Начало > ICN.Bg Блог > За ICN.Bg > Лицата на хостинга: "Бойният клуб" на Иво и Илиян

Лицата на хостинга: "Бойният клуб" на Иво и Илиян

Лицата на хостинга: "Бойният клуб" на Иво и Илиян

(Обновена: ) | За ICN.Bg

Днешната статия ще ни отведе в дебрите на кулинарното блогърство и ще ни покаже как мечтата да готвиш и споделяш своето "изкуство" може да се превърне в призвание. Представяме ви Иво Станков и Илиян Димитров - ентусиасти, любители на вкусните рецепти и създатели на един иновативен готварски проект, който събира в себе си стотици кулинарни блогове в България - blogovoditel.com. Те са един знаменит тандем също толкова интересен като звездните готвачи на 24kitchen: Джейми и Джими. Прочетете в следващите редове как се ражда "сладката" идея за кулинарен пътеводител и как нейните автори реализират своите смели проекти.

В третото издание на "Лицата на хостинга" ще научите:

  • Какво е кулинарен блоговодител?
  • Как една креативна идея и сайт се превръщат в мащабна платформа?
  • Как да превърнем смелите си мечти в успешни проекти?
  • И още: ще се вдъхновите да преследвате вашите цели, да давате всичко от себе си и да реализирате потенциала на идеите си.

iliannivo_02 *Иво и Илиян са кулинарни блогъри, които споделят общи идеи и ентусиазъм в няколко интересни онлайн проекти. Първият е платформата и кулинарен блоговодител: blogovoditel.com, който обединява готварските рецепти от българските кулинарни блогове и е емоционалния център на българската кулинарна блог-общност. На kulinarninagradi.com можете да гласувате за годишните награди за кулинарни блогове и да подкрепите любимия си сайт. Третият им проект magical.cooking все още е потънал в мистерия и неговите създатели не разкриват подробности около концепцията му, но вярваме, че през следващата година ще ни изненадат с нещо магично.*

Хостинг профил

Домейн име: blogovoditel.com / magical.cooking / kulinarninagradi.com

Хостинг услуга: Споделен Бизнес хостинг

Използвам за: платформа, обединяваща рецептите от българските кулинарни блогове.

Уебсайт платформа: Сами разработваме сайта си.

Допълнителни услуги: ползвали сме load balancer и SSL сертификати

Работя с ICN.Bg от: когато времето е преминало приятно и безпроблемно, кой ти брои...

Представете своя онлайн бизнес/проект с няколко думи?

Преди пет години започнахме като на шега с идеята да направим селекция от полезни рецепти. Вместо това създадохме уникална за българското интернет пространство концепция – сайтът събира, категоризира и популяризира рецептите, публикувани от най-будните и креативни автори на кулинарната сцена. Опитваме се да бъдем и емоционалния център на българската кулинарна блог-общност. Затова правим Годишни награди за кулинарни блогове – място, където блогърите да се съберат, да отпразнуват успехите си и да общуват отвъд монитора, мишката и клавиатурата. Днес, 26 400 рецепти и 206 блога по-късно, мисията ни е да помагаме и да насърчаваме кулинарните блогъри да продължат да вдъхновяват хиляди хора в стремежите им да приготвят разнообразна, здравословна и вкусна храна за себе си и своите семейства и да търсят естетиката в поднасянето на ястията. Затова подготвяме за блогърите още изненади и купихме домейн от сравнително новите TLD magical.cooking, но заради ранния етап на проекта засега ще го запазим в тайна.

Разкажете повече за процеса на разработване на сайта си?

Основната функционалност започнахме да развиваме още преди повече от пет години, когато стартирахме. Първите стъпки на проекта бяха трудни, но набрахме увереност и добавихме много идеи, научихме много и превърнахме Блоговодител от посредник в средище. Опитваме се да отгатваме желанията на потребителите си – следим статистиката, вслушваме се в обратната връзка, говорим с блогърите по време на събитията, които организираме, комуникираме и с посетителите на уебсайта. Няколко пъти сменяхме дизайна, в момента работим по нова визия и дискусията е разгорещена. Двама партньори сме и множество консултанти, всеки със своите добри идеи. Програмистът и девелопър обаче е само един. Понякога се налага да приземяваме някой от нас, но предпочитаме да чуем всички идеи, колкото и невероятно да звучат, защото всъщност всичко започна с една невероятно звучаща идея, която се сбъдна!

Какви са най-важните качества, които търсите в един хостинг партньор? Защо се спряхте на ICN.Bg?

Всъщност изборът ни беше предопределен – не бяхме доволни от конкуренцията ви, защото към онзи момент (преди 4 години) имахме проблем, а те не ни съдействаха, за да го разрешим. Свързахме се с вас, говорихме с отзивчиви хора, получихме напълно безплатно ресурс да тестваме и да определим къде се корени проблемът и как да се справим с него. И от тогава сме доволен клиент без забележки към услугата в рамките на разумните очаквания, че и отвъд тях.

Как планирате да развивате сайта си в бъдеще?

В момента работим по нова визия, която ще промени и концепцията на сайта, превръщайки Блоговодител в социална платформа за кулинари. Magical cooking също е приоритет, но той ще стартира през следващата година. Естествено, планираме да превърнем и Годишните награди за кулинарни блогове в традиция, така че догодина предстоят много интересни неща.

Случвало ли ви се е сайта ви да бъде атакуван и как се защитавате от опасностите онлайн?

Конкретно нашият сайт не е бил атакуван, надяваме се да не се случва. Всъщност характерът на атаките към даден сайт е с цел придобиване на информация или за да се навреди на репутацията и доброто му име. Ние не съхраняваме информация за потребители ни, която да е привлекателна за хора, които биха я използвали с користна цел. Притесненията ни са по-скоро от втория тип атаки. Като цяло обаче сме спокойни, че при вас сме в добри ръце!

Важни ли са за вас технологичните иновации?

Важни са за нас и за потребителите ни. Опитваме се да преценяваме всяка иновация в интернет пространството, наличните нови услуги и ефектът им върху сайта и нашите клиенти. Често дискутираме и, когато е уместно, въвеждаме новостите, понякога без потребителите ни да разберат.

Как сайта ви помага, за да достигате по-лесно до вашите клиенти и да увеличите продажбите си?

Характерът на услугите ни е такъв, че те са изцяло онлайн-базирани. Ние предоставяме достъп до индексирана, систематизирана, обобщена и категоризирана информация. Доставяме удобство и броят на потребителите и последователите ни в социалните мрежи говори, че се справяме добре. Опитваме се да максимизираме полезното и да сведем до минимум разсейващите елементи в сайта си, за да се отличаваме от конкуренцията и да ни запомнят.

Мотивирайте читателите на това интервю?

На 12-и октомври Блоговодител стана на 5 години. Пет години, в които ние продължихме да инвестираме себе си в една идея и страст, която все още гори в нас – желанието да направим нещо полезно, нещо значимо, нещо красиво. Блоговодител е концепция, надхвърляща възможностите да я реализираме, но ние продължаваме в своята упоритост да я гоним, да търсим подкрепа и съмишленици и ентусиасти като нас (и вас). И всички онези, които посещават нашия Блоговодител и търсят в него рецепти и вдъхновение, са нашите мотивация и подкрепа, те са хората, заради които, въпреки всички трудности и препятствия, ние продължаваме да упорстваме. Много трудно е да гониш мечта – всеки, който се е опитал поне веднъж, знае за какво говоря. Но в какво, ако не в преследване на мечтите си, си струва да влагаш целия си ентусиазъм и упоритост? В какво е смисълът на живота, ако не в това да се опитваш да станеш по-добър, по-голям, по-истински. Ако не даваш всичко от себе си – не даваш нищо от себе си! Ние продължаваме да работим по нашата идея. Учим се в движение и фантазираме невъзможното; тестваме нови функционалности, чертаем нови идеи, спорим, търсим най-доброто. Отправяме си предизвикателства. Правете го и вие, давайте най-доброто от себе си, влагайте душата си и идеята ще ви се отплати! Защото понякога ние изгаряме в идеята си, изхабяваме собственото си гориво и се плашим, че пламъкът ще спре. Но той никога не спира, самоподхранва се, когато нови хора се запалват по идеята, разгарят пламъка още по-силно и захранват и нашия собствен. Това наричаме семейството на Блоговодител. Намерете семейство за своята идея!

След вдъхновяващите слова на кулинарните блогъри Иво Станков и Илиян Димитров ни остава само да се поровим в кулинарния блоговодител и да открием най-вкусната рецепта за днешния обяд или вечеря. А следващата седмица в "Лицата на хостинга" очаквайте един човек, който си струва да се чуе: Иво Илиев, специалист в сферата на онлайн рекламата, основател и изпълнителен директор на маркетингова агенция InteractAge.

Открийте другите "Лица на хостинга":

Лицата на хостинга: TechNews.bg и GreenTech.bg, Красимир Банков

Лицата на хостинга: Белчо Христов, когато името само говори

Етикети: #лицата-на-хостинга #blogove #кулинарен-блог #лицата-на-icn-bg #блоговодител #платформа #sajt

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе