Начало > ICN.Bg Блог > WordPress > WordPress за бизнеса – как да направиш корпоративен уеб сайт?

WordPress за бизнеса – как да направиш корпоративен уеб сайт?

WordPress за бизнеса – как да направиш корпоративен уеб сайт?

WordPress

WordPress е уникална и многофункционална CMS платформа. Много потребители все още мислят, че тя се използва само за персонални блогове, където могат да споделят интересни случки от своя живот, да обсъждат новите филми и да споделят своята гледна точка със света. В действителност CMS платформите са сложни системи, с които можете да изградите солидно уеб присъствие, да създадете работещ онлайн бизнес или да направите много печеливш онлайн магазин. Как да използвате предимствата, които предоставя WordPress, за да създадете успешен бизнес сайт, прочетете в нашата статия.

Какво е WordPress?

WordPress е CMS система, с която можете да разработвате уеб сайтове с малко усилия. Можете да направите своята първа фирмена страница без да имате технически познания, без да можете да програмирате и без да се налага да извършвате сложни административни действия, за да я управлявате. WordPress помага на малкия и големия бизнес да изградят добро онлайн присъствие и да достигнат по бърз и лесен начин до хиляди потенциални клиенти.

WordPress елементи

Основните елементи, с които трябва да се запознаете, когато стартирате нов WordPress сайт са:

Админ панел

В панелът за управление на вашия WP сайт ще намерите бързи връзки до всяка част от структурата на вашия уеб сайт – ъпдейтване, постове, страници, плъгини/разширения, Widgets/джаджи и други. От тук можете да зададете настройките на вашия уеб сайт, да конфигурирате своята тема, да менажирате таговете и други.

Създаването на уеб страници в WordPress, пускане на блог постове и настройването на визията на вашия бизнес сайт се извършват много удобно и бързо. А с новия редактор на съдържание Gutenberg тази задача е още по-лесна и имате възможност да създадете много красиви, оптимизирани и responsive страници само със силата на мишката си!

Още по темата:

Уебинар "Как да си направиш сайт: Първи стъпки" - Въпроси и отговори

Как да реагирате при пробив в сигурността на вашия WordPress сайт?

Плъгини / разширения в WordPress

Важно: В WordPress плъгините много често не са на 100% съвместими един с друг или с темата и версията на вашата инсталация. Преди да инсталирате един плъгин, ви препоръчваме да направите бекъп на вашия уеб сайт (Можете да използвате WordPress Clone функцията на WordPress Management by ICN.Bg). Така във всяка ситуация, можете да разчитате, че ще можете веднага да върнете работещо архивно копие на страницата си.

Плъгините са основен елемент, когато говорим за създаването на един многофункционален WordPress сайт. Можете да избирате от близо 55 000 платени и безплатни плъгини, като всеки ден се добавят нови. С тяхна помощ:

  • Можете да сложите различни защити за вашия уеб сайт. За целта можете да използвате WordPress плъгини, като Akismet, Jetpack и Sucuri.
  • Можете да добавите e-commerce плъгини, като WooCommerce, WP eCommerce, eCommerce Product Catalog Plugin for WordPress, с които да създадете функционален онлайн магазин, да качите каталог с продукти и да започнете да продавате онлайн.
  • Можете да добавите плъгини за онлайн плащания (Payment Gateway Plugins / Credit Card Payments ), като 2checkout или Authorize.net, с които ще предложите на своите потребители удобен начин за закупуването на вашите продукти и услуги.
  • Можете да добавите уеб сайта си форма за контакти, като WPForms, Jetpack и други, с които да дадете възможност на потребителите си да се свържат бързо с вас.
  • Можете да включите плъгини за анализи на трафика и потребителите, като Google Analytics Dashboard for WordPress, Yoast SEO, Broken Link Checker, с които ще можете да проследявате трафика към своя сайт, да получите информация за тракнатите си линкове и да проверите за счупени връзки.

Можете да видите пълен списък с всички налични WordPress плъгини на официалната страница на общността. Там можете да потърсите функционалностите, които искате да добавите във вашия уеб сайт, както и да видите оценка за всеки плъгин и мнения от потребители. Важно е да знаете, че платените плъгини се ъпдейтват по-често от безплатните и често имат по-добра съвместимост с версия на системата и другите WordPress елементи. Прочетете внимателно характеристиките на разширението, което искате да добавите, преди да го инсталирате!

Widgets / джаджи в WordPress

Джаджите в WordPress са много удобен начин да добавите различни функционалности във вашия WordPress сайт без да се налага да пишете програмен код. С тяхна помощ можете да сложите различни секции по вашите страници, с които да направите WP темата, която използвате, още по-богата и гъвкава.

Нов текстови редактор Gutenberg

Новият блок-базиран редактор на съдържание Gutenberg е основния редактор във версии WordPress 5.0 и нагоре. Той замени класическия редактор, който години наред бе основния начин да се управлява съдържанието във вашите блог постове. Gutenberg бе създаден, за да улесни максимално начинаещите потребители на платформата, той е изключително user-friendly и позволява добавянето на нови блок елементи и оформянето на визуалния им изглед без никакви затруднения.

Вижте повече:

Gutenberg – нов редактор в WordPress

Gutenberg, новия редактор на съдържание в WordPress: Поглед отблизо

Хостинг и домейн за WordPress сайт – как да гарантирате надеждно онлайн присъствие в Мрежата?

След като вече се запознахте с основните елементи на своя първи WordPress уеб сайт, е време да стартирате новото си онлайн приключение като се запознаете какво е хостинг и домейни!

Как да изберем домейн име?

Домейн името е основна стъпка при създаването на един уеб сайт. С него потребителите могат да ви открият в интернет пространството. Препоръчваме ви домейна ви да съдържа част от името или пълното име на вашия бизнес, както и да изберете подходящо домейн разширение. За бизнеса много често се използва разширението .COM, което идва от commerce(търговия). Също така за България е подходящо да използвате и домейн с .BG. То е българското национално домейн разширение и цели да обозначи, че фирмата/ организацията извършва дейност в рамките на страната.

Можете да заявите две или повече домейн имена или едно домейн име с няколко домейн разширения, които да свържете с вашия сайт. Така ще имате един основен и няколко паркирани домейна, които да водят към вашата уеб страница.

Как да изберем хостинг за WordPress сайт?

Преди да направите своята първа инсталация, трябва да имате сървърно пространство (hosting service/хостинг услуга), където да я разположите. Можете да избирате от различни видове хостинг, като най-подходящо е да стартирате със Споделен уеб хостинг и в последствие можете да мигрирате на друг вид хостинг с повече параметри и възможности – Cloud хостинг, VPS хостинг или Нает сървър(Dedicated server). Препоръчваме ви да изберете за целта специализирана среда, каквато са WordPress хостинг плановете от ICN.Bg. С тях ще имате на разположение достатъчно хостинг ресурси и множество безплатни екстри, с които ще направите с лекота своите първи стъпки с най-популярната CMS система в света. Към плановете има включен безплатен инструмент WordPress Management, в който са събрани всички полезни функционалности за управлението на един WordPress сайт.

Какво е WordPress Management?

WordPress Management by ICN.Bg е полезен инструмент в cPanel контролния ви панел, с който можете да администрирате и управлявате вашата инсталация без да имате задълбочени технически умения. Той е създаден от екипа на ICN.Bg, като в него сме заложили всички полезни функционалности, с които с няколко клика да оптимизирате, защитите и подобрите представянето на вашия WordPress сайт, да включите кеширане с Memcached или Redis, да създадете бекъп и други.

За секунди вашият WP е още по-защитен и оптимизиран, ще се отваря по-бързо и надеждно. WordPress Management съдържа 10 полезни функционалности – WordPress Wizard, WordPress Install, WordPress Optimization, WordPress Security, WordPress Access, WordPress Clone, WordPress Cron, WordPress Update, WordPress Checklist и WordPress CDN. Те ви позволява само с няколко клика да извършвате административни действия и да управлявате своята WP инсталация без да имате задълбочени технически познания.

Отделно към WordPress хостинг плановете от ICN.Bg има включена професионална DDoS защита с помощта на Radware DefensePro хардуерното оборудване, както и защита от зловреден код с помощта на технологията Malware Detector.

Вижте повече:

WordPress Management by ICN.Bg – за изключително WordPress изживяване

Malware Detector by ICN.Bg

Маркетинг и реклама за вашия WordPress сайт и онлайн бизнес – как да достигнете до повече онлайн потребители?

Независимо от това каква е функцията на вашия WordPress корпоративен уеб сайт – дали искате да продавате вашите услуги в Мрежата, да изградите онлайн присъствие на вашия бизнес или друго – основната ви цел е да достигнете до максимален брой потребители. За да направите това, трябва да се запознаете с едни от най-полезните инструменти в мрежата:

Google Ads и Google Analytics

С помощта на Google Ads можете да настроите ефективна рекламна кампания в каналите на Google (Google Search, YouTube и т.н.), както и в партньорската мрежа на Google. Така можете да достигнете до десетки хора в Мрежата всеки ден, да изберете определен бюджет и модел на плащане.

Google Analytics е безплатен инструмент, с който можете да преглеждате резултатите от тракнатите линкове. Може да се използва както за Google Ads кампаниите, така и за всяка друга кампания, която създадете посредством тагиран линк.

Вижте повече: Уебинар: "Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?" - Въпроси и отговори

Ръководство стъпка по стъпка: Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби

Facebook Ads Manager/ Facebook Business Manager и Facebook Analytics

Facebook е една от най-полезните платформи за популяризирането на вашия бизнес. Добре е всяка компания да има създадена бизнес страница в платформата, за да може да споделя със своята аудитория интересни новини и да публикува съдържание, което да води към страниците на уеб сайта си.

Освен че Facebook е лесен и удобен начин да се свържете с текущите си потребители, можете лесно и с малък бюджет да достигнете още по-голяма аудитория от потенциални клиенти с помощта на платените постове и реклами.

Благодарение на Facebook Ads Manager и неговото бизнес продължение Business Manager можете да създавате реклами за социалната платформа Facebook и Instagram. За да започнете трябва да създадете профил/ads account, към който да вържете Facebook страницата, която искате да промотирате.

Когато започвате да се занимавате с Facebook реклама, трябва да имате предвид следните основни неща:

  • За да създадете своята първа кампания, трябва да изберете цел/ objective.
  • На ниво Adset трябва да изберете таргет група (audience), като можете да филтрирате по пол, възраст, интереси/демографски критерии/поведение. Трябва да изберете къде да се показват рекламите (Facebook feed, right column, stories, Instagram feed, Audience network, Messenger и други). Трябва да изберете какъв да бъде бюджета – на ден или за целия период. Избирате по какво да е оптимизирана рекламата – Link clicks, landing page views, impressions, daily unique reach. Избирате и кога да ви се таксува акаунта – на импресии/impressions или link clicks/CPC.
  • На ниво Ad/реклама/криейтив – в зависимост от вида на рекламата, която сте избрали да пуснете, можете да използвате изображения или видео. Можете да сложите бутон Shop now, Learn more и други. Можете да сложите тракнат/тагиран линк, като така ще можете да гледате статистиките и в Google Analytics.

Ако имате онлайн магазин и продавате продуктите и услугите си онлайн, най-добрият вариант е да инсталирате на сайта си Facebook Pixel, с който да проследявате как рекламните ви кампании се отразяват на продажбите на фирмата.

Facebook Analytics е също полезен инструмент, който задължително трябва да влезе във вашата маркетинг стратегия. С негова помощ можете да проследите как се движат посещенията на вашата Facebook страница ежедневно, кога потребителите са най-активни на страницата и да преглеждате друга полезна статистика.

Още за бизнеса:

Професионална имейл услуга cMailPro

SSL сертификат за защитен уеб сайт и потребители

Искате да започнете своето WordPress приключение? Включете се в WordCamp Plovdiv 2019!

От хостинг компания ICN.Bg ще подкрепим събитието - елате на нашия щанд, където ви очакват много свежи награди!

Етикети: #wordpress #business #wp #уеб-сайт #бизнес #analytics #google #facebook #cmailpro #adwords #wordpress-management

Абонирай се за бюлетина ни!

Получавай първи най-актуалната и полезна информация за твоя онлайн бизнес!

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе