Начало > ICN.Bg Блог > За ICN.Bg > Лицата на хостинга: Размисли и страсти за дигиталния маркетинг с Иво Илиев

Лицата на хостинга: Размисли и страсти за дигиталния маркетинг с Иво Илиев

Лицата на хостинга: Размисли и страсти за дигиталния маркетинг с Иво Илиев

(Обновена: ) | За ICN.Bg

Миналата седмица ви запознахме със звездния кулинарен тандем: блогърите Иво и Илиян и техния сладък проект blogovoditel.com. Днес ще ви покажем един човек, който няма нужда от представяне и всеки, който се интересува от маркетинг и реклама, познава - Иво Илиев. Блогър, експерт дигитален маркетинг и реклама, предприемач, лектор, вдъхновител и какво ли още не? Той е една многостранна развита личност, която се усъвършенства във всяко свое начинание. Прочетете повече за това как започва неговия "творчески" път и научете повече за блога ivosiliev.com, в който Иво споделя своите знания и опит с онлайн потребителите.

В четвъртото издание на „Лицата на хостинга“ ще научите:

  • Как да споделяш идеите си в онлайн среда и да достигаш безпроблемно до своята аудитория?
  • Какви са ежедневните проблеми със сигурността, които среща всеки WordPress сайт?
  • Колко е важно да има 24/7 техническа поддръжка, която да се ангажира в бързото разрешаване на всеки заплетен хостинг казус?
  • И още ще разберете какви са били основните мотиватори на Иво Илиев и ще откриете кои са трите важни качества за успех според него.

ivoiliev

Иво Илиев е специалист в сферата на онлайн рекламата, основател и изпълнителен директор на маркетингова агенция InteractAge. Има над 10 години опит с управлението на маркетингови кампании за големи международни марки. Освен квалифициран специалист в маркетинга и рекламата, Иво често води лекции по тези теми. Заедно с Божидар Йорданов провежда обучителните класове за Facebook маркетинг на PresenThink, освен това е и лектор в НБУ и често го канят да говори на други събития свързани с маркетинга и рекламата. Има собствен блог - ivosiliev.com, в който споделя своя опит, интересни статии за интернет реклама, оптимизация на сайт (SEO) в търсещи машини, онлайн маркетинг, социални мрежи и уеб разработки, онлайн репутация и брандинг, уеб дизайн. Иво Илиев е дългогодишен партньор и приятел на ICN.Bg и е човек, на който ние се възхищаваме, слушаме с интерес и се учим от неговия опит. Той е една шеметна личност, която си струва да се чуе.

Хостинг профил

Домейн име: ivosiliev.com

Хостинг услуга: Споделен хостинг план Бизнес

Използвам за: маркетинг блог

Уебсайт платформа: WordPress

Допълнителни услуги: цифров сертификат, web е-мейл клиент

Работя с ICN.Bg от: около 12 години

Представете своя онлайн бизнес/проект с няколко думи?

Блогът ми за дигитален маркетинг, реклама и комуникации, е само един от многото проекти, които реализирах с услуги на ICN.bg. Блогът е насочен към всички, които имат необходимост или се интересуват от съвети, практики и дискусии на теми като facebook маркетинг, оптимизация на сайтове, интернет реклама, начини за комуникация и всякакви други теми в тази област.

Разкажете повече за процеса на разработване на сайта си?

Сайта е разработен на WordPress – платформа, която смятам за достатъчно надеждна и удобна в случая с този проект.

Какви са най-важните качества, които търсите в един хостинг партньор? Защо се спряхте на ICN.Bg?

Имаме дългогодишна история в партньорството си с ICN.bg и причината за това е най-вече тяхното човешко лице и страхотен професионализъм. Ако се поинтересувате, ще видите, че тези момчета и момичета са международно популярни с постиженията си. Това не е прецедент, а тенденция – те са компания в развитие вече дълги години, което за мен означава – надежден бизнес партньор.

Клиентите на нашите дигитални агенции, на които сме препоръчали услугите от ICN.bg също са доволни и имат дългосрочни бизнес отношения с тази компания. И точно, защото съм управител на дигитални агенции – имам възможност да сравня услугите от ICN.bg с конкурентите им от други компании. Няма да хейтя или хваля никого – само ще споделя няколко факта, които ме карат вече над 10 години да избера ICN.bg: винаги имат готовност да помогнат на своите бизнес клиенти и то професионално, не отбивайки номера; цялото управление, заявка и поддръжка на услугите е направено лесно и спестява много време; показват, че се интересуват и са част от световните тенденции в своята ниша; от години подкрепят с каквото могат стойностните проекти в бранша си.

Как планирате да развивате сайта си в бъдеще?

Според желанията на потребителите ми и моите убеждения :)

Случвало ли ви се е сайтът ви да бъде атакуван и как се защитавате от опасностите онлайн?

Постоянно... и ... рева на съпорта в ICN.bg :)

Сайтът ми наистина често претърпява атаки и все пак съвсем откровено признавам, че откакто е в ICN.bg е преодолял тези атаки по един или друг начин, с експертната помощ на съпорта... доста имам да ги черпя тия хора :)

Когато създавах преди години блога си, той трябваше да е на друг домейн –регистрирах домейна и хостинг-компанията ми тогава, която по-късно си фалира, някак не успя да задържи този домейн заради домейн-ферми, а на всичкото отгоре месец по-късно сайтът ми беше хакнат и базата данни – изтрита без направен бекъп...

Не е като да не съм си патил.

Важни ли са за вас технологичните иновации?

Не. Важно е да знам как хората ги ползват.

Как сайта ви помага, за да достигате по-лесно до вашите клиенти и да увеличите продажбите си?

Нямам представа до ден днешен, но не се оплаквам от резултатите. Благодаря на читателите на блогчето – те са мой мотиватор, защото са много готини. Радвам се, че чрез блога ми с не малко от тях се познаваме, завързали сме приятелства и партньорства.

Мотивирайте читателите на това интервю?

Когато започнах да практикувам преди около 14-години, нямаше лектори по личностно развитие и мотивация, всеки можеше да бъде и опитваше да е предприемач, без някой да го мотивира. Тогава дори нямаше фейсбук, а интернета беше на дуплекс с комшията. Мотивирахме се от собствените си успехи и провали. Сега, може би, се обръща прекалено голямо внимание на чуждите такива. Споделям това, защото най-голямата сила, която всяка личност притежава, за да е личност сред другите, е вярата в себе си и себепознаването. Това не се учи – преживява се, преодолява се и може да се подобри.

Смятам, че всеки може да успее, ако притежава три важни качества, които днес са все по-голяма рядкост: човечност, лоялност и упоритост. Човечност, за да помним винаги, че бизнесът се прави с хора и сами не можем да направим повече, отколкото с някого до себе си. Лоялност, за да не пропускаме възможностите си; да си лоялен към работодателя, приятеля, близките и всички останали хора в живота ти, означава да помниш какво са правили и правят за теб те. Упоритост – защото няма лесно забогатяване, няма лесни успехи – скъсваш се от бачкане и нямаш право да се оплакваш, всичко друго е оправдание на мързела ти.

Надявам се това да мотивира читателите да потърсят тези важни качества в себе си, защото всеки от нас ги притежава. Просто трябва да се обръщаме към тях възможно най-често. -------------*------------- Ако и вие смятате, че Иво Илиев е човек, който си струва да се чуе и се интересувате от Facebook маркетинг, можете да се включите в предстоящото събитие: Facebook masterclass на PresenThink.

А следващата седмица ни очаква една също толкова вдъховяваща личност: Байчо Георгиев и неговия страхотен проект 9academy. Не пропускайте да ни следите, за да чуете кои са 9-те кръга на бизнес успеха и да се мотивирате да търсите нови възможности и начини за постигане на мечтите си.

Открийте другите „Лица на хостинга“:

Лицата на хостинга: TechNews.bg и GreenTech.bg, Красимир Банков

Лицата на хостинга: Белчо Христов, когато името само говори

Лицата на хостинга: „Бойният клуб“ на Иво и Илиян

Етикети: #reklama #blog #marketing #иво-илиев #hosting #presenthink #wordpress

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе