Начало > Помощен център > Апликации > WordPress > По-защитен WordPress, как?

По-защитен WordPress, как?

Помощен център

По-защитен WordPress, как?

Какво представлява All In One WordPress Security and Firewall?

The All In One WordPress Security and Firewall е възможно най-добрия плъгин за сигурност (с над 700,000 активни инсталации), който  ще осигури сигурността на вашия WordPress сайт.

Ако вече сте инсталирали и конфигурирали вашия Wordpress, добре е да помислите и за неговата сигурност.

Плъгинът за защита, който ще ви представим, предлага най-новите препоръчителни практики и техники за сигурност в WordPress както и лесни за използване функции. Той е създаден и написан от експерти, за да бъде лесно използван и конфигуриран от крайния потребител. Няма нужда да залагате сложни правила и инструкции в .htaccess файла на сайта си, тъй като това се извършва автоматизирано от плъгина, чрез неговия user-friendly интерфейс.

WordPress може да има пропуски в сигурността, които обикновено идват от невнимателни потребители или прилагане на лоши практики за сигурност, лоша хостинг конфигурация и некачествени плъгини и/или теми.

Затова е много важно да се добавят някои допълнителни мерки за сигурност и защита на вашия сайт с помощта на плъгин като този.

All In One WP Security and Firewall също използва безпрецедентни точки на сигурност, както и система за оценяване, за да се измери колко добре се защитава вашия сайт въз основа на защитните елементи, които сте активирали.

Функциите за сигурност и защитната стена са категоризирани като Basic, Междинни или Advanced. Това Ви дава безопасна възможност да управлявате група от функции за сигурност, без риск да се наруши функционалността на сайта.

Линк за изтегляне на плъгина All In One WordPress Security and Firewall.

Вижте как вашия WordPress сайт може да стане по-бърз и сигурен само с няколко клика

Смяна на паролата за администрацията на Wordpress

В случай, че сме забравили паролата на нашия администраторски акаунт в Wordpress, как можем да възстановим/променим тази парола?

Паролата за административния акаунт на Wordpress може да бъде променена бързо и лесно, чрез едно единствено действие в phpMyAdmin панела на Вашия хостинг акаунт.

Ако сте забравили паролата за Вашия акаунт, моля следвайте следните стъпки за да изпълните QUERY скрипт, който ще Ви генерира нова парола за Вашата администрация.

  • Стъпка 1 – през контролния панел на хостинг акаунта (cPanel) влизаме в phpMyAdmin;
  • Стъпка 2 – в phpMyAdmin избираме базата данни от менюто вляво, която нашия Wordpress използва;
  • Стъпка 3 – след като сме избрали правилната база данни кликаме бутона SQL в горното меню;
  • Стъпка 4 – след като сме в QUERY панела, в текстовото поле въвеждаме следната команда, която ще промени паролата на нашия администраторски WP акаунт:
UPDATE wp_users SET user_pass = MD5('newpassword') WHERE user_login = "admin";

В кавичките заместваме newpassword с паролата, която желаем да ползва акаунта.

Ако акаунта е с име различно от admin (което силно препоръчаме), тогава трябва да променим и администраторското име в командата.

Например:

Искаме да сложим парола: SPd19io2dozZ9 на администраторски потребител, който се казва icnadmin.

Тогава командата, която ще изпълним ще изглежда по следния начин:

UPDATE wp_users SET user_pass = MD5('SPd19io2dozZ9') WHERE user_login = " icnadmin";

След като сме въвели командата кликаме бутона Изпълнение, намиращ се долу в дясно, и паролата на нашата администрация ще бъде успешно променена.