Малко или много са 10 години онлайн?

Малко или много са 10 години онлайн?

Малко или много са 10 години, за да изградиш компания, превърнала се в новатор на пазара? Как смелите идеи се превръщат в реалност и как написахме своята 10-годишна история?

Всичко започна през 2004г. ICN.Bg стартира с участието на 3ма души, 3 сървъра и един скромен гараж, който побираше нас и огромния ни ентусиазъм.stage-01

stage-02

Смели и иновативни идеи ни връхлитаха постоянно. Бяхме силно мотивирани и изцяло отдадени на новото си начинание, което предостоеше да ни превърне...

stage-03

...във Най-добрата хостинг компания. След усилена работа заслужихме първото си признание - за най-добрата хостинг компания според сп. PC World.

stage-04Поводите за празнуване не закъсняха. Запълнихме цели два 42U racks и бяхме горди с това постижение.

stage-05Гаража побираше нас самите, но бъдещите ни цели все повече нарастваха. Пространството беше недостатъчно и направихме следващата стъпка - прекрачихме прага на първия си офис, който вдъхна живот и освободи място за...

stage-06...иновативните идеи, в които безусловно вярвахме. Разчитахме най-вече на добрата услуга, която достига до клиентите ни. Водеше ни мисълта за постоянно качество на услугите ни, които удовлетворяват и улесняват изцяло нашите потребители.

stage-07Скоро, отворихме широко вратите и сърцата си за нови кадри - екипът ни се разшири и стана някак по шарен и пълноценен. И до този момент все още колегите, които стартираха с нас преди години са част от нашия екип.

stage-08През 2010 изградихме инфраструктурата на svetovno.bnt.bg - най-посещавания сайт за годината. Работата нарастваше, но това не ни попречи да се забавляваме - наред със всички футболни фенове.

stage-09Иновациите и придържането към световните тенденции доведе и до създаването на cMail Pro - единно комуникационно решение, което предлага надеждна имейл услуга, уебмейл, календар, чат, управление на контактите, съхранение и споделяне на файлове и документи. А ние, от своя страна доказахме за пореден път иновативността си. Услугата изградихме съвместно с американската фирма Communigate, за да предложим на световния пазар качественото комуникационно решение за всеки бизнес.

stage-10Покорявахме върхове и.. успешно придобихме няколко по-малки хостинг компании. Смелите начинания със сигурност ни се отдаваха.

stage-112011г. ни се стори облачна - cloud технологиите ни завладяха и намерихме място измежду облаците. Първи пуснахме Cloud в Бълагрия, а това промени и подобри някогашния облик на информационните технологии.

stage-122013г. ни донесе още отличия - Осъществихме най-голямото внедряване на CISCO UCS блейд сървърно оборудване и бяхме отличени с наградата Cisco Business Acceleration в регион SEE (Югоизточна Европа). ICN.Bg е единствената хостинг компания в България, притежаваща оборудване от такъв клас.

През 2014г. се посветихме на инициативи, като ICN.Bg UniversITy и BgSchool.Bg, които подрепят българското образование и защото ние безусловно вярваме в младите и амбициозни хора в България.

stage-13И ето ни тук, 10 години по-късно, отличени за най-голямата хостинг компания в България. ICN.Bg покри всички изисквания и параметри, за да бъде една от 12те точки в света където новите домейн разширения ще бъдат хостнати с конкуренти като VeriSign, Afilias, Key-Systems, Google. ICN.Bg получи отличие като топ 6 на препоръчани, надеждни и качествени хостинг доставчици от cPanel.

stage-14Днес, под покрива на ICN.Bg грижовно са поддържани 65 000 хостнати сайта и 27 42U racks от нашия Friendly Geeks екип.

Малко или много са 10 години?

За нас това е само началото. Ще продължаваме да бъдем смели, борбени и силно вярващи в идеите си.
Пожелаваме си още много упешни години, и нека те бъдат наститени с още емоции, вдъхновения, отличия, инициативи и сбъднати мечти.

10years-icnbg-infographic-05

Етикети: #10-godini-icn-bg #cloud-computing #cisco-nagrada #icn-bg-university #cloud-tehnologii #unikalno-sarvarno-oborudvane #naj-golyamata-hosting-kompaniya-v-balga #inovativnost #hosting-company #naj-dobrata-hosting-kompaniya #cisco-oborudvane #cmailpro