Начало > ICN.Bg Блог > За ICN.Bg > Африкански IT компании търсят български комуникационни решения

Африкански IT компании търсят български комуникационни решения

Африкански IT компании търсят български комуникационни решения

За ICN.Bg

Развиващата се IT индустрия на aфриканските икономики изпитва глад за софтуерни продукти за автоматизация и оптимизация на вътрешните процеси

Тази така динамична сфера на дейност става все по-тясна за бързо развиващите се технологични и модерни български IT компании. Голям брой фирми, разработващи SaaS, PaaS и UCaaS решения, търсят да наложат своите продукти извън България поради повечето възможности на по-големите пазари.

За поредна година IT секторът бележи двуцифрен ръст в приходите от дейността си. Според прочуване на БАСКОМ индустрията може да очаква устойчив ръст в браншовата ниша с около 10% за 2016 година спрямо 2015 г. Темпът му на растеж изпреварва в пъти ръста дори на БВП и това не е случайно.

Последните проучвания на IT индустрията показват, че 65% от генерираните приходи са от износа на софтуерни продукти и услуги предимно за затвърдени пазари като САЩ, Канада и Западна Европа. Все по-примамливи обаче стават възможностите, които предоставя Африка.

Това се дължи на факта, че скоростта на навлизане на нови IT продукти в западните икономики намалява поради интензитета на пазарното насищане към момента. От друга страна, развиващата се IT индустрия на aфриканските икономики изпитва глад именно за софтуерни продукти, които да автоматизират и оптимизират вътрешните процеси на местните технологични компании – предимно телекоми.

За водещата българска хостинг компания ICN.Bg този пазар също се оказва доста примамлив. През 2015 г. от компанията осъществиха уникална сделка с eдин от IT гигантите, опериращ в Африка - Sudatel. Продажбата на UCaaS продуктa cMailPro, в комбинация с интелигентен софтуер за провизиране и автоматизиране на хостинг услуги, изстреля българската хостинг компания в необятните води на международните пазари.

Sudatel е телекомуникационният мост, който свързва Африка с арабските страни и останалия свят. Компанията оперира в пет африкански страни (Судан - Мавритания - Сенегал - Гана - Нигерия), предоставяйки широка гама от телекомуникационни услуги, като притежава собствен дата център, предлагащ пълната гама хостинг и комуникационни услуги.

Превръщането на Sudatel в един от големите хостинг доставчици в Судан, наложи необходимостта телекомът да потърси софтуерно решение, с което да задоволи нарастващите нужди на потребителите си от бизнес имейл, телефония и сигурност при обмена на данни. Суданската компания решава да си партнира с ICN.Bg и комуникационното решение, което тя предлага - cMailPro.

cMailPro е решение, което подсигурява цялостно комуникационните нужди на всеки бизнес. Надеждна имейл услуга, уебмейл, календар, чат, управление на контактите, съхранение и споделяне на файлове и документи са само част от функциите, които включва първото по рода си софтуерно решение.

С помощта му Sudatel намери решение и за друга своя потребност – обслужването, локално в Судан, на огромен масив от данни на държавни институции, университети и неправителствени организации, правейки ги и първите клиенти на cMailPro в Африка. От Sudatel заявиха, че след успешното внедряване на продукта в държавните институции започват предлагането на cMailPro и на частните си клиенти.

Инвазията на българския софтуерен продукт на международната сцена продължава с пълна сила. Експертизата на ICN.Bg, чиято собственост е cMailPro, е доказана вече в три континента посредством интегриране на услугите и от национални телекоми от ранга на Sudatel Telecom Group.

Източник Инвестор.бг

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе