Начало > ICN.Bg Блог > За ICN.Bg > Африкански IT компании търсят български комуникационни решения

Африкански IT компании търсят български комуникационни решения

Африкански IT компании търсят български комуникационни решения

(Обновена: ) | За ICN.Bg

Развиващата се IT индустрия на aфриканските икономики изпитва глад за софтуерни продукти за автоматизация и оптимизация на вътрешните процеси

Тази така динамична сфера на дейност става все по-тясна за бързо развиващите се технологични и модерни български IT компании. Голям брой фирми, разработващи SaaS, PaaS и UCaaS решения, търсят да наложат своите продукти извън България поради повечето възможности на по-големите пазари.

За поредна година IT секторът бележи двуцифрен ръст в приходите от дейността си. Според прочуване на БАСКОМ индустрията може да очаква устойчив ръст в браншовата ниша с около 10% за 2016 година спрямо 2015 г. Темпът му на растеж изпреварва в пъти ръста дори на БВП и това не е случайно.

Последните проучвания на IT индустрията показват, че 65% от генерираните приходи са от износа на софтуерни продукти и услуги предимно за затвърдени пазари като САЩ, Канада и Западна Европа. Все по-примамливи обаче стават възможностите, които предоставя Африка.

Това се дължи на факта, че скоростта на навлизане на нови IT продукти в западните икономики намалява поради интензитета на пазарното насищане към момента. От друга страна, развиващата се IT индустрия на aфриканските икономики изпитва глад именно за софтуерни продукти, които да автоматизират и оптимизират вътрешните процеси на местните технологични компании – предимно телекоми.

За водещата българска хостинг компания ICN.Bg този пазар също се оказва доста примамлив. През 2015 г. от компанията осъществиха уникална сделка с eдин от IT гигантите, опериращ в Африка - Sudatel. Продажбата на UCaaS продуктa cMailPro, в комбинация с интелигентен софтуер за провизиране и автоматизиране на хостинг услуги, изстреля българската хостинг компания в необятните води на международните пазари.

Sudatel е телекомуникационният мост, който свързва Африка с арабските страни и останалия свят. Компанията оперира в пет африкански страни (Судан - Мавритания - Сенегал - Гана - Нигерия), предоставяйки широка гама от телекомуникационни услуги, като притежава собствен дата център, предлагащ пълната гама хостинг и комуникационни услуги.

Превръщането на Sudatel в един от големите хостинг доставчици в Судан, наложи необходимостта телекомът да потърси софтуерно решение, с което да задоволи нарастващите нужди на потребителите си от бизнес имейл, телефония и сигурност при обмена на данни. Суданската компания решава да си партнира с ICN.Bg и комуникационното решение, което тя предлага - cMailPro.

cMailPro е решение, което подсигурява цялостно комуникационните нужди на всеки бизнес. Надеждна имейл услуга, уебмейл, календар, чат, управление на контактите, съхранение и споделяне на файлове и документи са само част от функциите, които включва първото по рода си софтуерно решение.

С помощта му Sudatel намери решение и за друга своя потребност – обслужването, локално в Судан, на огромен масив от данни на държавни институции, университети и неправителствени организации, правейки ги и първите клиенти на cMailPro в Африка. От Sudatel заявиха, че след успешното внедряване на продукта в държавните институции започват предлагането на cMailPro и на частните си клиенти.

Инвазията на българския софтуерен продукт на международната сцена продължава с пълна сила. Експертизата на ICN.Bg, чиято собственост е cMailPro, е доказана вече в три континента посредством интегриране на услугите и от национални телекоми от ранга на Sudatel Telecom Group.

Източник Инвестор.бг

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе