Начало > ICN.Bg Блог > За ICN.Bg > Лицата на хостинга: Илиян Петров и DesignAcademy

Лицата на хостинга: Илиян Петров и DesignAcademy

Лицата на хостинга: Илиян Петров и DesignAcademy

(Обновена: ) | За ICN.Bg

Днес ще ви въведем в света на центровете за професионални обучения, които ни правят много по-квалифицирани, търсени от различни работодатели и уверени в нашите знания и умения. В поредицата "Лицата на хостинга" тази седмица искаме да ви представим Илиян Петров - основател и основната движеща сила зад няколко обучителни проекти, един от които е академията DesignAcademy. Ще разберете колко голямо предизвикателство може да бъде създаването на сайт за академия за графичен дизайн и защо е толкова важно доверието, когато става въпрос за професионални обучения.

designacademy*Кой е Илиян Петров?*

Основател и основна движеща сила зад учебен център Нет Ит. Центърът предлага лицензирани от МОН учебни планове и програми по специалности като: "Рекламна графика", "Електронна търговия", "Бизнес администрация" и други. Управлява и академията за графичен дизайн DesignAcademy, която дава възможност на креативните ентусиасти да направят нова стъпка в своето кариерно развитие. Академията предлага и възможност за кариерно ориентиране, индивидуални и корпоративни обучения.

В шестото издание на „Лицата на хостинга“ ще научите:

  • Колко е важен сайтът за изграждане на доверие у потребителите?
  • Колко е важен сайтът за един учебен център?
  • Колко е важно да имате надежден хостинг доставчик при организиране на мащабна рекламна кампания?
  • Защо технологичните иновации са двигателят на днешния свят?
  • И още: ще се мотивирате да използвате необятните възможности на интернет пространството, за да реализирате своите цели и идеи.

Хостинг профил:

Домейн име: DesignAcademy.bg

Хостинг услуга: Реселърски акаунт и нает сървър в Германия

Използвам за: Реклама на услугите на учебния център и дистанционни обучения

Уебсайт платформа: Индивидуално подготвена + Moodle

Допълнителни услуги: SSL сертификат

Работя с ICN.Bg от: над 5 години

Представете своя онлайн бизнес/проект с няколко думи?

Design Academy е бранд на лицензиран учебен център Нет Ит, който се промотира чрез нашия уеб сайт designacademy.bg. Под тази марка организираме едни от най-популярните в нашия център професионални обучения, а именно: уеб дизайн, графичен дизайн и интериорен дизайн. От 2017 година предстои към тези обучения да добавим и професионален курс по моден дизайн, който също ще се провежда по лицензирани от МОН учебни планове и програми. Нет Ит, като лицензиран учебен център организира курсове и по интернет маркетинг, счетоводство и обучения за софтуерни разработчици.


Разкажете повече за процеса на разработване на сайта си?

Създаването на DesignAcademy.bg, като сайт на дизайнерска академия беше изключително предизвикателство за целия ни екип. Бизнесът с обучения е бизнес базиран на доверие. Когато започнахме да планираме изграждането на сайта, знаехме, че за да спечелим доверието на потребителите за обучения в сферата на дизайна, ще е нужно да положим големи усилия. След серия консултации, проекти и идеи, успяхме да се спрем на лейаут, който да представи обученията ни по дизайн. За наша радост той се прие добре от аудиторията ни и към момента получаваме само положителни отзиви от нашите клиенти. Дружеството ни има общо 6 сайта разположени на сървърите на ICN.bg, но създаването на designacademy.bg премина най-тежко и времеотнемащо.

Какви са най-важните качества, които търсите в един хостинг партньор? Защо се спряхте на ICN.Bg?

Преди да изберем ICN.bg си поставихме за цел да открием възможно най-качествения доставчик, като под качество в този случай визирахме добра комуникация с екипа по поддръжка, бърза реакция при проблеми и техническа стабилност на сървъра, на който ще поставим сайта си.

По време на рекламни кампании, през designacademy.bg преминават по над 4000 души дневно. Ето защо надеждността на хостинг услугата и бързата реакция на екипа по поддръжката е от изключително значение за нас.

Нашите контакти с ICN са от преди старта на DesignAcademy.bg. По онова време, когато избирахме сред различните хостинг компании в страната, бяхме приятно изненадани от професионалното отношение на екипа на ICN.bg още в самото начало. Тогава разполагахме със собствен сървър, за който търсихме само техническа поддръжка. Сървърът беше колокиран в друга компания, като ние се грижехме и за хардуерните ремонти и ъпдейти. С времето работихме така добре с отдел Техническа поддръжка на ICN.bg, че в един момент решихме, че няма смисъл да поддържаме собствена машини и прехвърлихме всички си проекти на сървърите на ICN.bg.

След повече от 5 години партньорство, мога отговорно да кажа, че сме направили правилния избор и ще продължим да разчитаме на ICN.bg за нашите проекти и за проектите на нашите курсисти.

Как планирате да развивате сайта си в бъдеще?

В момента сме на етап в който желаем да актуализираме дизайна на сайта си, като включим в него основни графични елементи, като иконки, инфографики и други създадени от нашите курсисти. За нас е важно да дадем възможност за изява на курсистите ни, както и да покажем на следващите желаещи да преминат курс при нас, какъв ще бъде резултатът от него.

Това е сериозно предизвикателство от дизайнерска гледна точка, тъй като на практика ще бъде трудно да се съчетае работата на голям брой дизайнери в един добър продукт. Ние обаче вярваме във възможностите на нашите курсисти и сме сигурни, че те ще подходят с достатъчна креативност за да успеем да направим сайт, представляващ галерия от графични елементи на различни автори.

Случвало ли ви се е сайтът ви да бъде атакуван и как се защитавате от опасностите онлайн?

За наш късмет до сега не сме имали хакерска атака. Разчитаме много и на ICN за своевременни известия за подобни неправомерни опити да бъде атакуван бизнесът ни. Въпреки това, правим ежедневен бекъп на информацията в сайта и платформата за дистанционно обучение, тъй като в нея има ежедневни промени.

Важни ли са за вас технологичните иновации?

Технологичните иновации са двигателят на днешния свят. Няма как да се адаптираш към динамиката на бизнес средата без да се адаптираш към новите технологии.

В Design Academy се стараем да внедрим новите технологии предоставящи възможност за по-ефективни и по-интерактивни обучения. Благодарение на развитието на нови технологии, представянето на качествени дистанционни обучения става все по-лесно и достъпно. В нашия учебен център организираме обучения от дистанция за курсисти от целия свят. Те се обучават без да стъпват в учебния център, на база на видео лекции и виртуални класни стаи с лектори на живо. Без развитието на технологиите през последните години, този процес едва ли щеше да е възможен.

Как сайта ви помага, за да достигате по-лесно до вашите клиенти и да увеличите продажбите си?

Към момента рекламната ни стратегия се базира 100% на интернет маркетинг и реклама. Сайтът ни е началото на процеса по продажба и мога да кажа, че е най-ефективния елемент от него. DesignAcademy.bg е инструмент, който печели доверие, представя нашето предложение към клиентите по интерактивен начин и насочва желаещите курсисти към стартиране на процес по записване. Действително, в нашия случай, бизнесът ни съществува в следствие на съществуването на сайта ни.

Мотивирайте читателите на това интервю?

Интернет е свят без граници, даващ неограничени възможности. Днес всеки може да изживее мечтата си да бъде успешен благодарение на глобалната мрежа. Хора създават компании за милиони от дивана в дневната си. И това се случва все по-често и в България. Аз лично съм свидетел на този процес и преди 10-тина години бях част от успешен интернет стартъп стартирал с нулева инвестиция.

Да умееш да създаваш сайтове и да умееш да ги популяризираш онлайн е суперсилата на нашето време, която дава свободата на всеки един човек да промени света. Днес, всички ние имаме този шанс. Примерите за това са безчет. Единственото, което се изисква, е желание и малко знания, които компании като ICN.bg и Нет Ит се стремим да предоставим на всички хора с мечти за по-добър живот и за един по-добър свят.

Очаквайте ни и следващата седмица, когато ще ви запознаем с нова звезда от поредицата „Лицата на хостинга“. Не пропускайте да видите кои са следващите интересни личности и онлайн проектите, които ръководят.

Открийте другите „Лица на хостинга“:

Лицата на хостинга: TechNews.bg и GreenTech.bg, Красимир Банков

Лицата на хостинга: Белчо Христов, когато името само говори

Лицата на хостинга: „Бойният клуб“ на Иво и Илиян

Лицата на хостинга: Размисли и страсти за дигиталния маркетинг с Иво Илиев

Лицата на хостинга: Байчо Георгиев и нашите приятели от 9Academy!

Етикети: #лицата-на-хостинга #акдемия #обучителен-център #hosting #designacademy

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе