Начало > Помощен център > Апликации > Други > Начини за намаляване на процесорни минути при Magento

Начини за намаляване на процесорни минути при Magento

Помощен център

Начини за намаляване на процесорни минути при Magento

В настоящата статия ще Ви запознаем с най-популярните начини да намалите използваното процесорно време, генерирано от вашия Magento сайт.

External Full Page Cache Settings - По подразбиране Magento има възможност за кеширане на съдържание по различни начини. Един от тях е External Full page cache. Настройката за функционалността можете да откриете в меню Settings -> Configuration -> Advanced -> System -> External Full Page Cache Settings.

Кеширане - освен гореизброения кеш Magento разполага с богат арсенал от кеширащи инструменти. Можете да управлявате това кеширане от меню System -> Cache management.

Компресиране на изображения преди качване - Често при качване на изображение на продукт, то бива обработвано от Magento и се създава thumbnail. За обработването на оригиналното изображение в thumbnail се използва много процесорно време, особено ако изображението е голямо. Можете да си спестите натоварването, като просто използвате Save for web менюто на Photoshop или преработвайки изображението чрез безплатни онлайн инструменти като https://compressor.io/.

Премахване на gzip компресия - Gzip компресията е нещо полезно, когато се опитваме да подобрим скоростта на сайта. За съжаление, що се отнася за натоварване, това не е така. Използвайки този вид компресия, всяко статично съдържание се компресира - а това, както знаем, се обработва от процесора.

Изчистване на зловреден код - Често, когато сайт бива хакнат, в него се поставя зловреден код, който прави връзка с отдалечени сайтове. Освен опасно, това също може да е причина за повишено процесорно време.

Изключване на логовете - Логовете са нещо полезно, но генерирането им използва солиден CPU ресурс. Можете да изключите генерирането от: Settings -> Configuration -> Advanced -> System -> Log.

Автоматично архивиране - Magento има функционалност да прави автоматичен бекъп. Имайки предвид обаче, че ICN.Bg ви предоставя до 30 дневни бекъпа, и е напълно ненужно да генерирате собствен архив използвайки тази функционалност. При нужда от допълнително архивиране, Ви препоръчваме да използвате изтегляне през FTP за файловете и експортиране през phpmyadmin на архив на базата данни, тъй като се използва по-малко CPU време.

По-малко резултати на страница - извиквайки категория с продукти, в Magento се зареждат N на брой продукти с линк към втора страница с резултати. Колкото по-голям е броят, толкова по-голямо е натоварването. Ако сайтът Ви не се обновява ежедневно с десетки продукти, спокойно можете да показвате по 12 продукта на страница.