Начало > ICN.Bg Блог > За ICN.Bg > Малко или много са 10 години онлайн?

Малко или много са 10 години онлайн?

Малко или много са 10 години онлайн?

За ICN.Bg

Малко или много са 10 години, за да изградиш компания, превърнала се в новатор на пазара? Как смелите идеи се превръщат в реалност и как написахме своята 10-годишна история?

Всичко започна през 2004 г. ICN.Bg стартира с участието на 3-ма души, 3 сървъра и един скромен гараж, който побираше нас и огромния ни ентусиазъм!

3-ма души, 3 сървъра, 1 гараж

Всеки един от нас имаше в главата си смели и ...

много шантави идеи

Бяхме силно мотивирани и изцяло отдадени на новото си начинание, което предстоеше да ни превърне в "Най-добрата хостинг компания".

pcworld 2006 най-добра хостинг компния(https://cdn.icnhost.net/s3/icn-website/images/uploads/2014/06/stage-03.png)

След много усилена работа заслужихме това свое първо признание според сп. PC World.

рак сървъри

Поводите за празнуване не закъсняха. Запълнихме цели два 42U racks и бяхме горди с това постижение.

първи офис ICN.Bg

На този етап гаражът побираше капацитета ни, но бъдещите ни цели все повече нарастваха. Пространството скоро беше недостатъчно и направихме следващата важна стъпка - прекрачихме прага на първия си мечтан офис, който вдъхна живот и освободи място за...

Вярвахме в иновативността и добрата услуга

...иновативните идеи, в които безусловно вярвахме. Разчитахме най-вече на добрата услуга, която достига до клиентите ни. Водеше ни мисълта за постоянно качество на услугите ни, които удовлетворяват и улесняват изцяло нашите потребители.

развиваш се екип

Скоро, отворихме широко вратите и сърцата си за нови кадри - екипът ни се разшири и стана някак по-шарен и пълноценен. И до този момент все още колегите, които стартираха с нас преди години, са част от нашия екип.

изградихме инфраструктурата на най-посещавания сайт за 2010г

През 2010 г. изградихме инфраструктурата на svetovno.bnt.bg - най-посещаваният сайт за годината. Работата нарастваше, но това не ни попречи да се забавляваме - наред с всички футболни фенове.

бизнес мейл решение cmailPro

Иновациите и придържането към световните тенденции доведе и до създаването на cMailPro - бизнес мейл решение, което предлага надеждна имейл услуга, уебмейл, календар, чат, управление на контактите, съхранение и споделяне на файлове и документи. А ние, от своя страна доказахме за пореден път иновативността си. Услугата изградихме съвместно с американската фирма Communigate, за да предложим на световния пазар качественото комуникационно решение за всеки бизнес.

успешно придобихме няколко хостинг компании

Покорявахме върхове и успешно придобихме няколко по-малки хостинг компании. Смелите начинания със сигурност ни се отдаваха.

Първи пуснахме Cloud в България

2011 г. ни се стори облачна - cloud технологиите ни завладяха и намерихме място измежду облаците. Първи пуснахме Cloud в България, а това промени и подобри някогашния облик на информационните технологии.

Cisco награда

2013 г. ни донесе още отличия - Осъществихме най-голямото внедряване на CISCO UCS блейд сървърно оборудване и бяхме отличени с наградата Cisco Business Acceleration в регион SEE (Югоизточна Европа). ICN.Bg е единствената хостинг компания в България, притежаваща оборудване от такъв клас.

През 2014 г. се посветихме на инициативи, като ICN.Bg UniversITy и BgSchool.Bg, които подкрепят българското образование, защото ние безусловно вярваме в младите и амбициозни хора в България.

най-голямата хостинг компания

И ето ни тук, 10 години по-късно, отличени за най-голямата хостинг компания в България. ICN.Bg покри всички изисквания и параметри, за да бъде една от 12-те точки в света, където новите домейн разширения ще бъдат хостнати с конкуренти като VeriSign, Afilias, Key-Systems, Google. Успехите продължаваха да бележат пътя ни. ICN.Bg получи отличие като се нареди в топ 6 на препоръчаните, надеждни и качествени хостинг доставчици от cPanel.

сървър, домейни

Днес под покрива на ICN.Bg грижовно са поддържани 65 000 хостнати сайта и 27 42U racks от нашия Friendly Geeks екип.

Малко или много са 10 години?

За нас това е само началото. Ще продължаваме да бъдем смели, борбени и силно вярващи в идеите си. Пожелаваме си още много успешни години. Нека бъдат наситени с още емоции, вдъхновение, отличия, инициативи и сбъднати мечти.

10years-icnbg-infographic-05

Етикети: #cloud-computing #icn-bg-university #cloud-tehnologii #hosting-company #cisco #cmailpro

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе