Начало > Помощен център > Бизнес поща > Контролен Панел > Добавяне на домейн (Aliases) в cMailPro

Добавяне на домейн (Aliases) в cMailPro

Помощен център

Добавяне на домейн (Aliases) в cMailPro

В настоящата статия ще ви запознаем с инструмента Aliases. Неговата цел е да добавите домейн, който да зарежда съдържанието на основния ви домейн. Иначе казано parked domain (паркиран домейн). Обикновено този тип домейни се използват, когато имате сайт, който желаете да бъде достъпен от няколко домейна по една или друга причина, например ако притежавате едно и също име с няколко разширения - com, biz, eu.

Инструментът се намира в секция Domains във вашия контролен панел.

След като кликнем на иконката Aliases ще ни се отвори прозорец, в който можем да въведем домейн и бутон, с който да го добавим. 

След коректното попълване на домейна и кликването на бутона Add Domain, ще ни се визуализира съобщение с информация за това, че успешно сме добавили нов Alias за основния си домейн. Кликвайки бутона Go back ще се върнем към прозореца за добавяне на Alias, като ще открием списък със съществуващите ни такива. За всеки един домейн разполагате с два бутона -- Remove, служещ за премахване на домейна от паркираните и Manage redirection, чрез който можем да създадем пренасочване към различна директория.

При опцията Remove премахвате домейна, който е бил като паркиран към главния домейн на акаунта. При Manage redirection имате възможност да създадете пренасочване към конкретен URL адрес или пренасочване към различна директория от типа http://icntest.com/test , а с бутона Save запазвате пренасочването, което желаете.

Чрез бутона Disable Redirection може да изключите пренасочването, което сте създали.