Начало > Помощен център > Апликации > WordPress > WooCommerce - Интегриране на MaxMind Geolocation

WooCommerce - Интегриране на MaxMind Geolocation

Помощен център

WooCommerce - Интегриране на MaxMind Geolocation

WooCommerce позволява на собствениците на магазини автоматично да определят местоположението на клиентите чрез геолокация и да показват правилни данъчни ставки и методи за доставка, специфични за съответното местоположение.

За да определи правилното местоположение на клиента, WooCommerce се интегрира с MaxMind Geolocation, което позволява на WooCommerce да изтегли най-новата база данни за геолокация.

MaxMind е компания за дигитални карти, която предоставя данни за местоположението на IP адреси. MaxMind е основана през 2002 г. от Thomas 'TJ' Mather и е базирана в Waltham, Massachusetts (wikipedia).

Настройките Гео позициониране и Гео позициониране (с поддръжка за кеширани страници), които ползват MaxMind базата данни, са налични в меню Местоположение по подразбиране за клиента в раздела WooCommerce > Настройки > Основни:

Настройка Гео позициониране в WooCommerce

Ако изберем коя да е от опциите с Гео позициониране, преди да сме интегрирали MaxMind Geolocation, и опитаме да запазим настройката, WooCommerce ще зареди следното съобщение за грешка Geolocation не е конфигуриран:

Съобщение за грешка 'Geolocation не е конфигуриран'

В статията ще създадем безплатен акаунт в MaxMind и ще генерираме лиценз, с който ще интегрираме геолокацията в WooCommerce.

Създаване на акаунт в MaxMind

За да създадем акаунт в MaxMind, зареждаме в браузър URL адреса https://www.maxmind.com/en/geolite2/signup .

На страницата за регистрация GeoLite2 Sign Up попълваме формуляра с коректни лични и бизнес данни. В полетата Industry и Intended use избираме от съответното меню eCommerce и Price localization:

Формуляр за данни при регистрация на акаунт в MaxMind

След кликане на бутона Continue MaxMind ни инфоримира, че на контактния имейл е изпратено писмо с информация как да достъпим базата данни:

Съобщение за изпратено писмо на контактния имейл

Отваряме писмото в пощенския акаунт от регистрацията и кликаме линка here (в зелено) за да генерираме парола за логване в акаунта:

Линк в имейла за създаване на парола

В интерфейса Set Password генерираме парола като ползваме вградения генератор за пароли, записваме паролата във файл, маркираме опцията за приемане условията на MaxMind и кликаме бутона Reset password:

Интерфейс Set Password за генериране на парола в MaxMind

Създаване на лицензен ключ в MaxMind

Дотук създадохме акаунт и генерирахме парола за достъп до акаунта. Въвеждаме в браузър URL адреса https://www.maxmind.com/en/account и се логваме с коректните данни.

На страницата Account Summary в менюто отляво избираме линка My License Key за да достъпим интерфейса за генериране на лицензен ключ:

Линк My License Key на страница Account Summary

Генерирането на нов лицензен ключ не деактивира съществуващите ключове. Може да създадем максимум 25 активни лицензни ключа едновременно, но в акаунта винаги трябва да има поне един активен ключ.

Преди да премахнем съществуващ лицензен ключ от акаунта трябва да актуализираме нашата интеграция защото не може повторно да активираме ключ след премахването.

За да създадем лицензен ключ кликаме бутона Generate new license key:

Интерфейс License Keys за създаване на лицензен ключ

В полето License key description въвеждаме произволно име на ключа, което служи като етикет за разпознаване на различните ключове.

На въпросa Will this key be used for GeoIP Update? oтговаряме с включване на радио бутона No.

Кликаме бутона Confirm за да генерираме лицензния ключ:

Интерфейс за генериране на лицензен ключ

Зарежда се страница с потвърждение за успешното създаване на ключа.

Важно: трябва да копираме и запишем този ключ във файл веднага, защото ще ни бъде показан само веднъж и след това системата ще визуализира само първите четири символа от ключа:

Потвърждение за създаване на новия лицензен ключ

При кликане на бутона Return to list MaxMind отново ни напомня да копираме на лицензния ключ:

Напомняне за копиране на лицензния ключ

Кликаме бутона Continue и се връщаме в предишния интерфейс License Keys, където новия лицензен ключ се добавя в таблицата със съществуващи ключове:

Таблица с всички създадени лицензни ключове

Интегриране на MaxMind Geolocation в WooCommerce

Остана само да интегрираме лицензния ключ в настройките на WooCommerce. За целта навигираме до WooCommerce > Настройки > Интеграция и в полето MaxMind License Key въвеждаме лицензния ключ.

Кликаме бутона Запазване на промените:

Интегриране на MaxMind Geolocation в WooCommerce

Сега нашият WooCommerce магазин е готов да използва опциите за геолокиране на клиентите с MaxMind Geolocation.