Малко или много са 10 години онлайн?

Малко или много са 10 години онлайн?

Малко или много са 10 години, за да изградиш компания, превърнала се в новатор на пазара? Как смелите идеи се превръщат в реалност и как написахме своята 10-годишна история?

Всичко започна през 2004г. ICN.Bg стартира с участието на 3ма души, 3 сървъра и един скромен гараж, който побираше нас и огромния ни ентусиазъм.3-ма души, 3 сървъра, 1 гараж

много шантави идеи

Смели и иновативни идеи ни връхлитаха постоянно. Бяхме силно мотивирани и изцяло отдадени на новото си начинание, което предстоеше да ни превърне...

[pcworld 2006 най-добра хостинг компния(https://cdn.icnhost.net/s3/icn-website/images/uploads/2014/06/stage-03.png)

...във Най-добрата хостинг компания. След усилена работа заслужихме първото си признание - за най-добрата хостинг компания според сп. PC World.

рак сървъриПоводите за празнуване не закъсняха. Запълнихме цели два 42U racks и бяхме горди с това постижение.

първи офис ICN.BgГаража побираше нас самите, но бъдещите ни цели все повече нарастваха. Пространството беше недостатъчно и направихме следващата стъпка - прекрачихме прага на първия си офис, който вдъхна живот и освободи място за...

Вярвахме в иновативността и добрата услуга...иновативните идеи, в които безусловно вярвахме. Разчитахме най-вече на добрата услуга, която достига до клиентите ни. Водеше ни мисълта за постоянно качество на услугите ни, които удовлетворяват и улесняват изцяло нашите потребители.

развиваш се екипСкоро, отворихме широко вратите и сърцата си за нови кадри - екипът ни се разшири и стана някак по шарен и пълноценен. И до този момент все още колегите, които стартираха с нас преди години са част от нашия екип.

изградихме инфраструктурата на най-посещавания сайт за 2010гПрез 2010 изградихме инфраструктурата на svetovno.bnt.bg - най-посещавания сайт за годината. Работата нарастваше, но това не ни попречи да се забавляваме - наред със всички футболни фенове.

бизнес мейл решение cmailProИновациите и придържането към световните тенденции доведе и до създаването на cMail Pro - бизнес мейл решение, което предлага надеждна имейл услуга, уебмейл, календар, чат, управление на контактите, съхранение и споделяне на файлове и документи. А ние, от своя страна доказахме за пореден път иновативността си. Услугата изградихме съвместно с американската фирма Communigate, за да предложим на световния пазар качественото комуникационно решение за всеки бизнес.

успешно придобихме няколко хостинг компанииПокорявахме върхове и.. успешно придобихме няколко по-малки хостинг компании. Смелите начинания със сигурност ни се отдаваха.

Първи пуснахме Cloud в България2011г. ни се стори облачна - cloud технологиите ни завладяха и намерихме място измежду облаците. Първи пуснахме Cloud в България, а това промени и подобри някогашния облик на информационните технологии.

Cisco награда2013г. ни донесе още отличия - Осъществихме най-голямото внедряване на CISCO UCS блейд сървърно оборудване и бяхме отличени с наградата Cisco Business Acceleration в регион SEE (Югоизточна Европа). ICN.Bg е единствената хостинг компания в България, притежаваща оборудване от такъв клас.

През 2014г. се посветихме на инициативи, като ICN.Bg UniversITy и BgSchool.Bg, които подкрепят българското образование и защото ние безусловно вярваме в младите и амбициозни хора в България.**

най-голямата хостинг компанияИ ето ни тук, 10 години по-късно, отличени за най-голямата хостинг компания в България. ICN.Bg покри всички изисквания и параметри, за да бъде една от 12те точки в света където новите домейн разширения ще бъдат хостнати с конкуренти като VeriSign, Afilias, Key-Systems, Google. А поредното отличие бе и ICN.Bg получи отличие като топ 6 на препоръчани, надеждни и качествени хостинг доставчици от cPanel.

сървър, домейниДнес, под покрива на ICN.Bg грижовно са поддържани 65 000 хостнати сайта и 27 42U racks от нашия Friendly Geeks екип.

Малко или много са 10 години?

За нас това е само началото. Ще продължаваме да бъдем смели, борбени и силно вярващи в идеите си.
Пожелаваме си още много успешни години, и нека те бъдат наситени с още емоции, вдъхновения, отличия, инициативи и сбъднати мечти.

10years-icnbg-infographic-05

Етикети: #cloud-computing #icn-bg-university #cloud-tehnologii #hosting-company #cisco #cmailpro