Начало > Помощен център > Апликации > Други > Инсталиране на Roundcube през Softaculous в cPanel

Инсталиране на Roundcube през Softaculous в cPanel

Помощен център

Инсталиране на Roundcube през Softaculous в cPanel

В практиката на хостинг услугите, уебмейл клиентът (Roundcube и Horde по подразбиране) е често използван за бърз достъп до вашата пощенска кутия. Това се налага, когато сте на път или в командировка.

В тази статия ще ви покажем как можете да инсталирате уеб базирания мейл клиент Roundcube, използвайки автоматичния инсталатор Softaculous от вашия контролен панел. 

Подготовка за конфигуриране в cPanel

Отворете вашия контролен панел (cPanel) и в раздела Software and Services кликнете линка на автоматичния инсталатор Softaculous Apps Installer:

Достъп до Softaculous Apps Installer в cPanel

Използвайте полето за търсене на Softaculous за да може бързо да намерите търсеното от вас приложение и кликнете линка с името на приложението в менюто:

Поле за търсене в менюто на Softaculous

В панела на приложението Roundcube кликнете бутона Install за да се отвори следващия панел, в който ще въведем конфигурационните данни:

Стартиране конфигурирането на Roundcube

Конфигуриране на Roundcube през Softaculous в cPanel

Преди да стартираме инсталирането трябва да въведем няколко допълнителни настройки:

Конфигуриране на домейн и протокол

Choose Protocols - само в случай, че имате инсталиран SSL сертификат към домейн името изберете протокол https://, ако няма инсталиран сертификат изберете http://.

Choose Domain - изберете от падащото меню домейн името, за което желаете да бъде инсталиран Roundcube.

In Directory -  Необходимо е да се посочи името на директорията, в която желаете да бъде инсталирано приложението, като по подразбиране тя е roundcube, но може да бъде заменено с mail, webmail и др.

Конфигуриране на база данни и име на сайта

Table Settings - това е настройка за префикса на таблиците в базата данни, като по подразбиране е rc_ , но препоръчаме да въведете различен префикс.

Site Name -  въведете име, което желаете да се визуализира при достъп до вашия уебмейл клиент.

Конфигуриране на мейл сървъра

Server adress - препоръчваме въведете хост името на сървъра - например dexter.icnhost.net.

Connection Type - задължително SSL.

IMAP Port - задължително 993.

От падащото меню на Select Language можете да изберете удобен за вас език. Разбира се, той може да бъде сменен индивидуално от настройките на пощенския акаунт.

Кликнете бутона Install, за да стартирате инсталацията на приложението, като по време на инсталацията ще видите следния екран:

Стартиране на инсталацията на Roundcube

Проверка на инсталацията

След като инсталацията приключи, автоматично ще се генерират линкове с URL адреси за достъп до вашия уебмейл клиент:

Адреси за достъп при успешна инсталация

Ако срещнете грешка, като тази по-долу, при опит да достъпите вашия инсталиран уебмейл клиент, е необходимо да активирате по-висока PHP версия:

Грешка при по-ниска версия на PHP

От следната статия можете да разберете в детайли как можете да използвате различни PHP версии в един хостинг акаунт.

След като смените версията на PHP и достъпите линка от автоматичния инсталатор Softaculous, ще се визуалзира подобен екран:

Интерфейс за логване в Roundcube

За да достъпите пощенския акаунт, е необходимо да въведете пълното име на вашия пощенски акаунт (примерно office@icntest.bg) и съответната парола. 

cMailPro - професионално комункационно решение

В случай, че вашият бизнес е обвързан с активна имейл комуникация, ICN.Bg ви препоръчва услуга cMailPro

cMailPro - Unified Communications Solution е специaлизирана бизнес имейл услуга и изцяло Cloud базиран SaaS. Услугата cMailPro обединява в едно всички налични канали за комуникация - имейл, чат, видео, телефония, съхранение и споделяне на файлове, споделени календари.

Същевременно cMailPro гарантира сигурност на данните посредством пълна криптация, интеграция на S/MIME сертификати и 2FA. Повече информация за плановете на cMailPro може да откриете тук.