CloudFlare – безплатно решение за спокоен живот

CloudFlare е CDN (content delivery network), която оптимизира работата на сайта ви. Не случайно избрахме партньорство с утвърдена фирма, която разполага с 155 точки на присъствие в целия свят! Благодарениe на широката си мрежа този CDN прави така, че статичното съдържание на сайта ви се отваря от най-близкия до посетителя сървър. В резултат сайтът ви се отваря в пъти по-бързо от обичайното. А клиентите ви остават доволни и не затварят сайта ви, огорчени, че той не е успял да се отвори.

Използвана заедно с плановете за уеб хостинг на ICN.Bg, CloudFlare прави сайтовете ви удобни, лесни и бързи за навигация. Ако има нещо по-хубаво от услугата, която пести време, нерви и средства и оставя приятно усещане за клиентите, то това е безплатната услуга, която го прави. Да, CloudFlare, е безплатна за наши клиенти, ползващи уеб хостинг.

Ново от CloudFlare и ICN.Bg: CloudFlare Railgun

Всеки иска уеб сайта му да бъде максимално бърз, но само ние от ICN.Bg ви предлагаме технология, която ще направи вашия сайт възможно най-бърз, независимо от коя точка по света потребителите го достъпват!

Railgun е последно поколение технология на CloudFlare, която оптимизира представянето на вашия сайт и ви предоставя значително подобрение на времето, за което той се зарежда. Вече добре познавате предимствата, които CloudFlare ви дава, но само ICN.Bg ви предлага възможност да кеширате и динамичното съдържание на вашия сайт. Новата технология Railgun – за първи път на българския пазар!

А какво представлява Railgun?

Кеширането на страници със статично съдържание е лесна задача. Но кеширането на динамично генерираното съдържание е предизвикателство! При сайтове с динамично съдържание, около 65% от елементите в уеб страницата са статични и биват кеширани от CloudFlare. Това най-често са графичните елементи на сайта, снимковите материали, javascript и css. Останалите 35% от ресурсите не могат да бъдат кеширани, тъй като са динамично генерирани т.е. извличат се от база данни или зависят от поведението на потребителя. Railgun ускорява доставянето до крайния потребител именно на тези 35% от съдържанието. За тази цел се използва механизъм за кеширане, който се базира на сравнение на уеб страницата във времето и откриване на частите от нея, които са променени. При сайтове с динамично съдържание, първоначално се кешират статичните елементи на страницата, каквато е една от основните функции на CloudFlare. След това Railgun подсигурява сигурна връзка между инфрасруктурата на CloudFlare и вашия хостинг акаунт, през която връзка в последствие се изпращат заявки само с отличаващите се части от сайта. Така се oсигурява кеширането и на динамичното съдържание.

ICN.Bg разполага специализиран софтуер в инфраструктурата си, който да осъществи разпознаването на динамичното съдържание и да се погрижи за неговото сигурно доставяне до сървърите на CloudFlare, които максимално бързо ще го представят на крайния посетител. Според проучвания, проведени от CloudFlare, каквато и степен на динамика да притежава дадена уеб страница, по нея винаги се променят само определени части, но не и цялата страница. Railgun открива именно тези променени части и изпраща информация за промененото съдържание към сървърите на CloudFlare. По този начин той успява да кешира и динамичното съдържание и увеличава скоростта с която сайта ви се зарежда с над 700% в определени ситуации.

CloudFlare

Бърза и надеждна връзка

Railgun работи, като разпознава колко често се обновяват динамичните уеб страници и на база на получената информация, изгражда принцип по който кешира динамичното съдържание на всеки уеб сайт през определен времеви период. Проведени експерименти от CloudFlare със странца на New York Times например, откриват, че динамичното съдържание на сайта се променя с около 0.6% на всеки 5 минути и с 3% на всеки час, а страницата на BBC с 0.4% на всеки 5 минути и 2% за един час. Това онзачава, че дори при новинарски сайтове, които са едни от най-динамичните и бързо променящи се, не се наблюдава коренна промяна и динамичното съдържание може да бъде кеширано на определени времеви периоди.

Какви са основните предимства, които Railgun ви дава:

  • кеширане на статично съдържание
  • кеширане на динамично съдържание
  • минимизиране на времето, за което се зарежда вашия сайт
  • компресиране на съдържанието, с цел то да бъде доставяно максимално бързо към крайния потребител
  • отправяне на по-малко заявки към вашия сървър
  • по-ниско натоварване на сървъра

CloudFlare Railgun може да бъде използван от всякакъв вид уеб сайтове – информационни, новинарски, онлайн магазини, блогове, като е особено подходящ за сайтове с динамично съдържание.

Как да се възползвам от CloudFlare Railgun:

Всеки потребител на ICN.Bg, който има активиран CloudFlare, ще може да се възползва от предимствата на Railgun! FriendlyGeeks екипът на ICN.Bg, ще се радва да отговори на вашите въпроси и да ви съдейства при нужда!