Начало > ICN.Bg Блог > WordPress > Новият WordPress 5.6 с нова тема Twenty Twenty-One

Новият WordPress 5.6 с нова тема Twenty Twenty-One

Новият WordPress 5.6 с нова тема Twenty Twenty-One

| WordPress

Новият голям ъпдейт WordPress 5.6 е вече тук с много нови подобрения. Представяме ви и неговата нова и различна тема по подразбиране, която се казва "Twenty Twenty - One". Кой да предположи, че 2020 г. се оказа наистина годината на изненади и в WordPress аспект. Нека заедно да разгледаме какви са подобренията, които предлага темата.

Свали WordPress 5.6!

Свали

Тема Twenty Twenty - One

Не веднъж сме казвали, че е важно редовно да обновяваме WordPress ядрото, темата и разширенията на нашия сайт, защото по този начин оптимизираме неговата работа, подсигуряваме неговата скорост и сигурност.

Научи повече: Кои са топ 5 най-опасните кибер атаки за WordPress сайтове и как да ги предотвратим?

Освен допълнителните опростявания в менюто на блоковия редактор, новата тема ще ни изненада и със загадъчна чисто нова тема, която се казва Twenty Twenty - One. Името по традиция отговаря на годината, в която ще се реализира дефолтната тема. Засега мненията към дизайна в интернет пространството са противоречиви. Ако не се любители на минимализмът, може да се окаже, че това съвсем не е и вашата тема. Тази година дизайнерите залагат на семпло издържана тема в меланхолично пастелни цветове.

Нека заедно разгледаме какво включва тя, а вие сами ще прецените какво усещане оставя тя у вас като потребители. Представяме ви най-новата WordPress дефолтна тема Twenty Twenty – One.

twenty twenty-one wordpress theme Източник на снимката: makewordpresscore

Меню

Twenty Twenty – One ще разчита основно на функционалностите на блоковия редактор за изграждане на страниците на WordPress сайтовете. В самото начало е проектирана да бъде като празно платно на редактора на блокове. Впоследствие създателите решават, че темата ще използва модифицирана версия на темата Seedlet като своя основа.

Seedlet WordPress theme

Някои от вас може би вече са се сблъсквали с тези тема. Тя също е доста изчистена откъм дизайн. Както вече споменахме очакваме една изключително е минималистична и достъпна нова визия. WordPress темата разполага с една странична колона footer sidebar и две менюта „location”, основна навигация и Footer навигация.

Ще можете да се насладите на различни функционалности като:

 • Автоматично налинкване;

 • Тагиране на заглавия. Научи повече за UTM тага като инструмент за анализ на сайта ти ;

 • Различни видове за споделяне на постовете;

 • Пост Thumbnails;

 • HTML5 елементи;

 • Персонализирано лого. Новата версия ще поддържа лога в размери 300x100 px, а настройките за него можете да намерите, когато отидете в секцията “Настройки” и след това “Site identity” панела;

Научете различни начини за това как да си направите атрактивно лого сами за своя сайт с помощта на готови logo maker програми.

 • Джаджи;

 • Sidebar. Менюто може да направи сайта ти много по-достъпен за потребителя и да улесни навигирането в сайта ти. Научи всичко, което трябва да знаеш за WordPress Sidebar;

 • Две навигационни менюта;

 • Добавяне на социални икони, които автоматично се преобразяват в svg файл и много др. функции.

Шрифтове

Относно шрифтовете, които използват, трябва да отбележим следните преимущества:

 • Използва системните шрифтове, което може да се окаже и положителна черта, както за потребителите, така и за разработчиците, защото ще им спести усилия и време за инсталиране;

 • Изглеждат добре във всякакъв вид дизайн, което улеснява потребителите;

 • Няма нужда да се свалят допълнителни файлове и да се инсталират, защото шрифтовете се зареждат в операционната система автоматично. Това е допълнително улеснение за всичко WordPress потребители.

Научи повече: Всичко, което трябва да знаете за WordPress шрифтовете

Twenty Twenty - One поддържа шрифтове в различна големина, за да има избор за всякакви вкусове:

 • Extra small – 16

 • Small – 18

 • Normal/Medium – 20

 • Large – 24

 • Extra large – 40

 • Huge – 96

 • Gigantic – 144

Цветова гама

Основните цветове, които преобладават са пастелно зелен background и сенки в два различни нюанса на сивото. За разкош темата ще бъдат добавени още няколко други пастелни цветове, които можете да видите в изображението по-долу, а също така ще включва бяла и черна цветова схема за любителите на класическите визии. Сред пастелните гами са: черно, тъмно сиво, светло сиво, синьо, розово, червено, оранжево, жълто и бяло. Интересното е, че ще имате възможността и за лек градиент, който да допълни цветово визията на вашия сайт.

twenty twenty - one colours

Относно настройките на цветовете, трябва да знаете, че разполагате с “Colors & Dark Mode” панел, който включва 2 опции:

 • Цветова схема за избор на конкретен нюанс от 10 предварително избрани цветове.

 • Специално поле, което да маркирате, ако предпочитате тъмната визия за сайта си.

На снимката можете да добиете най-ясна представа какво представлява цветовата схема.

colours scheme

Различните цветове влияят по определен начин подсъзнателно на човека, дори без да го осъзнаваме. Научете повече за психологията на цветовете и това как влияят на потребителкското мислене.

Инсталиране на Twenty Twenty- One

Темата е в процес на обработка до излизането на WordPress 5.6. Както вече споменахме очакваме това да се случи на 8 декември 2020 г. Ако сте от хората, които нямат никакво търпение да се докоснат до Twenty Twenty - One, можете да следите развитието й на посочения линк - https://github.com/wordpress/twentytwentyone . Имайте предвид, че в крайната версия може да има промени, които в момента не съществуват. Всички очакваме крайния резултат в пълния си блясък съвсем скоро.

Формати на публикации

Новата тема ще поддържа цели 9 формата за публикации, сред които: линк, галерия, видео, аудио, чат и други. Научете повече за това с какви точно формати ще разполагате в темата и какво представляват те.

wordpress theme formats

Научи повече: 9 докано добри WordPress плъгина за добавяне на видео формат

Можете да развихрите въображението си и значително да подобрите съдържанието на сайта си, така, че да задържите вниманието на вашите читатели максимално бързо. С помощта на всичките тези функции ще допринесете за разнообразно съдържание, което да донесе стойност на читателя зад екрана повече от всякога.

Нови блокови оформления

Това, което можем да кажем със сигурност е, че се очакват по-добри блокови оформления или още познати като “Block patterns” в сравнение с WordPress 5.5 версията.

Припомнете си какво е новото във втория най-голям ъпдейт за годинта - WordPress 5.5.

Те представляват различни графични изображения с функционалности, които се използват много често например съчетание от изображение и текст, или съчетание от заглавие и подзаглавие.

Повечето опции пред потребителя и дори разработчиците на сайтове са огромно богатство, защото имат поле на избор и защото много бързо и лесно могат да правят промени по различните страници, за да изглеждат атрактивни и да приковават погледа на потребителите. Разработчиците от своя страна могат смело да черпят идеи от готовите опции.

Сигурни сме, че блоковите оформления ще са вашия инструмент за ефективно професионално оформление на уебсайта ви. Изпитайте предварително опциите, които ви предлага най-новата тема и изберете най-подходящия.

Към момента това са всичките опции:

 • Голям текст;

 • Link връзки към социалните мрежи;

 • Блок с изображение и текст и description параграф;

 • Блок от изображения - подредени в колона;

 • Портфолио с thumbnail картинки, които да загатват проектите зад тях;

 • Контактна форма с 3 полета за допълнителна информация и линкове към отделните социални канали.

За да обобщим всичко изписано до тук, всички функционалности на най-новата тема Twenty-Twenty One са изпипани максимално, за да може дори потребителите без никакви технически познания, да успеят да създадат успешен и красив сайт. Проектирана е смисъл да е достъпна за употреба, както на потребителите, така и на разработчиците. Персонализирането на сайта винаги ще е на първо място, за да може всеки потребител шанса за направата на перфектния си сайт. Ако искате да получавате още полезни статии, абонирайте се за нашия месечен бюлетин.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе