Особености при различните начини на плащане в ICN.Bg

Помощен център

Особености при различните начини на плащане в ICN.Bg

В тази статия ще разгледаме особеностите в начините на плащане на услугите в ICN.Bg.

След като сте преминали през менютата за избор на продукти и потвърждение на направените заявки, най-вероятно сте достигнали до менюто за избор на начина на плащане. В адресната лента трябва да се визуализира следния URL:

Ще трябва да попълните полетата със своите данни:

payments1

Задължителни полета

Ще изброим задължителните полета за попълване:     

  • Потребител (ако не сте вписани в системата)
  • Парола (ако не сте вписани в системата)
  • Повтори паролата
  • Контактна информация
  • Име
  • Фамилия
  • E-mail
  • Град
  • Телефон
  • Имам фирма (частно/юридическо лице)

Можете да добавите и данните за фактура на вашата фирма, ако имате такава.

payments2

Следващата стъпка е да изберете начина на плащане.

Изберете начин на плащане

payments3

Ще изброим начините на плащане, след което ще Ви опишем всеки един от тях.

1. Банков път

2. Офис на ICN.Bg в София

3. Офис на ICN.Bg във Варна

4. През ePay

5. Online дебитни/кредитни карти

6. През PayPal

7. През Easypay 

8. От клиентска сметка

9. През Skrill.com (Moneybookers.com)

10. Наложен платеж

11. Чрез TransCard

12. През b-Pay (Банкомат)

Начини на плащане - допълнителна информация

1. Банков път - плащането става по банков път от всяка банка като за целта са Ви нужни следните данни:

IBAN: BG65UNCR70001520957251
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Интернет Корпорейтед Нетуъркс ЕООД
Банка: Уникредит Булбанк АД

2. Офис на ICN.Bg в София:

Адрес: София 1700, бул. Симеоновско шосе №33, етаж 1, офис 1
Работно време:
Понеделник - Петък: от 09:00ч. до 19:00ч.
Събота: от 10:00ч. до 14.00ч.

3. Офис на ICN.Bg във Варна:

Адрес: Варна 9000, ул. Никола Михайловски 4, офис 2
Работно време:
Понеделник - Петък: Петък: от 09:30ч. до 17:30ч.
Почивни дни: Събота и Неделя 

4. През ePay - Плащането в система на ePay.bg е автоматизирано. Ако пропуснете да финализирате плащането си автоматично през системата, имате възможност отново да направите опит за плащане от потребителската си част или да го направите ръчно, следвайки инструкциите на следния линк:

http://www.icn.bg/bg/pages/payment-epaybg.html?_ga=1.66592238.177686150.1428657680

payments4

5. Online дебитни/кредитни карти - Плащанията чрез Кредитни/Дебитни карти се извършват в EURO по централен курс на БНБ и преминават автоматично през автоматизираната платформа за разплащане. Не се изисква предварителна регистрация. Всички такси и комисионни се покриват от ICN.Bg.

Важно: Имате възможност да използвате, както кредитни, така и дебитни карти от всички издатели. За карти, които нямат CVV код на гърба, се въвежда код 111.

payments5

6. През PayPal - Плащането през системата на paypal.com преминава автоматично през автоматизираната платформа за разплащане. Извършва се в EURO по централен курс на БНБ.(Ако желаете, може да извършите и ръчно плащане от системата на PayPal към admin@icn.bg, като посочите Вашия номер на заявка).

payments6

7. През Easypay - Системата Easypay осигурява възможността да заплатите, поръчаните от ICN.Bg услугите в над 2300 каси в цялата страна. Платформата ни ще Ви предостави референтен номер за плащане, под който операторите на Easypay ще идентифицират Вашата поръчка. Услугата не изисква допълнителна регистрация, като всички такси и комисионни се покриват от ICN.Bg. Генерирания код е валиден в рамките на 10 дни. След това е необходимо да се направи нова поръчка с нов код.

Линк към офисите на Easypay:

http://www.easypay.bg/?p=offices

8. От клиентска сметка - Системата на ICN.Bg автоматично ще удържи нужната сума от Вашия наличен баланс по виртуалната Ви сметка. За да изберете този метод на плащане, е нужно предварително да сте заредили вашата сметка от опцията Захранване (на началната страница на потребителския акаунт в последната секция - Клиентска сметка).

9. През Skrill (Moneybookers.com) - Skrill (Moneybookers.com) е система, която позволява да плащате онлайн или да получавате преводи без да се налага да въвеждате всеки път данните на Вашата кредитна карта. Разплащанията се извършват посредством E-mail и се получават в реално време.

Как да извърша плащане с Skrill (Moneybookers.com) към ICN.bg?

1. Влезте в акаунта си в skrill.com. 2. Кликнете бутона Send money. 2.1. Въведете сумата и избере желаната Валута (препоръчително Bulagarian leva). 2.2. Въведете данни за получателя (admin@icn.bg - данни за ICN.bg) 2.3. Прегледайте информацията и потвърдете плащането.

10. Наложен платеж - При направена заявка от Ваша страна и заявено желание за ползване на услугата за плащане чрез наложен платеж, фактурата ще Ви се достави от куриер, на който ще заплатите дължимата сума. Ще бъдете уведомени предварително за изпращането на фактурата и очаквания час на доставката до Вашата врата.

Важно: ICN.Bg напълно поема разхода за куриерската услуга за Дължими суми по фактура над 100.00 (сто) лева. За суми ненадвишаващи гореописаната, получателят заплаща куриерската услуга на стойност 6 (шест) лева.

11. Чрез TransCard - Плащанията чрез Кредитни карти TransCard преминават автоматично през автоматизираната платформа за разплащане. Не се изисква предварителна регистрация. Всички такси и комисионни се покриват от ICN.Bg. За всяко плащане с карта с логото на TransCard получавате 5% Cashback от платената сума.

payment types

12. През b-Pay (Банкомат)B-Pay Ви дава възможност да заплатите бързо и лесно Вашата поръчка към ICN.Bg от Банкомат:

*1. Поставете Вашата карта в банкомата и изберете менюто Други услуги > B-Pay. 2. Въведете код на търговец - 60000. 3. Въведете 10-цифрения код за плащане и потвърдете с Вашия ПИН код.

След успешно въвеждане на информацията ще видите следния екран:

payment types

Ще получите имейл от нашата система за успешно създадена заявка:

payment types