WordPress Wizard в cPanel

Помощен център

WordPress Wizard в cPanel

В поредица от статии ще ви запознаем с набор от инструменти за управление на WordPress през cPanel. Тези инструменти (както и много други) са собствена разработка на хостинг компания ICN.Bg и са налични само за клиентите на уеб хостинг и WordPress хостинг, въпреки че са имплементирани в cPanel.

За да достъпите WordPress Wizard трябва да се логнете в cPanel и в секция WordPress Management да кликнете линка WordPress Wizard:

достъп до WordPress Wizard в WordPress Management

На следващия екран ще се зареди таблица с информация за всички WordPress инсталации в хостинга. Препоръчваме след зареждане на страницата да кликнете бутона Scan и да стартирате ново сканиране на акаунта, тъй като е възможно поради кеширане да се зареди некоректна информация.

Таблицата съдържа следната информация:

таблица с информация за WordPress сайтовете в хостинга

  • Name - име на WordPress (WP) сайта,
  • URL - линк към WP сайта,
  • Path - път до инсталационната директория на съответния WP сайт,
  • Version - версията на WP,
  • Action - колоната съдържа два бутона: Login as admin (Логване като админ) и Remove Installation (Премахване на инсталацията).

При кликане на бутона Login as admin в нов прозорец се зарежда администрацията на съответния WordPress:

логване като администратор в WordPress

администрация на WordPress сайт

Ако желаете да премахнете изцяло WordPress инсталация, кликнете бутона Remove Installation:

премахване на WordPress инсталация

Ще се зареди прозорец за потвърждение на изтриването, кликнете бутона OK за да премахнете съответния WordPress:

потвърждение за премахване на WordPress инсталция

Ползата и голямото удобство на този инструмент е, че позволява управлението на всички WordPress инсталации в хостинга от един единствен интерфейс.

Просто отваряте приложението, стартирате ново сканиране, кликате върху линка за да заредите сайта, влизате в администрацията за да извършите промени или премахвате старите тестови инсталации.

Вече не е необходимо да проверявате какви сайтове зареждат регистрираните домейни и поддомейни, да търсите инсталационни директории през файловия мениджър или да сканирате през SSH файловете в хостинга (търсейки всички wp-config.php файлове, например), за да откриете всички WordPress инсталации в хостинга.