Начало > Помощен център > Апликации > Графични редактори на векторни изображения

Графични редактори на векторни изображения

Помощен център

Графични редактори на векторни изображения

Vectr

Vectr е безплатен графичен софтуер, който се използва за лесно и интуитивно създаване на векторни графики.

Vectr се предлага в два варианта: онлайн и като десктоп програма за различни платформи, което позволява лесно сътрудничество и синхронизиране.

За да ползвате Vectr онлайн, въведете в браузър URL https://vectr.com и кликнете линка New File [1]:

Начална страница на сайта vectr.com

Достъп до Vectr имате и от началната страница на Pixlr https://pixlr.com/ (чиито [растерни графични редактори](https://www.icn.bg/bg/help/aplikacii/grafichni-redaktori-na-rasterni-izobrazheniya/{: target="_blank"}) ви представихме в отделна статия) като кликнете линка Free Vector Editor в горното хоризонтално меню:

Линк към vectr.com от сайта pixlr.com

Голямо удобство за всеки потребител е подробната документация на сайта.

Кликнете линка User Guide, за да получите подробна информация за инструментите в главните модули на софтуера (Editor, Dashboard, Toolbar, Workspace и Filters):

Панел с инструкции User Guide

Ако кликнете линка Tutorials имате достъп до 29 лекции, които демонстрират възможностите на програмата:

Панел с видео уроци

Какво може да създавате с Vectr?

Vectr може да се използва за създаване на 2D графика. Използвайте Vectr за създаване на графики за визитки, поздравителни картички, икони, уеб сайтове, илюстрации, лога, автобиографии, брошури, плакати, презентации и много други.

Vectr може да бъде инсталиран и като WordPress плъгин за редактиране на векторни изображения във вашите WordPress страници или публикации: https://wordpress.org/plugins/*vectr*-embedded-graphics-editor/

Достъп до официалния youtube.com канал на Vectr имате от този URL: https://www.youtube.com/channel/UC-cJMcXP4znmrj8_DF-EuvA/videos

Препоръчаме ви да отделите време и да се запознаете с възможностите на векторния графичен редактор Vectr и да прецените дали това е програма, която ще ви бъде полезна за създаване и редактиране на векторни изображения във вашия сайт.

Gravit Designer

Представяме ви Gravit Designer - безплатно, функционално, векторно приложение за уеб дизайн от висок клас.

Независимо дали работите върху графики за маркетингови материали, уеб сайтове, икони, дизайн на потребителски интерфейси, презентации или просто искате да създадете авторско концептуално изкуство, Gravit Designer е програмата, от която имате нужда.

Gravit Designer може да се ползва както онлайн на URL https://www.designer.io [2]:

Начална страница на сайта designer.io

така и да се инсталира на компютър без значение каква операционна система (Windows, Linux, macOS или Chrome OS) ползвате:

Страница за изтегляне на инсталционни файлове за различни операционни системи

Един бърз оглед на интерфейса е достатъчен да ни убеди, че Gravit Designer предоставя инструменти, характерни за платените професионални векторни програми.

Прибавете към нулевата цена модерен дизайн на програмата, онлайн версия, независимост от OS платформи, безплатен Cloud акаунт за съхранение на файлове, най-пълният пакет инструменти за редактиране на SVG файлове, интелигентен и уникален PDF/SVG модул за импортиране и експортиране, интуитивен и логичен интерфейс, несравнима прецизност във всички мерни единици и ще разберете защо Gravit Designer е предпочитан избор на голям брой уеб дизайнери.

Единствено адмирации заслужава целия екип от разработчици на Gravit Designer, които работят усилено, за да осигурят безплатна програма за дизайн на всеки, който не може да си позволи скъп инструмент за проектиране или мощен компютър, за да учи уеб дизайн.

Вместо да се впускаме в обяснение на векторните инструменти в интерфейса на Gravit Designer решихме да покажем няколко изображения, създадени на платформата на приложението [3]:

Super Boy by João César Изображение Super Boy създадено с Gravit Designer

Bank Account Management by Khalid Hasan Zibon Изображение Bank Account Management създадено с Gravit Designer

Incremental Game by Denny Vieweg Изображение Incremental Game създадено с Gravit Designer

Happy Halloween by Moncho Varela Изображение Happy Halloween създадено с Gravit Designer

Длъжни сме да отбележим, че това са произведения на професионални дизайнери и нашата цел е само да демонстрираме възможностите на Gravit Designer.

За по-голямата част от редакциите на изображенията в един сайт са необходими много по-малко знания и умения (от показаните по-горе), разбиране и изпълнение на много по-малък брой функции и значително по-кратко време за обучение.

На разположение на желаещите да тестват Gravit Designer са 12 видео клипа в официалния youtube.com канал:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLqsk_4aqUvEYbEdXeg7_sxtF4MNfleFQJ&disable_polymer=true

Голям плюс за английско говорящите читатели са многобройните статии с примери за използване на Gravit Designer на адрес https://medium.com/gravitdesigner (блога е достъпен и от адреса на програмата https://www.designer.io като кликнете линка Blog в горното хоризонталното меню).

*Изображения

[1] https://vectr.com

[2] https://www.designer.io

[3] https://medium.com/gravitdesigner/*