Начало > Помощен център > Бизнес поща > Контролен Панел > Добавяне на домейн (Aliases) в cMailPro

Добавяне на домейн (Aliases) в cMailPro

Помощен център

Добавяне на домейн (Aliases) в cMailPro

В статията ви представяме инструмента Aliases. Неговата цел е да добавите домейн, който да зарежда съдържанието на основния домейн. Иначе казано parked domain (паркиран домейн). Обикновено този тип домейни се използват, когато имате сайт, който желаете да бъде достъпен от няколко домейна по една или друга причина, например ако притежавате едно и също име с няколко разширения - com, biz, eu.

Инструментът се намира в секция Domains във вашия контролен панел.

Достъп до Aliases в панела cMailPro

След като кликнем иконата Aliases ще се зареди поле, в което да въведем домейна и бутон, с който да го добавим:

Интерфейс за създаване на псевдоним Alias

След коректното попълване на домейна и кликане на бутона Add Domain, ще се зареди съобщение с информация за това, че успешно сме добавили нов Alias за основния си домейн. Като кликнем бутона Go back ще се върнем в панела за добавяне на Alias, като ще открием списък със съществуващите такива.

Срещу всеки домейн в таблицата има два бутона - Remove, който служи за премахване на домейна и Manage redirection, чрез който можем да създадем пренасочване към различна директория:

Таблица с линкове за управление на парикирания домейн

При опцията Remove премахвате домейна, който е бил паркиран към главния домейн на акаунта. При Manage redirection имате възможност да създадете пренасочване към конкретен URL адрес или пренасочване към различна директория от типа http://icntest.com/test , а с бутона Save запазвате пренасочването:

Създаване и запазване на пренасочване

Чрез бутона Disable Redirection може да изключите пренасочването, което сте създали.