Home > ICN.Bg Блог > За ICN.Bg > Георги Велинов - Програмист

Георги Велинов - Програмист

Георги Велинов - Програмист

Той е от Кирково - едно малко градче, с прекрасна природа в Родопите, до границата ни с Гърция. В момента е на крачка от приключване на магистърска степен - Компютърни системи и технологии в ТУ - София. Първият му спомен с компютър е как със съученици зареждат дискети и се възхищават на способността си да пишат текст :D. За себе си казва, че не е от най - разговорливите хора, но е страхотен приятел. Запознайте се с Георги Велинов!

Как минава един ден на Георги? През повечето време съм на компютър, опивайки се да разширя знанията си или гледайки някой филм. Харесвам това, което правя и се старя да давам най-доброто от себе си. Упорит съм и не съм свикнал да приемам поражение. Уповавам се на мотото: "Проваляш се едва тогава, когато спреш да се опитваш!"

Имаш страст към....? Когато имам свободно време го заделям за спортни занимания - футбол, волейбол, тенис на маса, фитнес... ако трябва да съм честен страстта към спортните занимания е малко под програмирането :D Естествено освен спорт, през свободното си време, се срещам с приятели, обичам и разходките сред природата с половинката си. Не съм ‘нощна птица’ - времето от 2 до 8 сутринта е време за сън (в редки случай и за разпускане с приятели).

Каза че имаш две страсти – компютъра и спорта. Мислил ли си как да ги съчетаеш? Например как да спортуваш докато си на компютъра? Да, дори многократно съм го правил. Прекарал съм много часове на на най-известните футболни стадиони по света... чрез компютърни игри, но тръпката от реалното спортуване не може да се сравни. Имам случаи, в които след прибиране от някои спорт, продължавам неговият виртуален еквивалент.

Как си представяш идеалната почивка? Представям си идеалната почивка на някой екзотичен плаж (например някъде из Бора Бора), с приятна компания, разхладителна напитка, волейболно игрище и един лаптоп...

Ти си доста скромна личност. Правил ли си нещо, което би ни изненадало? Най - екстремното нещо, което съм правил досега е скокът с бънджи (цели два пъти :)). Препоръчвам на всеки да опита. Планирам и скок с парашут, но засега е по-скоро като далечно желание.

3 неща, които те влудяват...? Не ми е приятно да ме лъжат (едва ли на някого му харесва). Обичам хората да са преки и искрени с мен. Не храня топли чувства и към рекламата за цифровизацията :)

Мечтаеш за.... Надявам се да продължавам да се развивам професионално и един ден да мога да направя околосветско пътешествие. Вярвам, че няма недостижими цели в живота, стига само истински да ги желаеш и да се трудиш за тях - нищо не идва даром.

На финала - какво ще кажеш за ICN.BG? Радвам се, че станах част от екипа на ICN.bg. Тук хората наистина са приятни и разбрани, всеки разбира от това, което прави, работната обстановка е супер и всичко това допринася за насладата от работа. Страхотен екип!

Етикети: #laptop #kompyutarni-sistemi-i-tehnologii #kompyutar #softueren-model #programist #icn-bg #programirane