Как да поръчам хостинг и домейн от ICN.Bg?

Помощен център

Как да поръчам хостинг и домейн от ICN.Bg?

В тази статия ще Ви покажем как да направите заявка за нов хостинг и домейн и какво ще е най-добре да изберете за Вашите нужди.

За да направите нова заявка от нашия сайт ICN.Bg кликнете в менюто линка ХОСТИНГ, след което посочете дали желаете споделен Linux или ASP.NET хостинг:

domain hosting request

  • Linux хостинг е базиран на операционната система Linux. За управление на хостинга се използва широко разпространеният cPanel контролен панел. Поддържа множество скриптови езици (PHP, Perl, Python) и е лесен за менажиране от потребителя. За по-голяма производителност базите данни използват SSD дисков масив.
  • ASP.NET хостинг използва операционна система Windows и контролният панел, чрез който се управлява, се нарича Plesk. Поддържа скриптови езици като PHP, Perl, Python, включително и ASP.NET приложения, също така използва и MSSQL бази данни. За по-голяма производителност базите данни използват SSD дисков масив.

След като изберете типа хостинг услуга, е необходимо да изберете желаният план и да кликнете линка ПОРЪЧАЙ. В този пример ще регистрираме Бизнес план на Linux хостинг и ще регистрираме нов домейн:

domain hosting request

Необходимо е да изберете една от опциите, в зависимост от това дали желаете да регистрирате нов домейн, да трансферирате такъв от друг хостинг доставчик/регистратор или вече разполагате със собствен домейн в ICN.bg:

domain hosting request

Следващата стъпка е да изберете името на домейна и TLD разширението (.com, .bg, .net и т.н.) и да кликнете бутона Провери.

Изберете периода, за който желаете да регистрирате домейна и кликнете бутона Продължи. Ще използваме домейна icn-demo.com, който вече притежаваме, а може да видите и как ще изглежда примера с домейн, който е свободен за регистрация:

domain hosting request

В панела Избор на продукт изберете периода на регистрация за Вашия хостинг или изберете друг план и натиснете бутон Продължи.

Някои от хостинг плановете предлагат безплатен домейн с разширения .com, .net, .org, .eu и др.

domain hosting request

Имате възможност да изберете допълнителни опции.

Някои хостинг планове включват безплатно Собствен IP адрес и SSH/Shell достъп. За да бъдат активирани допълнителните услуги трябва да изберете ДА срещу всяка една от опциите:

domain hosting request

Тук също имате възможност да изберете допълнителни продукти.

В зависимост от включените безплатни продукти в плана, е необходимо да поставите отметки, ако желаете да ги използвате:

domain hosting request

Прегледайте избраните продукти и опции преди да предприемете плащане. Ако разполагате с промо код за отстъпка, можете да го въведете в текстовото поле Промо код. След това продължете, като кликнете бутона ПЛАЩАНЕ:

domain hosting request

Изберете Нов клиент, ако желаете да регистрирате такъв и въведете потребител и парола. Ако вече имате регистрация в ICN.Bg, изберете Настоящ клиент/Вход:

domain hosting request

Попълнете коректна контактна информация:

domain hosting request

Изберете радио бутона в зависимост от това дали сте физическо или юридическо лице. След това се запознайте с условията за ползване и поставете отметка, ако сте съгласни с тях:

domain hosting request

Изберете най-удобния за вас начин на плащане и завършете поръчката като кликнете бутона ФИНАЛИЗИРАЙ:

domain hosting request

Повече за начините на плащане може да прочетете ТУК.

Честито! Вече сте потребител на ICN.Bg!

domain hosting request

В случай че срещате затруднение да направите поръчка за услуга от ICN.Bg, може да се свържете с отдел продажби на имейл адрес office@icn.bg или телефон 02 491 8877 и +359 888 73833.