Начало > ICN.Bg Блог > За ICN.Bg > ICN.Bg – Акредитиран EURid регистрар

ICN.Bg – Акредитиран EURid регистрар

ICN.Bg – Акредитиран EURid регистрар

(Обновена: ) | За ICN.Bg

3 862 467 .eu домейн имена са регистрирани до края на 2015г. От 1 юни 2016г. най-европейският домейн поема и в нова насока, а именно .ею разширението – новото лице на Европейската общност изписано на кирилица. Официалното представяне на домейните се състоя на 31 май в София. На церемонията беше съобщена и вълнуващата новина, че компания ICN.Bg за хостинг на изгодна цена вече е и Акредитиран Регистрар на EURid.

“Изключително бързо се справихме със сложния процес и високите изисквания за акредитация. Решението да станем акредитиран регистрар беше логично, тъй като достигнахме голям брой домейни и това беше следващата крачка, за да предложим на клиентите ни специфичен тип промоции и повече възможности. Беше крайно време да има български регистрар, който да се грижи за регистрацията на .eu домейни, тъй като до сега огромният брой от тях преминаваше през Американски и Индийски компании.

Предимство за крайните клиенти е, че ще можем да намалим наказателната такса при изтичане на домейн имената. Поради спецификата на изтичане на този тип домейни, а именно 2 дни преди края на текущия месец от периода им на регистрация, много потребители забравяха да подновят навреме и им се налагаше да платят голяма наказателна такса. Като акредитиран регистрар, ние ще можем да предложим по-атрактивни условия и ниски такси за всички, избрали ICN.Bg за техен доставчик на услугата.“, каза Юлиян Бориславов, управител на ICN.Bg.

Специфики на .ею домейните:

  • можете да регистрирате домейни изцяло на кирилица или изцяло на латиница, напр. www.твоятдомейн.ею или www.yourdomain.eu. Не можете да смесвате кирилица и латиница в един домейн;

  • всеки съществуващ домейн на кирилица и разширение на латиница .EU ще бъде клонран с новият .ЕЮ – т.н. процес на уеднаквяване на домейн имената. Всеки клониран домейн ще се поддържа 3 години безплатно от EURid.

  • не можете да регистрирате домейни, които са специфични географски понятия или резервирани, напр. www.варна.ею или www.софия.ею.

Регистрирай

Всички клиенти на ICN.Bg, регистрирали .EU или .ЕЮ домейн могат да участват в. .eu Web Awards 2016. Представете уебсайт с европейска идентичност на официална церемония в Брюксел и да спечелят атрактивни награди. Повече информация тук.

Пускането на новите .eю домейн имена е поредна стъпка към разширяването на възможностите за крайните клиенти. Очаква се в следващите 3 години, всички домейни, които са регистрирани на кирилица, но използват разширението .eu да преминат през процес на уеднаквяване, тоест да приемат новото кирилско разширение .ею. Техническият термин, използван от EURid е „script adjustment” – при съществуващи домейни, скриптът от второ ниво трябва да съвпада с top-level скрипта.

Няколко са предимствата на изцяло кирилските домейни, които посочват EURid:

  • изцяло кирилски домейни;
  • използване на отличителни букви, които липсват в латинската азбука – Ъ, Щ, Ю, Я.
  • по-добра локална индексация и оптимизация;
  • ясно изписване на бизнеса и идеята и по-лесно достигане до клиентите.

Домейн имена с разширение .EЮ вече могат да бъдат регистрирани! Изберете вашата нова Европейска идентичност!

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе