Начало > ICN.Bg Блог > За ICN.Bg > Росен Караманов - Техническа поддръжка

Росен Караманов - Техническа поддръжка

Росен Караманов - Техническа поддръжка

(Обновена: ) | За ICN.Bg

Той е едно от най-новите попълнения в екипа на ICN.Bg, както и гласът, който чувате в клиповете на Friendly Geeks. Отзивчив и винаги насреща. Oбича да пътува както в България, така и в чужбина, стига само мястото да е интересно или екзотично, но и да е с приятели и приятна компания. Фен е на хип-хоп и R&B музиката и практикува street fitness. Притежава сертификат от cPanel University. Представяме ви Росен Караманов!

rosen1

Здравей, Росен! Ти си само на 19 години и си от Габрово. Разкажи ни повече за себе си и за родния си град?

В момента съм студент бакалавърска степен в Нов Български Университет, специалност Мрежови Технологии. Намирам тази специалност за особено интересна и мисля, че ще ми даде отлична възможност за реализация след като завърша. ICN.Bg е първото място, на което работя. Започнах преди около два месец и съм част от екипа “Friendly geeks”. Friendly Geeks е екип от професионалисти в областта на IT технологиите. Предполагам вече сте видели видео клиповете, които пускаме всяка седмица. В тях обясняваме на потребителите как да конфигурират услугите си, даваме им съвети и насоки. Стараем се да бъдем полезни. Гласът, който до момента чувате в клиповете е именно моя. :)

Относно Габрово - това е един малък, красив и предимно спокоен град. Рядко си ходя там, но не мога да кажа, че понякога не ми липсва спокойствието на градчето. Характерна черта за града е, че всеки се познава с всеки. Много познати и приятели имам там.

Какво те подтикна да се насочиш към IT сферата?

Още от 15 годишен започнах да се занимавам с гейм сървъри и сървъри под Windows. Всъщност, от тогава се зароди страстта ми към сайтовете и IT технологиите. И със сигурност искам да продължа да се развивам в тази сфера и мисля,че именнo ICN.Bg е подходящата за мен компания за да постигна тази цел.

Ти си едно от най-новите попълнения в ICN.Bg. Как ти се струва работата до момента?

За малкото време, което съм прекарал в тази компания имах удоволствието да срещна в лицето на своите колеги хора, които ме приемат такъв какъвто съм. Много съм удовлетворен от тяхното отношение към мен. Ние сме много сплотени и си помагаме взаимно. Тази работа ми дава възможност да се изявя като екипен играч, като смятам че това е изключително важно качество за да успееш да се справяш в днешната работна среда. Радвам се, че мога да приложа знанията си, които придобивам в университета на практика. Но понякога се получава и обратното – работата улеснява обучението ми.

Разкажи ни за твоите хобита?

Моето най-голямо хоби е пътуването. Понякога имам нужда да се откъсна от ежедневието си. Много обичам да пътувам и то предимно извън България. Винаги се старая да посещавам нови места, където да си изкарвам готино с приятели. Също така, в свободното си време се занимавам с преработка на дизайн на сайтове. Освен с това се занимaвам и с поддръжката и развитието на мой собствен сървър под Windows, което с годините освен хоби се превърна и в задължение.

Спомена, че обичаш да пътуваш. На какви места предпочиташ да ходиш?

По принцип предпочитам по-екзотичните места. От местата, които съм посетил до момента най-много ми хареса гръцкия остров Закинтос. Това е един приказно красив зелен остров, заобиколен от сините води на Йонийско море. Освен красивите плажове, този остров предлага многобройни възможности за приятна почивка. Друго място, което ми хареса е Фетие. Намира се в Турция и също е уникално красиво - съчетава плажове и планина.

В България най-много ми харесва в Хисаря, Мелник и Велинград. Това са места от където имам много хубави спомени.

Оптимист или песимист?

Тайничко съм оптимист, но се правя на песимист. Не обичам да се надявам на нещо и поради стечение на обстоятелствата да остана разочарован. Именно от там се заражда песимистичното ми мислене.

Ние знаем за твоята страст към спорта. Разкажи ни нещо повече?

От 2 години практикувам street fitness. През уикендите се събираме с приятели и ходим в различни училища. За съжаление от както съм в София това е едно хоби, което понякога остава на заден план, но въпреки това винаги,когато намеря време не пропускам практикуването му.

Как се забавляваш в свободното си време?

Общо взето щом съм с приятели винаги се забавлявам. Дали ще е на маса, в заведение, вкъщи или на някоя от екскурзиите, които често си организираме се радвам, че около мен има има хора с които ми е приятно да си прекарвам свободното време.

Много искам да скачам с бънджи и парашут и планирам в скоро време да го осъществя!

А какъв тип музика предпочиташ?

Било то за развлечение или за почивка винаги съм предпочитал хип-хопа. Предимно и основно хип-хоп, R&B и хаус, но и друга музика си слушам разбира се ... без чалга :D

Росен караманов Росен

Етикети: #video #tehnicheska-poddtazhka #street-fitness #friendly-geeks

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе