Wordpress плъгини - съвместимост при ъпдейт

Помощен център

Wordpress плъгини - съвместимост при ъпдейт

Плъгините са най-лесния и бърз начин за добавяне на нова функционалност към вашия WordPress сайт, да подобрите неговия вид, да го персонализирате и дори да оптимизирате неговото съдържание за получаване на по-висок ранкинг от търсещите машини.

Понякога обаче плъгините стават предпоставка за WordPress уязвимост, хакерска атака или се проявяват различни видове проблеми свързани с тяхното използване.

Какво трябва да имате предвид, когато инсталирате един плъгин в WordPress?

Много често плъгините не са съвместими с други плъгини или си пречат с активираната тема на WordPress. Това е така, защото плъгините с подобни или препокриващи се функционалности проявяват проблеми и тяхното едновременно активиране може да доведе дори до спиране на работата на сайта ви.

Също така трябва да имате предвид, че една тема може да си пречи с определен плъгин и в случай на проблем със съвместимостта между двете това ще повлияе и на нормалната работа на сайта и неговото зареждане.

Добре е да знаете, че след излизането на нов ъпдейт на WordPress, за да го инсталирате и всичко да работи безпроблемно, трябва съществуващите плъгини също да са съвместими с него. Винаги проверявайте това преди да ъпгрейднете към новата версия, за да не възникнат проблеми с вашия сайт и неговата нормална работа.

Можете да проверите съвместимостта на определен плъгин с новата версия, като отидете в меню Разширения и видите срещу всеки един инсталиран плъгин дали той е съвместим с нея.

За да е съвместим, трябва в меню Разширения под самия плъгин да е изписано: Compatible with your version of WordPress.

Препоръчваме да правите ръчен бекъп преди всяка голяма промяна по вашия сайт - инсталиране на плъгин, нова тема, ъпдейт и други. По този начин ще можете да върнете последното резервно копие, съдържащо всички скорошни промени и ще се защитите от евентуалните проблеми, които могат да настъпят при ъпдейтването към новите версии.


Оригинална статия: Съвместимост на плъгини в Wordpress