Начало > ICN.Bg Блог > За ICN.Bg > Цветан Иванов и Любомир Марков – стажанти в отдел Техническа поддръжка

Цветан Иванов и Любомир Марков – стажанти в отдел Техническа поддръжка

Цветан Иванов и Любомир Марков – стажанти в отдел Техническа поддръжка

(Обновена: ) | За ICN.Bg

Днес, в петъчната ни рубрика “ICN, Добър ден” – кой стои зад този поздрав” ще ви представим новите ни стажанти от отдел "Техническа поддръжка" Цветан и Любомир. Цветан е на 21 години и е от София, а Любомир е на 26 години и е от Панагюрище. И двамата изучават "Телекомуникации". Те са изключително амбициозни и жадни за нови знания и с радост се захващат с различни видове казуси, които възникват в новата им работна среда. Запознайте се с Цветан и Любомир!

Защо избрахте да се включите в стажантската програма на ICN.Bg?

Цветан: Избрах да се включа в стажантската програма на хостинг компания ICN.Bg, за да усетя ритъма на реалната работна среда, чрез която да свържа теорията с практиката и да стана по-уверен във възможностите си. А и обичам динамичното ежедневие по време на почивка от университета.

Любомир: Стремя се постоянно да развивам себе си като човек и като професионалист в областта на информационните технологии. Използвам всяка възможност да разширявам досегашните си познания, както и да придобивам нови такива в различни сфери. Обичам новите неща и да се запознавам с приятни хора. Какво по – хубаво от уютна обстановка, в която да си заобиколен от професионалисти, които търпеливо да отговарят подробно на изникналите въпроси. :) Предполагам, че тук е мястото да спомена, че към момента странично от стажа работя в собствена фирма за доставка и поддръжка на компютри, и тъй като се занимавам и с уеб програмиране ми се е налагало да ползвам хостинг услуги. Изборът ми преди няколко години падна именно на ICN.Bg, а сега имам възможността да видя как стоят нещата отвътре и дори да се запозная лично с хората, които са ме обслужвали, когато е било необходимо. Това е доста приятно чувство или поне аз го намирам за такова.

Кое е най-голямото предизвикателство в стажантската програма досега?

Цветан: Най-голямото предизвикателство досега, а и за напред, е това сам да се помъчиш да си намериш отговор на даден казус. Винаги е по-добре да се подготвиш предварително преди да попиташ някого.

Любомир: За краткия период, в който съм в ICN.Bg все още не съм срещал голямо предизвикателство и предполагам, че предстои да го намеря. Може би колегите от отдел „Програмисти" не остават доволни от имейлите, които им пращам от време на време, когато откривам пропуски по новия сайт на компанията. Надявам се да не ми се сърдят за това.

Как започва деня на един FriendlyGeek?

Цветан: Денят започва с мелодията на зареждащия се Windows/Linux (според зависи (в зависимост) от предпочитанията).

Любомир: Все още съм само стажант и не мога да дам точен отговор на този въпрос. Предполагам, че започва с чаша кафе пред лаптопа и логване в системата.

И двамата учите Телекомуникация". Как ще отговорите на въпроса: Телекомуникация на теория или на практика?

Цветан: На практика без теория трудно би се осъществила някаква комуникация, но практиката винаги е била по-интересна от теорията.

Любомир: Телекомуникация на практика. Теоретичните познания са важни, но според мен много по-добре се учи с практикуване на нещата.

Като мъже няма как да не ви зададем и въпрос свързан със спорта. Разбрахме, че харесвате Formula 1? А как би изглеждала Formula 1 с колела?

Цветан: Ако (под) колела" се разбира като гуми на болида, не си представям Формула 1. Прекалено статично ще е състезанието, но ако се разбира колела" като велосипеди" би изглеждало като Tour de France с колела с двигатели, което ще е доста вълнуващо състезание, при толкова голям брой участници. Само не мога да си представя какво би станало, ако някой падне...

Любомир: Хмм .. не съм споменавал, че харесвам Формула 1 и всъщност не следя спортния свят. Относно другия въпрос, бих казал, че спортуването с колело е в различна категория спортове и се реализира под различни стилове на каране. Все пак, ако заместим болидите с велосипеди ми се струва, че обиколките биха били доста скучни.

Почивка на планина или море, а винаги ли с лаптоп за компания?

Цветан: На планина.. и на море с добра компания, обаче без лаптоп. Прекалено опасни са водата и паданията от високо на твърдо за тях. А ние сме колегиални спрямо лаптопите си и не искаме да ни оставят без работно място, на което да посрещаме нови предизвикателства, които чакат да бъдат разрешени.

Любомир: Предпочитам компанията на приятелката ми. На лаптопа отделям достатъчно от другото си време.

HTTP error 404 (not found) или кое нещо в живота още не сте намерили?

Цветан: Все още не съм намерил пътя към успешната кариера, но се надявам чрез този стаж да уцеля правилната пътечка, чрез която да мога да осъществя всички мои мечти.

Любомир: Листче с печелившите числа от Тотото. Това е в кръга на шегата. Иначе нямам конкретен отговор на този въпрос. Някои неща мисля, че вече съм ги намерил, а за другите - времето ще покаже.

Кое е общото и кое различното между Цецо и Любо?

Цветан: Общото е, че и двамата сме следвали в ТУ София (а аз все още продължавам). И двамата споделяме страст към каране на колелата и ако имахме възможност бихме идвали с тях в офиса. За разлики освен във възрастта не се сещам.

Любомир: Общото е, че и двамата сме стажанти в отдел „Техническа поддръжка“ на ICN.BG, а за различното, че имаме разлика във възрастта и предполагам, и в житейския и професионален опит също. Не мога да отговоря по-конкретно към този момент.

И за финал един особено актуален въпрос. Какъв е най-краткият път от стажант до “млад меринджей”?

Цветан: Ко? Не... Не очаквах такъв въпрос :D. Според мен пътят към "млад меринджей" е гледане в "телевизора" (лаптопа) и четене на много информация, упоритост за намиране на отговори, желание и хъс за работа. Но колко ще е кратък пътят е строго индивидуално.

Любомир: Ако съм разбрал правилно въпроса, то отговора за мен е - трупане на знания и опит. А това се постига с труд и постоянство.

Етикети: #laptop #kompyutar #telekomunikatsiya #hosting #ueb-programirane #programist #tehnicheska-poddrazhka #windows #icn-bg #http #friendlygeek #linux #informatsionnite-tehnologii

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе