Какво представлява процедурата по трансфер на домейн име?

Трансферът на домейн име представлява процес на прехвърляне на даден домейн от един регистратор към друг или това също така е процедура  на промяна на регистратора поддържащ домейн името. Регистраторът отговаря за управлението и поддръжката на  вашия домейн, като следователно прехвърлянето му не следва по никакъв начин да повлияе на активността на вашия Интернет сайт, създадени пощенски акаунти или DNS зони.

Политиката на прехвърляне на регистрацията и поддръжката на домейн имената между различните регистрари е определена от ICANN (Internet Corporation For Assigned Names and Numbers).

При осъществяване на трансфер на домейн имена с разширения  .com, .net, .org, .info, .biz, .eu периодът който сте ползвали при настоящия ви регистратор се запазва. Изключение прави трансферирането на домейн имена в областта .bg. След  успешната промяна на регистратора, следва  подновяването на домейн името за период от 12 месеца.

Самата процедура по трансфер се извършва безплатно, като таксата която се заплаща се отнася за удължаването на срока на домейн името. За да бъде осъществена процедурата по трансфер е необходимо да бъдат спазени следните изисквания:

•  Домейн името трябва да бъде в активен статус.

•  Забраната за трансфер на домейн името трябва да бъде деактивирана.

•  Домейн името не трябва да бъде регистрирано, подновено или трансферирано преди по-малко от 60 дни.

•  Административният e-mail контакт на домейн името трябва да бъде активен.

 

Успешното прехвърляне на вашия домейн обикновено отнема от пет до седем дни.

За да генерирате поръчка за трансфер към ICN.BG на вашето домейн име е необходимо да посетите официалния ни сайт http://www.icn.bg/. След заплащане на таксата в зависимост от разширението на домейна, нашият екип ще се свърже с вас за да Ви информира за необходимите действия за изпълнение.

Публикувано от на

В случай, че имате нужда от техническа помощ или по-детайлна информация свързана с темата от помощната статия, молим да изпратите запитване.

Пусни запитване

Нашият Friendly Geeks техничеки екип с радост ще Ви съдейства денонощно и на:

  • Национален телефон: 0700 300 70 (на цената на един градски разговор)
  • Тел.: +359 2 491 8877