Как се подновява услуга?

Помощен център

Как се подновява услуга?

В тази статия ще ви покажем как може да подновите изтичаща услуга в ICN.bg.

Статията е валидна за всички предлагани от ICN.Bg услуги (Домейн, Споделен хостинг, Cloud сървър, Нает сървър, SSL Сертификат и др.), като за пример е използвана услугата Споделен Linux хостинг.

За целта трябва първо да влезете във Вашия потребителски панел в ICN.Bg като кликнете линка Вход горе вдясно на нашия сайт и въведете коректни данни за логване - потребителско име и парола.

Създаване на заявка за подновяване на услуга

След успешно логване ще се зареди основната страница, която изглежда по следния начин:

renewal icn services

От главното меню избирате услугата, чиято регистрация желаете да продължите, като кликнете съответния линк и избраната услуга се зарежда в отделен панел с опции.

В секцията Изтичащи продукти се зареждат само продукти, които изтичат след по-малко от 30 дни. В случая в този акаунт няма изтичащ продукт. От бутона Поднови услуга можете да видите и подновите всички налични продукти.

Страницата с всички продукти изглежда по следния начин:

renewal icn services

За да прегледате/управлявате даден продукт, кликнете върху името на услугата в първата колона или кликнете бутона Преглед, който се намира най-отдясно и е изобразен като икона във формата на лупа. След това ще се зареди панел с детайлна информация за услугата, както и различни опции за управление.

renewal icn services

С натискането на бутона Поднови/Добави в количка продуктът ще се добави в пазарната количка със същите детайли, допълнителни опции и период, които сте избрали първоначално при поръчването му. 

Системата ще ви пренасочи към страница за финален преглед на поръчката и плащане:

renewal icn services

Ако изберете да подновите даден продукт, а в същото време имате други продукти, които изтичат скоро, системата ще ви напомни за тяхното изтичане преди да преминете към плащане:

renewal icn services

В секцията ICN.Bg Препоръчва може да видите всички продукти, чиито срок на изтичане наближава. 

След като прегледате поръчката и се уверите, че всичко е коректно заявено, можете да преминете към плащане:

renewal icn services

След като изберете предпочитания от вас начин на плащане, кликнете бутона Финализирай за да завършите поръчката. 

Ще получите имейл с потвърждение, че поръчката е създадена успешно. 

Напомняне за изтичане

Един месец преди изтичане на дадена услуга системата на ICN.Bg автоматично започва да изпраща мейли на клиента с напомняне, че услугата изтича на определена дата. 

Съобщението съдържа и уникален бутон, с натискането на който клиентът се пренасочва към страница, от която може да поднови услугата си:

renewal icn services

renewal icn services

Автоматично подновяване

За удобство на нашите клиенти сме създали и опция за автоматично подновяване, която се включва само при желания от страна на клиента.

За повече информация относно автоматичното подновяване можете да прочетете статията Автоматично подновяване на услуга.