Удължаване на изтекъл споделен Linux хостинг с 2 дни

Помощен център

Удължаване на изтекъл споделен Linux хостинг с 2 дни

Важно: Описаната в статията опция все още не е налична в новата версия на потребителския панел. Ако желаете активиране на изтекъл хостинг за 48 часа, трябва да се свържете с колегите от техническа поддръжка.

Понякога, въпреки изпращане на четири известия през последния месец относно изтичане на хостинг услуга, клиенти не успяват да подновят услугата и след изтичане на гратисния период от една седмица, сайта спира.

За да намали стреса в подобни ситуации, ICN.bg предоставя два кризисни инструмента за ограничаване на щетите от неработещ сайт.

Пусни за 2 дни

Веднага след изтичане срока на регистрация на споделения хостинг имате възможност да активирате услугата за нови 2 дни (48 часа) за да може да извършите подновяване.

Този начин на активиране е безплатен и трябва да изпълните следните стъпки:

Влезте във вашият профил в ICN.bg.

От менюто Споделен Хостинг в ляво, изберете изтеклата услуга:

sms hosting renewal

На следващата стъпка ще видите зелен бутон Пусни за 2 дни:

sms hosting renewal

След натискането на бутона Пусни за 2 дни ще се генерира заявка в нашата система и до 30 минути хостинг услугата ще бъде отново с активен статус и сайта ще се зарежда нормално.

Можете да използвате този бутон еднократно, за да удължите регистрацията на Вашия Linux хостинг план с два дни. Важно уточнение е, че тези два дни се предоставят след изтичане на гратисния период от една седмица след датата на регистрация на хостинг плана.

Активиране на изтекъл хостинг чрез SMS

Ако вече сте използвали бутона Пусни за 2 дни вие може отново да активирате услугата си за още 48 часа чрез нашата платена услуга SMS подновяване.

След като клиента се е възползвал от безплатното подновяване на хостинга за 48 часа и отново услугата е прекратена, при зареждане на вашия уебсайт посетителите ще виждат следното съобщение:

sms hosting renewal

В този случай, може да се възползвате от временно активиране на услугата чрез SMS, ако не е възможно да направите заявка за подновяване през нашия сайт в дадения момент. Ако основният домейн на вашия хостинг план е domain.com трябва да изпратите SMS със следния текст:

BGSTART domain.com

на кратък номер 1935

Цената на един SMS към 1935 е 2.40 лв. с включен ДДС.

След получаване на SMS в системата вашата заявка ще бъде обработена и хостинга ще бъде активиран до минути.

Важно: в текста на съобщението посочете главния домейн на хостинга. Ако посочите допълнителен или паркиран домейн системата няма да поднови услугата автоматично и ще се наложи да се свържете с отдел техническа поддръжка за съдействие.

Активиране на услугите Пусни за 2 дни и SMS подновяване е валидно само за услугата споделен Linux хостинг, но не и за прилежащия домейн към него. 

Регистрацията на домейн имена е отделна услуга.

Може да подновите домейн име като създадете заявка през вашия потребителски профил от меню Моите Домейни > Домейни и посочите домейн името. Ако домейн името е изтекло заедно с хостинга плана, необходимо е домейна да бъде подновен отделно, но това действие не е възможно да бъде извършено чрез SMS за 48 часа тъй като регистрацията на домейните се извършва на годишна база.

Услугата може да бъде подновявана на всеки 48 часа с изпращане на SMS. Няма ограничение за броя подновявания чрез изпращане на SMS. 

Ако срещате затруднение с временното активиране на вашия изтекъл хостинг препоръчаме да се свържете с техническа поддръжка за съдействие.