Начало > ICN.Bg Блог > За ICN.Bg > Марин Василев - програмист

Марин Василев - програмист

Марин Василев - програмист

(Обновена: ) | За ICN.Bg

По думите на хората работещи в ICN.BG, Марин е изключително еродиран, компетентен, много обран, авантюристично настроен и с невероятно чувство за хумор. В офиса рядко може да бъде „хванат” да консумира вода, кафе или да приема каквито и да е било хранителни вещества. Какво би допълнил за личността на Марин извън офиса?

Marin_vasilev

Имало живот извън офиса?! Чувал съм истории, но ги мислех за измислица.

Като за начало бих желал да благодаря на колегите, за милите думи по мой адрес. Радвам се, че имат такова мнение за мен.

Относно моята персона, мога да кажа, че съм човек, който цени семейството и приятелите. Смятам се за късметлия, поради факта, че имам чудесни приятели. Чувството за хумор, ведрото настроение, се дължат главно на тези хора и приятните емоции, които сме преживяли заедно.

Още по-хубавото е, че успях да удължа списъка с приятели, след като се присъединих към екипа на хостинг компания ICN.Bg.

Относно консумацията на хранителни продукти, това мога да кажа, че ми е наследство от УАСГ. Там проявата на каквито и да било човешки качества, се смята за недостатък. Та храненето ми пречеше, както на мен, така и на колегите ми да стоим будни.

Никой не подозира за теб, че?

…имам регистрирани 2 тренировки по фехтовка. За съжаление след тях спряха курса. А тъкмо се бях научил да махам предпазителя на шпагата.

Въпреки, че това ми звучи, като въпрос уловка да разкрия какви супер сили имам, ще трябва да ви разочаровам. Надявам се фехтовката да е била достатъчно интересна.

Обърнал си на 180 градуса насоката си на професионално развитие , какво те подтикна да замениш чертаенето на Autocad с разработването на CMS софтуер?

Така казано, звучи доста рязко. Всъщност промяната не беше толкова внезапна. От малък се занимавам с компютри (общо казано) и от както се познавам са ми били страст. Също така, някои от моите колеги от ВИАС, направиха подобна промяна в кариерата си. Предполагам има нещо в програмирането, което привлича строителните инженери. За мен лично, това което ме привлича, е да видиш как едно предизвикателство, постепенно придобива форма и в крайна сметка се вижда работещ финален продукт.

А за работата си в ICN.Bg мога да кажа, че предизвикателства не липсват! За което, мога да съм единствено и само благодарен, защото стремежа към поддържане на качество от страна на фирмата, помогна в значителна степен на моето развитие.

Как започна твоята ИТ кариера?

Доста отдавна започна... непрофесионалната. Както казах, технологиите и иновации винаги са ми били страст. Като цяло, още в училище започнах да се занимавам с HTML, дори имах период, в който се занимавах и с флаш. Също така в училище се „запознах“ с Basic. В последствие, в УАСГ имахме доста часове и работа със C/C++, след което започнах да се занимавам с PHP.

Предполагам това беше повратния момент в кариерата ми. Започнеш ли веднъж, трудно се отказваш. Направих няколко малки проектчета, включително и framework (май това е задължителна част от обучително-изследователския период на всеки програмист) и решението ми беше взето!

Предполагам, хората не могат да разберат, как може някой да се затвори в стая с компютър и да се „барикадира“ там. За мен лично усещането, когато направиш някоя програмка, която преди няколко дни си смятал невъзможна за направа, си заслужава, както времето така и усилията.

Какво освен програмирането ти пали фитила?

Бира, Водка, Водка + Бира, Водка,..…,Бира. И всичко, което се случва в периода на точките.

Освен това обичам музика и филми. Това са двете неща, за които винаги намирам време. Партитата и киносалоните са двете места, на които наистина мога да си почина и да презаредя батериите. Честно казано, доста ми липсват партита на Метрополис, такива, каквито бяха. С най-голямо удоволствие бих посетил нещо подобно. Като цел мога да кажа, относно партита и т.н., е да посетя Masters of Hardcore в Холандия. Някой ден, дано скоро!

Също така не бих отказал присъствие на финал на Шампионска Лига :)

Според теб колко програмиста са нужни за да завият една крушка?

Колкото и тривиално да звучи - нито един! Все пак това си е хардуерен проблем. Ще отнеса въпроса към сис админите :)

Marin3

marin

Етикети: #cms-softuer #html #php #programist #icn-bg #cc #framework #autocad

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе