ActiveCache - новият инструмент за по-бързи сайтове

ActiveCache Logo

ICN.Bg представя новият инструмент за кеширане наличен напълно безплатно във вашия cPanel. Active Cache e инструмент, даващ бързина на сайта ви и спомагащ за ефективното използване на хостинг ресурсите. Когато производителността на сайта трябва да бъде подобрена, кеширането е една от първите опции, които помагат за решаването на проблема!

Какво представлява ActiveCache?

ActiveCache e инструмент, който ще даде на клиентите на уеб хостинг планове Икономичен, Бизнес и Стандартен възможност да стартират Memcached или Redis - инструменти за кеширане или записване на временна информация. Включвайки една от двете key-value in-memory бази данни, той ще ви спести ресурси и ще подобри бързината на уеб сайта.

Как работи ActiveCache?

Memcached и Redis си приличат по това, че запазват информацията в RAM паметта, правейки ги изключително полезни. Най-честа употреба те имат при кеширане на съдържанието на сайт или профилиране на MySQL заявки. Това ще позволи във времето, в което заявките са записани, да се елиминират или намалят заявките към базата данни и така да се спести ресурс, но и най-вече да се подобри бързината на уеб сайта.

Всеки клиент използващ хостинг плановете - Икономичен, Бизнес и Стандартен има собствена инстанция на ActiveCache, поради уникалността на всеки един сайт. Потребителите трябва да знаят, че по едно време може да бъде избран само един от кеширащите бази данни Memcache или Redis.

За да използвате ActiveCache е необходимо единствено да влезете във вашия cPanel. Инструментът е напълно безплатен и наличен на всички сървъри. Изберете една от двете опции Memcache или Redis, активирайте от контролният панел и подобрете бързината на уеб сайта си.

ActiveCache menu in cPanel

ActiveCache ви чака в контролния панел на вашия хостинг

Каквo е Memcache?

За голяма част от съществуващите сайтове и такива задвижвани на WordPress, повтарящите се заявки са главна причина за бавната производителност. Всяка MySQL заявка изисква време и процесорна мощ, за да бъде обработена. Много често изпълнението на същата заявка върху същите данни е излишно и е добре да бъде кеширано. Веднъж кеширано в Memcache определено съдържание, при следваща заявка за него, то бива директно извикано от кеша, което значително ускорява скоростта на сайта или приложението ви. Времето и условията за кеширане зависят от Вас и вашата имплементация. Memcache влиза в добра употреба при кеширане на статична информация от по-малък мащаб, като например фрагменти от HTML код. Управлението на паметта може да не е толкова усложнено като при Redis, но пък за сметка на това е по-ефикасно в по-простите случаи, защото изразходва по-малко количество ресурси. Memcached кешира съдържание в паметта ,като стрингове, обекти, резултати от заявки към базите данни, SQL заявки, API заявки, rendering на страници. Използвайки Memcached вие значително намалявате броя на заявките към базата данни, което позволява на инфраструктурата ви да обслужва по-голям брой едновременни потребители. Да не забравяме, че как и какво ще кеширате зависи от Вашата имплементация или от плъгина , който ползва Вашето приложение в случай, че използвате някоя от безплатните системи за управление на съдържанието като WordPress.

Какво е Redis?

Redis е често определян като NoSQL database. Структурата му ви дава мощ и добра ефикасност във всеки един аспект от управлението на кеша. Поддръжката на повече типове данни като Hashes, Lists, Sets и Sorted Sets го прави предпочитан пред Memcached в някои случаи. Redis използва така наречения data eviction механизъм, който трие стара информация от паметта и прави място за новата. Това става по един по-интелигентен начин в сравнение с Memcached, защото има възможността старата информация да се трие, само когато има нужда от повече пространство. За допълнителна сигурност Redis може да бъде защитен с парола, която се настройва от контролния панел.

Препоръчано за WordPress потребители

За WordPress потребителите използващи WordPress Management включването на ActiveCache е максимално улеснено. WordPress Optimize опцията ползва ActiveCache като стартира Memcached и инсталира специализирания плъгин W3 Total Cache в WordPress, след което го конфигурира. Ако пък имате предварително инсталиран плъгин за кеширане в WordPress, той ще бъде проверен и настройката ще се конфигурира автоматично.