Начало > ICN.Bg Блог > WordPress > WooCommerce версия 4.6 вече е тук в пълния си блясък!

WooCommerce версия 4.6 вече е тук в пълния си блясък!

WooCommerce версия 4.6 вече е тук в пълния си блясък!

| WordPress

През септември месец тази година беше пусната Beta версията и едва месец по-късно вече е налична финалната версия WooCommerce 4.6 с най-новите си подобрения. Не може да не отбележим, че ъпдейтът се случва в момент, в който електронната търговия бележи експлозивен растеж, което се дължи на фактът, че светът днес е онлайн повече от всякога.

По време на тазгодишната виртуална WooSesh 2020 конференция за WordPress професионалисти, екипът на WooCommerce сподели, че понастоящем електронната търговия се оценява на пазар от 4 трилиона долара, който се очаква да нарасне до 4,5 трилиона долара до 2021 г. WooCommerce представлява значителна част от този пазар и обемът на плащанията за 2020 г. се очаква да достигне 20,6 млрд. долара, което е 74% увеличение в сравнение с 2019 г.

Ето защо WooCommerce 4.6 идва точно на време, за да бъдете още по-успешни в своята онлайн търговия. Нека сега заедно да разгледаме какво е новото в последната версия.

Какво да очакваме от WooCommerce 4.6?

Версията не е основа, а по-скоро “малка“, което означава, че е напълно съвместима с предишните версии. WooCommerce 4.6 съдържа актуализирани версии на WooCommerce Admin (1.6.1) и WooCommerce Blocks (3.4.0). Веднага ще забележите новия начален екран, който беше представен още в WooCommerce 4.3 и беше наличен само и единствено за новите магазини. Сега той е наличен по подразбиране за всички съществуващи магазини и събира в себе си на едно място ключови важни данни за всеки онлайн търговец.

Виж повече: "Най-добрите 5 WordPress плъгина за онлайн магазин"

Администраторите вече с един бърз поглед могат да добият представа за наличността в пощенската си кутия, разполагат с бърз достъп до връзките за управление на магазина и преглед на статистическите данни за продажбите, поръчките и посетителите на магазина. Можете да научите повече за новия “home screen” в предоставената официална документация.

woocommerce home screen

Ето още какво включва подобрената нова версия:

  • Сортиране на имената на държави;

  • Подобрения при получаването на известия при използване на темата “Twenty Twenty”;

Виж темата за новата версия на WordPress 5.6, която се казва Twenty Twenty- One и представлява подобрена версия на горе споменатата тема Twenty Twenty. Различава се с минималистична визия в пастелни цветове и съдържа нови функционални подобрения.

  • Вече е възможно да се добавя tax class към продукт, който съдържа символи различни от ASCII;

  • Старият “setup wizard” беше премахнат.

Целият списък с промени можете да намерите в предоставения от WooCommerce файл: changelog.txt

Внимание! Специалистите съветват винаги да създавате резервно копие (т.н. backup) на вашия сайт. Предварително се уверете, че новите теми и плъгини са съвместими с вашия сайт, преди да ги актуализирате и преди да изтриете техните по-стари версии. Така ще бъдете сигурни, че сте направили най-доброто за вашия сайт, без да рискувате цялата си налична информация на него. Ако плъгинът не работи, просто го премахнете и останете на по-старата версия, докато проблемът не се изчисти.

Все пак живеем в технологичен свят и сравнително често се случва да попаднем на неволен бъг или проблем, който се установява след като огромен брой потребители вече са се „опарили“ от подобрената версия. Такива случаи са рядкост, но не искате да сте един от тях, нали?

Научи повече за това кой са най-добрите 20+ WordPress плъгина през 2020 г.

Абсолютен факт, е че да работи по-добре сайтът ви и да бъде добре оптимизиран, той се нуждае от необходимите регулярни подобрения. Вече не веднъж сме споделяли с вас защо е важно редовно да обновяваме WordPress ядрото, темата и разширенията в нашия уебсайт. Накратко казано основните причина са три: подобряването на сигурността на вашия сайт, изчистване на бъгове, нови функционалности.

Всеки магазин на WordPress и WooCommerce има две места, където се съхраняват наличните данни и съдържанието на вашия сайт. Първото място е наличната папка “wp-content”, където се намират всичките ваши теми, плъгини и качено съдържание. Другото място е базата данни, която организира и съхранява вашите продукти, поръчки, публикации, страници и др. Прочетете още за съветите на специалистите и за това как да ъпдейтнете вашия WooCommerce.

Ако за първи път се сблъсквате с плъгина или пък имате някакви затруднения, прочетете всичко необходимо за WooCommerce в нашия Помощен център, където всичко е обяснено на достъпен език.

Онлайн присъствието на всеки един от нас става все по-осезаемо, това е и причината експертите да очакват значителни промени в навиците на потребителите. Днес повече от всякога електронната търговия се превръща в основен канал за консумиране на качествени продукти и услуги. Може би това е и основната причина специалистите от WooCommerce да инвестират в продуктите си, въпреки усложнената здравна обстановка по цял свят, с една единствена цел – и тя е в името на успеха на електронните магазини.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе