Начало > ICN.Bg Блог > За ICN.Bg > Лицата на хостинга: Белчо Христов, когато името само говори

Лицата на хостинга: Белчо Христов, когато името само говори

Лицата на хостинга: Белчо Христов, когато името само говори

(Обновена: ) | За ICN.Bg

В днешната публикация от поредицата "Лицата на хостинга" искаме да ви представим една изключително колоритна личност: Белчо Христов. Той е човек, чийто житейски път го отвежда в сферата на уелнеса и здравословния начин на живот. Създател е на професионалната и безплатна онлайн платформа за самообучение по темите хранене, фитнес тренировки и природни добавки www.belchohristov.com. Той е направил здравословния начин на живот своя мисия и цел и помага на хиляди онлайн потребители в тяхното изследване по темата.

Във второто издание на „Лицата на хостинга“ ще научите:

  • Как личният блог може да се превърне в мащабна онлайн платформа?
  • Какви са особеностите на уелнес бранша?
  • Как се развива партньорска мрежа от различни специалисти?
  • Каква е формулата за успеха на един онлайн проект свързан със здравословния начин на живот?
  • И още много съвети от един от най-колоритните личности в интернет пространството и на живо.

img_0192

Белчо Христов е създател на сайтa www.belchohristov.com. Той е фитнес треньор, диетолог, биолог и суплементарист, автор на една от най-авторитетната медии за хранене, фитнес, добавки и лайфстайл. За него уелнесът е начин на живот и го определя като състоянието на духа, чувствата, здравето, визията и самочувствието. В неговия блог, който с времето се превръща в огромна платформа, която е храм на физическото и духовно здраве, можете да намерите полезни съвети за начина на живот, да откриете множество решения за проблеми със здравето и да се възползвате от новата партньорска мрежа, която ще ви свърже със специалистите, от които имате нужда.

Хостинг профил

Домейн име: www.belchohristov.com

Хостинг услуга: cloud, CloudFlare

Използвам за: развитие на безплатна платформа за самообучение и онлайн магазин

Уебсайт платформа: Worpress и Prestashop

Допълнителни услуги: бекъп и поща

Работя с ICN.Bg от: 1 година година

Представете своя онлайн бизнес/проект с няколко думи?

Не мога да представя бизнеса си с 1-2 думи, тъй като той е строго специфичен, не масов, а иновативен и различен. Персонален фитнес треньор и диетолог съм, биолог и суплементарист. През 2006-та година създадох своята онлайн платформа www.belchohristov.com, като тогава това бе просто личен блог. Първият по рода си за България. Лека-полека в резултат на авторски статии, виждания и възгледи блогът натрупа огромна популярност, доверие и репутация. 10 години по-късно, този блог е най-авторитетната медия за хранене, фитнес, добавки, лайфстайл и вече проблемни състояния и заболявания.

Проектът, който тепърва ще развивам е създаването на огромна партньорска мрежа от специалисти представители на моята дейност, представени именно в медията ми www.belchohristov.com. Това ще са най-добрите професионалисти от своя бранш – лекари, психолози, производители на храни, адвокати, физически лица с много разнородни професии. Те, използвайки моето най-силно оръжие – индивидуалните програми (диети и фитнес програми), ще “затварят” своят собствен цикъл от услуги пред своите собствени клиенти. Така, от една страна, тези специалисти и физически лица, ще могат да са на 100% полезни към клиентите си, аз от своя – ще наложа онзи стандарт на обслужване, за който всеки споделя, че липсва в страната. Например – болен човек – нужни са му най-добрите специалисти, най-добрата диета, най-добрите рехабилитатори – е, ще го получи! Като всеки специалист в своята област, ще отдава от себе и отстъпка от цената, в името на професионалния и стратегически съюз! Услуга, комплексна, клиент – обгрижен по всякакъв начин!

Разкажете повече за процеса на разработване на сайта си?

О, над 3 400 работни дена минимум ми коства това. Аз живея с моя блог. Споделям почти всичко в него, поддържам го, развивам го, надграждам го, модерирам го и т.н. Процесът изисква време – да улегне идеята, да се визуализира, след това да се търсят приложения, плъгини, да се оцени от хората, да се анализира всичко наново и т.н. Този етап не е са всеки, който иска печалби и монетаризиране на труда си. Т.е., след 10 години работа, нерви, лишения, оплаквания дори, не мога да кажа, че съм успял! Процесът е още в ход … може дори никога да не спре. То е като живота – нещо спре ли, спира завинаги! Но … “нещото” е … може би себераздаване, любов. Малко т.нар. “конкуренти” го могат, затова този “успех”, който виждат в мен, не го доживяват … защото всичко правя сам. Мисля, че това е причината за т.нар. успех. Но плодовете му … мисля да си ги набера след време. В момента още полагам грижите.

Какви са най-важните качества, които търсите в един хостинг партньор? Защо се спряхте на ICN.Bg?

Казано директно и откровено, работейки с фирми, аз търся човечност и нормално човешко отношение. Дали фирмата ще се казва ICN.Bg или Домейн.Org за мен няма значение. Бих ползваш компанията ви още дълго, заради човешкия ресурс, с който комуникирам. Не заради цените ви, най-вече. От малкото клиенти съм, убеден съм в това, които не се спират над фактора цена, а над фактора комплексно обслужване. Получавам персонални отговори от конкретни физически лица, не от записан глас, софтуер и т.н., когато задавам въпроси. Доволен съм от пластичността на клауд-а, който ползвам и продължавам да напредвам с помощта на технически лица, които ме консултират.

Как планирате да развивате сайта си в бъдеще?

Ами … мисля да оставя не само трайна следа, но и да продължа да съм лидер. Няма нищо по-хубаво от това, да си видял своите собствени качества, в резултат на работа и резултати и да виждаш истината. Да – мога и да тук да спра, но не искам. Искам да изградя, развия продукт, който да е полезен за обществото. А как – ами отново с много работа.

Случвало ли ви се е сайта ви да бъде атакуван и как се защитавате от опасностите онлайн?

Не. Не ми се е случвало.

Важни ли са за вас технологичните иновации?

Определено и трябва да се уча и аз на това. Специалист съм в моята си сфера, но технологиите и иновацията там, отваря нови идеи за продукти, затова трябва да следя определено нещата.

Мотивирайте читателите на това интервю?

Да забравят за онова “Няма да му работя за 400 лв на месец!” и да си седнат на задниците (ще ме извините!) и да измислят нещо, да изградят нещо – обществото има нужда от продукти, услуги и според мен, пазарът ще отсее наистина най-добрите. Трябва да бъдем иновативни, креативни, дейни. Нека дори ваши читатели станат мои партньори, нека помагаме на хората в нужда, нека бъдем по-позитивни. А това става с творчески труд, контакти с дейни и образовани хора. Нещата се получават, ако игнорираме мързела, негативното и баналните ежедневни ненужни и отчайващи разговори. Животът предлага шанс за всеки, който има смелостта да върви напред и нагоре, където въздухът винаги ще е най-свеж!

Очаквайте следващата седмица да ви запознаем с друга интересна личност и онлайн проект: Иво Станков и онлайн платформата blogovoditel.com, обединяваща кулинарните рецепти от българските кулинарни блогове.

Етикети: #лицата-на-хостинга #лицата-на-icn-bg #sajt #hosting

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе