Как се извършва “Move action“ на домейн име?

Извършването на трансфер на даден домейн посредством процедурата  „move action” се извършва в случаите, в които дадено домейн име е регистрирано и се поддържа към един и същ регистрар. В случая  ICN.Bg използва регистрационната база на Световния домейн регистрар (Public Domain Registry )и всички домейн имена, които са регистрирани към посочения регистрар, могат да бъдат изместени  посредством процедурата „move action”.

Процедурата е изключително улеснена и отнема минимално време за изпълнение. За да бъде стартиран процесът на прехвърляне на Вашия домейн, е необходимо да изискате от настоящия си регистратор иницииране на „move action”  към данни, които ще Ви бъдат предоставени от  ICN.Bg.

Данните включват информация за създадените Ви в системата:

-  customer_id:

-  username:

-  email:

Сътрудник на обслужващия Ви регистратор ще извърши операцията, чието изпълнение отнема няколко минути. След успешното  прехвърляне, домейн името ще бъде подновено за една година напред от датата му на изтичане. Важно е да се отбележи, че домейнът пристига в нашата система с whois информацията, с която се е визуализирал преди трансфера. Ако данните са различни от тези, които сте въвели в своя акаунт, то те се актуализират ръчно от служител на ICN.bg. В случаите на извършена промяна, задължително изискване е да имате достъп до административния имейл контакт, посочен за съответното домейн име. Това условие се налага, тъй като при промяна на whois информация Световния домейн регистрар изпраща елекронни съобщения с цел Вашата оторизация по направените промени, като това се извършва от Вас посредством натискане на одобрителен линк, съдържащ се в имейла.

Публикувано от на

В случай, че имате нужда от техническа помощ или по-детайлна информация свързана с темата от помощната статия, молим да изпратите запитване.

Пусни запитване

Нашият Friendly Geeks техничеки екип с радост ще Ви съдейства денонощно и на:

  • Национален телефон: 0700 300 70 (на цената на един градски разговор)
  • Тел.: +359 2 491 8877