Начало > Помощен център > Афилиейт програма и риселъри > Какво представлява услугата RS хостинг

Какво представлява услугата RS хостинг

Помощен център

Какво представлява услугата RS хостинг

Услугата RS хостинг е базирана върху cPanel. Тя е част от предложението на контролния панел към хостинг компании.

На практика това, което ни дава cPanel/WHM е възможността да имаме още един потребителски слой, който да може да управлява крайните cPanel потребители:

  1. WHM root потребител - това е най-високото ниво на достъп и на практика мястото за управление на всички процеси.
  2. Reseller потребител - това е потребител който има определени права в WHM (Web host manager) и може да управлява крайните потребители. Обикновено този потребител има права да създава пакети и feature lists (списъци с опции), да създава акаунти и да ги управлява след това (modyfy, suspend/unsuspend, terminate). Този потребител няма достъп до системни настройки на сървъра, управление на IP адреси, основен DNS, Backup и др.
  3. cPanel user - това е най ниското ниво на достъп на потребител, като той има достъп единствено и само до създадения му cPanel акаунт където да разположи своите файлове, бази данни, е-мейли и т.н, които се ползват от неговите сайтове.

Препоръчително е всички RS хостинг акаунти да се създават на предварително подготвени за това сървъри, каквито са Мozart и Vivaldi.

Услугата RS хостинг се предлага в няколко плана, като те се различават основнo по общия обем на дисковото пространство и по броя на позволените IP адреси. Подробна информация може да намерите тук: RS хостинг

Важно е тук да се отбележи, че при RS хостинг плановете не може да се прави т.нар. overselling на дисково пространство, тоест да продадеш повече дисково пространство отколкото имаш.

Пример: Ако клиент има RS1 пакет с 30GB място и създаде 10 хостинг плана по 2Gb всеки и 3 хостинг плана по 3Gb всеки, той няма да може да създаде повече хостинг планове защото ще надвиши квотата си от 30GB за общия брой създадени акаунти.

Услугата обикновено се ползва от хора с много уеб сайтове, но малки като обем и натовареност. Също така това масове се използва и то уеб дизайнерски фирми, които искат да създадат собствен микро хостинг, да имат собствени пакети и цени.

RS пакетите имат възможност за брандиране на логото да дадения реселер, така че неговите потребители да разпознават неговата марка. Също така има възможност да създадат собствени DNS зони така, че техните клиенти да не ползват icndns.net неймсървъри, а поддомейни на самия reseller.