Начало > Помощен център > Апликации > WordPress > WordPress Оптимизация в cPanel

WordPress Оптимизация в cPanel

Помощен център

WordPress Оптимизация в cPanel

Интерфейсът на WordPress Optimization дава възможност за активиране на три различни инструмента за оптимизация с кликане само на един бутон.

За да достъпите този панел трябва да се логнете в cPanel и в познатата секция WordPress Management да кликнете линка WordPress Optimization:

достъп до WordPress Management в cPanel

Зарежда се таблица със следната информация:

таблица с информация за WordPress сайтовете в хостинга

  • Name - име на сайта,
  • URL - линк, който зарежда сайта в нов прозорец на браузера,
  • Path - път до инсталационната директория на сайта,
  • Version - версия на WordPress,
  • Optimized - текущ статус на оптимизацията,
  • ActiveCache - този инструмент служи за конфигуриране на различни опции за кеширане за вашия WordPress сайт като намалява броят на заявките към вашата база данни, кеширайки ги в in-memory база данни и дава възможност на вашия хостинг план да обслужва повече потребители едновременно. Научете повече за кеширащия инструмент ActiveCache!
  • PageSpeed може допълнително да подобри уеб сайта ви, като пренапише част от статичния код (html, css, js, оптимизация на изображения и др.), намалявайки латентността и честотната лента (термини за забавяне и разход на ресурс). Вижте повече за инструмента PageSpeed.
  • Site Speed-Up - активирайте Site Speed-Up за да кеширате уебсайта си директно на сървъра, осигурявайки много по-висока скорост на зареждане.
  • Plugin - този инструмент автоматично инсталира и конфигурира един от най-популярните кеширащи плъгини за WordPress - W3 Total Cache. Най-общо казано, плъгинът повишава ефективността на работа на уебсайта чрез кеширане и активиране на CDN.
  • Action - при натискане на бутона Optimize се отваря нов панел за управление на инструментите само за конкретния сайт.

статус на инструментите за оптимизация

Само с натискане на бутона Optimize активираме всички неактивни инструменти:

активиране на всички неактивни инструменти

Обикновено маркетинговите статии в блоговете спират дотук и оставят читателя в съмнение дали всичко написано, което звучи прекрасно, би се потвърдило в практически тест.

За техническият екип на ICN.Bg обаче, който е положил немалко усилия да създаде и имплементира тези инструменти, публикуването на резултатите от такъв тест е като поставяне черешката на тортата.

Инсталирахме нов WordPress и импортирахме примерно тестово съдържание. Изключихме всички инструменти и заредихме сайта през един от най-популярните и прецизни онлайн тестови инструменти Pingdom Website Speed Test (https://tools.pingdom.com). Направихме няколко теста през няколко минути като снимахме всички резултати и записахме най-бързия от тях:

тест на бързината на сайта при изключен WordPress Optimization

След това активирахме всички налични инструменти в WordPress Optimization за същия сайт и повторихме теста няколко пъти като отново записахме най-бързия резултат:

тест на бързината на сайта при включен WordPress Optimization

Категорично активирането на инструментите за оптимизация доведе до по-висока скорост на зареждане на същата уеб страница в сравнение с времето на зареждане без оптимизация:

WordPress OptimizationPerformance gradePage sizeLoad timeRequests
Деактивирана оптимизацияC 77582.1 KB717 ms20
Активирана оптимизацияB 84429.3 KB701 ms20
Резултат9.1%26.25%8.7%

Ако поради някаква причина решите да деактивирате инструментите в WordPress Optimization, кликнете бутона Disable Optimization и след около минута всички инструменти ще бъдат изключени (Status: off):

изключване на кеширащите инструменти

Надяваме се, че резултатите от тестовете са премахнали напълно съмненията и страховете от използване на инструментите в WordPress Optimization.

Препоръчаме ви да повторите нашите тестове първо с тестова инсталация на WordPress, за да се убедите лично в резултатите, преди да активирате WordPress Optimization за вашите официални сайтове.