Поръчка на SSH достъп в ICN.Bg

Помощен център

Поръчка на SSH достъп в ICN.Bg

В тази статия ще ви покажем как можете да поръчате SSH достъп за вашия споделен хостинг план. Например, през SSH връзка техническо лице може бързо и лесно да редактира кода на уебсайта, да преструктурира директории и файлове, да генерира архиви, да прави проверки в логове и т.н.

Влезте във вашия клиентски профил (в потребителския панел) в ICN.Bg. Ако имате нужда от помощ може да ползвате информацията в тази статия.

В главния интерфейс на потребителския панел кликнете иконата Табло в горния ляв ъгъл за да отворите главното меню. Кликнете линка Споделен хостинг, в подменюто кликнете линка Споделен Linux хостинг:

activate ssh option

В таблицата с хостинг плановете изберете хостинга, за който желаете да закупите SSH достъп, като кликнете линка с името на главния домейн или иконата Управлявай:

activate ssh option

На страницата на хостинг плана в таблицата Опциите за продукта ще видите информация за статуса на различните опции - в случая SSH услугата не е активирана за този хостинг план:

activate ssh option

За да активирате услугата кликнете линка Конфигуриране на oпциите в горното хоризонтално меню или линка Конфигурирай в долния десен ъгъл на екрана. В новия прозорец кликнете радио бутона за да се плъзне надясно и да промени цвета си от бял в зелен:

activate ssh option

Ако кликнете иконата с буквата i ще се отвори следния прозорец с кратка информация за SSH опцията. Затворете прозореца като кликнете бутона ОК:

activate ssh option

Кликнете бутона Запази за да запазите промяната и услугата да бъде добавена към вашата пазарна количка. Информация в долната част на екрана ще потвърди успешното добавяне на услугата:

activate ssh option

Ако желаете да пристъпите незабавно към заплащане, кликнете линка Към количката в съобщението.

За да видите съдържанието на вашата количка с продукти кликнете иконата пазарска количка в горното меню на страницата:

activate ssh option

Ако желаете да изтриете един продукт от количката кликнете иконата Х срещу съответния продукт:

activate ssh option

и в следващия прозорец кликнете бутона Премахване:

activate ssh option

Ако желаете да изтриете всички продукти от количката кликнете линка Изчистване на количката и в следващия прозорец кликнете бутона Премахни.

За хостинг плановете Бизнес и Стандарт опцията SSH достъп e безплатна, но не е активирана по подразбиране:

activate ssh option

За да активирате опцията трябва да преминете всички стъпки и да завършите поръчката с цена 0.00лв. за да може услугата да бъде коректно регистрирана от системата:

activate ssh option

Вероятно сте забелязали в двете изображения, че системата отчита оставащия срок от регистрацията на хостинга и калкулира цена само за този срок - в примера със заплащането - клиента ще заплати SSH достъп само за оставащите два месеца (4 лв.).

За да преминете в режим на плащане кликнете бутона Финализиране.

В следващия прозорец може да активирате допълнителни опции за услугата като кликнете бутона Конфигурация, ако такива са налични (например Privacy Protection при закупуване на домейн, или допълнителни опции при закупуване на хостинг план).

activate ssh option

В десния панел може да въведете промоционален код (в полето Имам промо код) ако в момента има активна промоция и вие разполагате с такъв код.

В конкретния случай няма нито допълнителни опции, нито активна промоция за услугата SSH достъп, затова пристъпваме към заплащане като кликнем бутона Поръчай.

Системата автоматично ще попълни данните от вашия клиентски профил във формуляра. Ако желаете да заплатите през допълнителен профил може да го изберете от падащото меню. Ако желаете да създадете нов профил кликнете бутона Нов профил и въведете ръчно новите данни:

activate ssh option

Ако желаете да ползвате фирмени данни поставете отметка в полето Имам фирма. Ако в профила нямате попълнени данни за вашата фирма трябва да ги въведете ръчно във формуляра:

activate ssh option

Накрая остава да изберете предпочитания от вас начин на плащане и да кликнете бутона Финализиране:

activate ssh option

В рамките на 30 минути заявката ще бъде активирана, колегите от техническа поддръжка ще конфигурират SSH достъпа за вашия cPanel потребител до хостинг сървъра и на контактния имейл ще получите данните за достъп. 

Повече информация относно свързване с хостинг през SSH протокол може да прочетете в посочената статия.