Как се извършва трансфер на домейн име от един регистратор към друг?

Прехвърлянето на дадено домейн име от един регистратор към друг се извършва посредством предоставянето на трансфер код, познат също като EPP код и AUTH CODE. Трансфер кодът се използва като механизъм за защита за да се гарантира, че единствено законният собственик на домейн името може да контролира прехвърлянето на регистрацията на домейн името.

В идеалния случай, трансфер кодът на вашето домейн име следва да бъде на разположение в контролния панел, предоставен от вашия регистратор. В случай, че не сте в състояние да намерите трансфер кода на домейн името ви, можете да се свържете с екипа, обслужващ настоящия ви регистрар и да го изискате от него.

В зависимост от настройките на домейн името ви, може да се наложи да изключите забраната за трансфер на домейн името „Domain Lock“.  Изключването на опцията се извършва също от контролния панел на обслужващия ви регистратор.

След  започване на процеса на прехвърляне, към административния e-mail контакт заложен към домейн името ще получите автоматичен e-mail, съдържащ линк, с който трябва  да потвърдите или да отхвърлите процедурата на трансфер. За да завършите прехвърлянето, не забравяйте да направите вашето потвърждение, като кликнете върху връзката за потвърждение.

С изпълнението на посочената процедура вие се верифицирате като собственик на домейн името и потвърждавате желанието си за промяна на обслужващия регистрар.

С одобрението на Approve link, започва същинското изместване на управлението на домейн името, което продължава от 5 до 7 дни. В рамките на посочения период се извършва одобрението на трансфера от настоящия ви регистрар към бъдещия такъв. По време на този период от ваша страна не се изисква извършването на допълнителни действия. След успешното извършване на прехвърлянето, домейн името ще бъде подновено в регистрационната база на новия регистратор за период от 12 месеца.

Публикувано от на

В случай, че имате нужда от техническа помощ или по-детайлна информация свързана с темата от помощната статия, молим да изпратите запитване.

Пусни запитване

Нашият Friendly Geeks техничеки екип с радост ще Ви съдейства денонощно и на:

  • Национален телефон: 0700 300 70 (на цената на един градски разговор)
  • Тел.: +359 2 491 8877