX запис

След като изберете домейна, за който ще добавяте MX запис и въведете необходимата информация, избирате бутона "Add New Record":

Редактиране на MX запис:

MX записът може да бъде редактиран от същото меню, като можете да видите вече създадените такива.\ За редактиране избирате бутона "Edit" срещу избрания MX запис. Ще видите полетата "Priority" и "Destination", които можете да промените. След направените промени натискате бутона "Edit" под тях, за да ги запазите.

- Managing - Избирате домейна, за който ще се извършва промяна или добавяне на MX запис;\ - Priority - Залагане на приоритет на MX записа;\ - Destination - Залагане на hostname за MX записа.

Изтриване на MX запис: 

 Изчистването на всички създадени MX записи се извършва с натискането на бутона "Cleaer All Records".

С активирането на настройкаta Jabber (XMPP), която поддържа чат и който позволява поддържката на Instant Messaging сървъри, те ще бъдат в състояние да ви изпратят искания за приятелство и чат съобщения. Тази настройка е особено важна за хората, които използват Gtalk или други видове чат приложения с поддръжката на XMPP. В допълнение, когато сървъри, използващи Jabber или MSLync са правилно конфигурирани, вие ще бъдете в състояние да добавите тезиколеги или приятели към вашия списък с приятели и те ще бъдат в състояние да ви виждат когато сте онлайн или не.

Забележка: външни системи, използващи Jabber също трябва да имат правилноконфигурирани SRV записи в своята DNS зона за да работят правилно.

С активирането на опцията SIP, вие ще можете да правите и получавате телефонни обаждания от външни клиенти, използващи протокола SIP. Когато е правилноконфигуриран, човек ще може да направи обаждане към вас, просто чрез изпращане на заявка до "username@yourdomain.com".

С активирането на CALDAV опцията, ще бъдете в състояние да създавате и споделяте вашия календар с други системи, които също използват CALDAV. Например ваш партньор, или служител от друга фирма, която работи с вас.

С активирането на CARDDAV, ще бъдете в състояние да споделяте контакти от адресната си книга с външни системи, които също използват протокола CardDAV. Това може да бъде от особена полза при работа от дома и офиса, или когато искате да споделите адресни ресурси с партньор на фирмата, или колеги, който използва различна система.