Начало > ICN.Bg Блог > WordPress > Най-добрите 5 WordPress плъгинa за онлайн магазин

Най-добрите 5 WordPress плъгинa за онлайн магазин

Най-добрите 5 WordPress плъгинa за онлайн магазин

WordPress

Възможността да предлагаш онлайн продукт или услуга е един от най-добрите начини за развиване на бизнес в наши дни. Също така, непрестанно променящите се обстоятелства на пазара, а и не само, изискват от всички бизнеси, стартиращи или не, да имат онлайн присъствие.

Добрата новина е, че през 2020г. възможностите за създаване на онлайн магазин са многобройни.

Въпреки това, някои опции са по-добри от други и затова днес решихме да разгледаме 5 от най-добрите WordPress плъгини за развиване на eCommerce сайт.

WordPress е най-популярната CMS платформа с пазарен дял от 37.4% и има защо. Големият избор от различни плъгини, и специално тези за онлайн магазини, позволяват всеки човек много лесно да си създаде сайт, възползвайки се от широк набор от функционалности.

Google създаде WordPress плъгин за стори формати. Google Web Stories плъгинът е предназначен за увеличаване на трафика на WordPress сайтове с мобилна версия.

С плъгините, които ще ви представим в следващите редове, можете да продавате както физически продукти, така и дигитални. Разбира се, в зависимост от сферата, в която развивате бизнеса си, някои могат да бъдат по-подходящи от други, но това оставаме на вас да прецените.

1. WooCommerce

Стане ли дума за разработването на eCommerce сайт, WooCommerce е безапелационният лидер в тази класация.

WooCommerce Screenshot

В случай че не сте чували за този плъгин, ето няколко статистики, чрез които да добиете по-добра представа защо WooCommerce е на първа позиция в нашия списък:

 1. Към 2020г. WooCommerce се използва от 3,317,205 активни уеб сайта.
 2. 5.7% от всички сайтове в световен мащаб използват плъгина.
 3. Към януари 2020г., WooCommerce има 82,090,926 сваляния.
 4. WooCommerce стои зад 29.13% от всички онлайн магазини.
 5. WooCommerce стои зад 22% от най-добрите 1 милион онлайн магазина.
 6. 93.7% от всички eCommerce сайтове направени в WordPress използват WooCommerce.
 7. WooCommerce е най-популярният плъгин в интернет.
 8. Броят на плъгините създадени специално за WooCommerce e 980.
 9. WooCommerce поддържа 56 езика.

Истината е, че WooCommerce предлага решение за всеки бизнес, малък или голям, когато стане въпрос за изграждането на онлайн магазин. Без значение дали сте решили да добавите няколко продукта към сайта си или разполагате с огромна продукция от стоки, този плъгин има решението за вас и вашия бизнес.

И най-хубавото – безплатен е!

Инсталирайки плъгина, вие ще разполагате с всичко необходимо за изграждането на онлайн магазин:

 • Продуктови страници
 • Количка
 • Сигурни методи на плащане
 • Опции за доставка на продукти
 • Вградени статистики за представянето на магазина ви
 • Управление на инвентара
 • Възможност за използване на ваучери

Но освен базовите опции, хубавото на WooCommerce е, че е от типа open-source платформа, което ще ви даде свободата да персонализирате eCommerce сайт си по начин, който ще отговаря на вашите нужди.

С други думи, WooCommerce предлага неограничени възможности за изграждането на онлайн магазин. Единственото, което вие трябва да подсигурите е качествен хостинг, който да отговаря на нуждите на сайта ви!

3 причини да изберете WooCommerce:

 • WooCommerce е най-използваният eCommerce плъгин и също така е безплатен! Това позволява на малки и стартиращи бизнеси за изградят своя онлайн магазин без да има нужда инвестират голяма сума пари.
 • Зад WooCommerce стоят голям брой разработчици, които непрестанно подобряват платформата и разрешават проблеми, с които собствениците на сайтове се сблъскват.
 • WooCommerce предлага лесен за работа интерфейс, с който човек със никакъв опит ще може да се справи. Същевременно има възможности за персонализиране, които напредналите потребители ще намерят за полезни и ще могат да се възползват от тях.

2. Easy Digital Downloads (EDD)

Easy Digital Downloads или EDD е друго eCommerce решение, чрез което ще можете да предлагате изцяло дигитални продукти във вашия онлайн магазин.

EDD Screenshot

Вероятно се чудите защо да не продавате дигитални продукти, използвайки WooCommerce след като е на първо място?! Чрез WooCommerce също можете да предлагате дигитални продукти на своите потребители, но EDD разполага с повече функционалности, тъй като е плъгин разработен специално с тази цел. Затова, ако сте се насочили към продажбата на софтуер, изображения, eBooks, видеа или песни, съветваме ви да разгледате Easy Digital Download преди да се спрете на друго eCommerce решение.

Както и WooCommerce, EDD е безплатен плъгин, който е нужно единствено да инсталирате и моментално превръщате сайта си в платформа за продажба на дигитални продукти.

Ето и някои от функционалностите, до които ще имате достъп:

 • Продуктова количка
 • Изчистена форма за финализиране на поръчка
 • Управление на поръчки и потребители
 • Детайлни статистки (приходи, продажби и др.)
 • Възможност за използване на ваучери (промо кодове)
 • Лесна интеграция с WordPress теми
 • Богат набор от методи за плащане (PayPal, Stripe, 2Checkout, Карти)

И още много други!

Полезно: Най-добрите безплатни и платени WordPress теми за 2020

3 причини да изберете Easy Digital Downloads:

 • Тъй като Easy Digital Downloads е плъгин насочен изцяло към продажбата на дигитални стоки, всички функционалности около продажбата на физически продукти са премахнати. Това прави плъгини с изключително изчистен интерфейс, съдържащ само най-необходимото за потребителя.
 • Основната версия на EDD е безплатна, което позволява на малките и стартиращи бизнеси да създадат своя онлайн магазин с минимална инвестиция.
 • Напредналите потребители могат да се възползват от RESTful API и да персонализират изцяло сайта си!

3. WP EasyCart

WPEC Screenshot

WP EasyCart е друг WordPress плъгин с помощта на който ще можете да продавате както физически и дигитални продукти, така и абонаменти. Както и при предишните предложения в списъка, и WP EasyCart предлага всички широко разпространени методи за плащане и гарантира сигурност на транзакциите.

Що се отнася до цената на този плъгин, той предлага безплатна и платена версия. С безплатната ще можете да добавите неограничен брой продукти, да ги управлявате и да ръководите поръчките си. В случай че решите да преминете към платената версия, вие ще добиете достъп до допълнителни функционалности като редакция на поръчка, абонаменти и маркетинг инструменти.

Разработчиците на EasyCart знаят, че голяма част от собствениците на малки бизнеси използват различни софтуери и затова са направили синхронизацията между различни платформи изключително лесна.

Истината е, че функционалностите като ваучери, промоции и абонаменти правят WP EasyCart достоен конкурент на WooCommerce. Като добавим и интеграциите, от които малките бизнеси могат да се възползват и този плъгин се превръща в много лесен избор за всеки човек, който иска да стартира собствен онлайн магазин.

Нещо, което забравихме да споменем е, че WP EasyCart идва с 14-дневен безплатен период, в който да се убедите във възможностите на плъгина. Също така, можете да се възползвате видео уроци, техническа поддръжка, както и форуми. Но като цяло интерфейсът на този плъгин е толкова опростен, че едва ли ще ви се наложи да възползвате от помощните материали. Но все пак е плюс, че ги има.

3 причини да изберете WP EasyCart:

 • Има безплатен план, чрез който можете да предлагате неограничен брой продукти и да се възползвате от базовите функционалности.
 • Платени планове са на цени от $69 и $99 за година, което позволява дори на по-малките бизнеси да се възползват от допълнителните функционалности в пакетите.
 • WP EasyCart разполага с изключително лесен за боравене интерфейс.

4. Ecwid Ecommerce Shopping Cart

ECWID Screenshot

Ecwid Ecommerce Shopping Cart е плъгинът, с който ще можете да изградите магазина си от нулата. Богат на функционалности, лесен за използване и съвместим с Gutenberg. Поддържа 45 езика, всички добре познати методи за плащане, както и интеграция с Instagram и Facebook.

Едно от огромните предимства на този плъгин е, че може да бъде използван на всеки сайт. За разлика от WooCommerce, който ви ограничава до една CMS платформа – WordPress, Ecwid Ecommerce Shopping Cart можете бъде използван и на Drupal сайтове, например.

Както и WooCommercе, и този плъгин е безплатен, но с една много съществена разлика – идва с по-голям арсенал от вградени инструменти. С Ecwid Ecommerce Shopping Cart няма нужда да търсите допълнителни плъгини за някоя функционалност или да се доверявате на трети страни, с инсталирането на този плъгин всичко, от което се нуждаете е вече там.

Разбира се, Ecwid Ecommerce Shopping Cart разполага и с платена версия, в случай че безплатната не може да обслужи вашите нужди. С безплатната версия получавате поддръжка до 10 продукта и възможността да продавате на различни сайтове. Ако решите, че това не отговаря на желанията ви, можете да се спрете на някои от платените планове - $15 на месец за 100 продукта, $35 на месец за 2500 продукта или $99 за неограничен брой продукти.

Когато тръгнете да сравнявате този плъгин с WooCommerce, може да ви се стори, че е доста по-скъп, но истината е, че зависи какво количество продукти продавате на месец.

Всичко зависи от вас и вашите нужди, но ви съветваме да задължително да обърнете внимание и на Ecwid Ecommerce Shopping Cart преди да се спрете на eCommerce плъгин.

3 причини да изберете Ecwid Ecommerce Shopping Cart:

 • Въпреки че говорим за WordPress плъгини, Ecwid Ecommerce Shopping Cart може да бъде интегриран с повечето Sitebuilder-и и системи за управление на съдържание (WordPress, Squarespace, Wix, и др.)
 • Всички ъпдейти на плъгина се случват автоматично, докато при голяма част от WordPress плъгините този процес трябва да се извърши ръчно.
 • След като инсталирате Ecwid Ecommerce Shopping Cart на един сайт, цялата запазена информация може да бъде прехвърляна между други ваши сайтове и същевременно синхронизирана. Така можете да продавате на различни места, но да управлявате всичко централизирано!

Виж още: 68 WordPress плъгина, които да инсталирате на сайта си

5. BigCommerce

BigCommerc

За някои от хората, които са запознати с eCommerce решенията може да им бъде странно, че BigCommerce попада в този списък.

Наистина BigCommerce е отделна CMS платформа за създаване на онлайн магазини, но от скоро компанията се опитва да навлезе и в WordPress света. Основната цел на платформата е да привлече бизнеси, които използва WordPress и да се конкурира с WooCommerce. Преди да се превърне в плъгин, интеграцията на двете платформи беше невъзможна. Но вече е!

В голяма степен, BigCommerce си прилича с друг плъгин от списъка, а именно - Ecwid Ecommerce Shopping Cart. И двата модула могат да бъдат интегрирани на няколко сайта едновременно и всички да бъдат синхронизирани.

Що се отнася до управлението на всички продукти и осъществени продажби, няма защо да се притеснявате, тъй като става изключително лесно от едни единствен контролен панел. В момента все още не е възможно да се възползвате от комбинацията на двете платформи, но не е лоша идея да следите развитието на този процес и да изпробвате възможностите на BigCommerce.

3 причини да изберете BigCommerce:

 • Както и при Ecwid Ecommerce Shopping Cart, можете да използвате BigCommerce на повече един сайт и да синхронизирате информацията между тях.
 • Имате възможност да обедините най-добрата CMS платформа с една от най-добрите eCommerce платформи.
 • Всичко свързано с eCommerce частта на сайта ви се управлява през backend-a, докато съдържанието на сайта ви през frontend-a. Това забързва сайта ви и ви пести хостинг ресурси.

Това бяха 5 от най-добрите WordPress плъгина за създаване на онлайн магазин. Надяваме се, че този списък ще ви помогне да се ориентирате по-добре в света на WordPress плъгините и сте открили подходящия за вас и вашия бизнес!

Още по темата: Най-добрите 20+ WordPress плъгина през 2020

Ако се чудите на какъв хостинг план да заложите за бъдещия ви онлайн магазин, винаги можете да се обърнете към нас. Ние от хостинг компания ICN.Bg с удоволствие ще ви съдействаме при избора на хостинг услуга!

Абонирай се за бюлетина ни!

Получавай първи най-актуалната и полезна информация за твоя онлайн бизнес!

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе