Начало > ICN.Bg Блог > WordPress > 25 Modern шрифтове за WordPress сайтове

25 Modern шрифтове за WordPress сайтове

25 Modern шрифтове за WordPress сайтове

| WordPress

Шрифтовете са основен и изключително важен елемент при създаването на уеб сайтове, който изисква да му отделите достатъчно внимание. Лошият подбор на шрифтове и неправилната комбинация от тях остават у потребителя усещане за непрофесионализъм и автоматично сваля доверието към продуктите и услугите, които предлагате. Много често това може да е причина за неосъществени покупки на вашия сайт. Не добре издържаната визия на страниците ви може да отблъсне потребителя и той никога повече да не се върне.

За да впечатлите потребителите си и да ги задържите на своя сайт, се постарайте да подберете подходящите шрифтове за вашия сайт, които да са достатъчно големи, лесно четими, да не затормозяват потребителското око и да придават усещането за професионализъм и дизайнерска издържаност.

В днешната статия ще разгледаме 25 модерни и красиви шрифтове, на които можете да се доверите, че ще привлекат вниманието на потребителите, за да останат на вашия сайт, да изпитват удоволствие като го разглеждат и дори да купуват.

Все още нямаш сайт? Разбери как да си направиш WordPress сайт в нашето пълно ръководство. В него ще научиш кои са основните функционалности на CMS платформата, какво представляват WordPress темите и от къде се сваляш плъгини. Ще научиш още как да защитиш сайта си от хакерски атаки, които дебнат отвсякъде и още много полезни съвети.

Преди обаче да разгледаме различните шрифтове, е добре да се запознаете с нашите ценни 9 съвета, с които задължително трябва да се съобразите, независимо от това кой точно шрифт ще използвате на сайта си. Нека започваме.

9 ценни съвета за използване на подходящ шрифт:

1.Използвайте не повече от 3 броя различни шрифтове на вашия сайт

Употребата на повече от три шрифта кара сайта ви да изглежда непрофесионален и не добре структуриран. Това усещане у потребителя автоматично сваля доверието към информацията, която му поднасяте.

2.Големина на буквите

Големите букви са по-лесно четими, използвайте шрифтове с размер 12, 14 или 16 кегела.

3.Тъмен шрифт на светъл фон

Контрастът тъмен шрифт на светъл фон най-добре се отличава от човешкото око и привлича вниманието.

4.Използвайте Sans serif шрифтове за текстове и Serif шрифтове за заглавия

Sans serif шрифтовете са подходящи, за да пълните съдържанието на сайта си, защото са лесно четими. Serif-ните шрифтове са по-подходящи за заглавия и подзаглавия, но в никакъв случай за големи текстове, защото не са достатъчно лесно четими.

5.Използвайте главни и малки букви или т.н. смесени букви Ако текстът ви е само главни букви или само с малки букви, това дразни окото на потребителя и в никакъв случай не е привлекателно. Опитайте се да съчетаете употребата на малки и големи букви, така че текстът ви да изглежда разчупен и да привлича внимание.

6.Използвайте стандартни шрифтове

Ако използвате по-разчупени, различни и ръчно изписани шрифтове, рискувате да не бъдат достатъчно четими за потребителите ви. Стандартните шрифтове като Times New Roman например допринасят за това читателите ви да успяват да прочетат съдържанието на сайта ви по-бързо.

7.Не използвайте повече от 4 различни цвята на шрифтовете

Прекомерната употреба на различни цветове при шрифтовете води до дезориентация на потребителя и кара сайта ви да изглежда непрофесионален.

8.Цветовете, които е желателно да избягвате, за да отличите важна информация Съветваме ви да не използвате синия цвят като цвят за шрифтовете ви, защото то носи асоциация с линк и читателите на сайта ви ще се опитат да кликна на него. Фактът, че няма да успеят, ще ги накара да се почувстват подведени, че това е линк, който не работи. Червеното и зеленото също не са пожелателни. Причината за това е, че тези два цвята са едни от основните цветове, които се засягат при хората дaлтонисти.

9.Не използвайте един и същи нюанс за фон и текст

Ако използвате подобни нюанси, съдържанието на сайта ви ще се слее и читателят ще бъде затруднен максимално. Колкото е по-видим текстът, толкова по-бързо и лесно вашите потребители ще четат и възприемат информацията, която им поднасяте.

Научи повече: Психология на цветовете и как влияят на потребителското мислене?

Най-добрите шрифтове за WordPress сайтове за 2021

В днешната статия ще ви покажем 25 от най-добрите Modern шрифтове за WordPress сайтове. Знаете ли, че Modern шрифтовете са само една част от основите шрифтове? Нека разгледаме кои са те и какви са техните характеристики“

 1. Serif – серифните шрифтове са трудно четими. Не се препоръчва да се използват за дълги текстове.

 2. San Serif – изчистени шрифтове, които се четат лесно и са перфектни за всякакъв тип текстове. Това е най-предпочитаният тип шрифтове за WordPress сайтове.

 3. Modern – различават се със своя различен, изискан и модерен стил. Много лесно четими са и могат да се използват и за дълги текстове и heading.

 4. Display – със средна четимост са, не се препоръчва да се използва за основен шрифт при изработката на сайтове.

 5. Script – с най-ниска читаемост е и не се препоръчва за дълги текстове. Този тип шрифтове се използват основно за създаване на лога.

Време е да ви представим и нашите 25 предложения за модерни, различни и стилни шрифтове, които можете да използвате за вашия WordPress сайт:

1.Intro

Intro font

Intro е модерен и изчистен шрифт, който предава видимо удебеляване на буквите и много често се използва за употреба на заглавия и headers. Буквеното семейство, от което произлиза шрифтът, включва цели 72 различни шрифта с 8 разнообразни дебелини. Съветваме ви, когато избирате шрифт, да си отделите достатъчно време, за да разгледате различните опции, преди да се спрете на конкретен избор. Опитайте се да визуализирате вашия избор мислено, за да сте сигурни, че сте на прав път.

2. Komoda

komoda

Komoda също е много различен, модерен и стилен избор, на който можете да се спрете. Състои се изцяло от главни San serif-ни букви. Ако се загледате в шрифта, ще забележите, че средната линия на буквите е осезаемо повдигната на горе, което допринася за по-разчупената визия.

Този шрифт е изключително подходящ, ако имате намерение да си създавате лого. Атрактивен е и привлича вниманието. Ако сте креативен човеки и имате намерение сами да правите лого за вашия сайт, прочетете нашата статия „Направи си сам атрактивно лого за твоя сайт“. В нея ще намерите подробна информация за безплатни програми, с които да си направите лого сами, ще разберете още какви са видовете лога и още много полезни съвети.

3. Stoked

Stoked font

Stoked е изключително разчупен шрифт, който отново е подходящ за лого и headers, защото се състои само от главни букви. Различен е с нетрадиционното удебеляване на буквите и прекъсването на линиите на места. Определено този шрифт ще привлича вниманието на всеки, който се докосне до него.

4. MADE Gentle

Made Gentle

MADE Gentle е модерен серифен шрифт. Благодарение на заоблените букви изглежда старинен и най-вероятно ви напомня на загавията, които сте виждали на книгите през 70-те години. Характерното за него е, че е болднат, независимо дали се изписва с големи или малки букви. Този шрифт е за истински ценители на изкуството и типографията.

Интересно: Типографията е науката, която изучава шрифтовете. Трябва да сте наясно, че серифните букви най-лесно се възприемат от окото на човек и изглеждат много стилни и издържани. Причината за това са заоблените краища на всяка една буква. Размерът на буквите също е от огромно значение. Уверете се, че текстовете ви са достатъчно четими и с подходяща големина. Намери всичко, което трябва да знаеш за употребата на WordPress шрифтове.

5. Nordic

Nordic

Nordic спада към „Модерния“ и същевемено към „Класически“ стил шрифтове. Нека разгледаме все един от тях по отделно с по едно изречение. Модерният стил носи асоциация за ексцентричност и студенина. Характерното за него е, че буквите са различна дебелина, понякога дори с различна височина във всяка отделна буква.

Класическите шрифтове са изключително изчистени, подравнени и същевременно лесно четими. Всеки дизайнер обожава да работи с класически шрифтове, затото те улесняват работата му и се възприемат лесно от хората. Nordic е шрифт, който е вдъхновен от Норвежката култура и перфектно пасва за създаването на заглавия, headings и лога.

6. Classy Marrisa

Classy Marrisa

Classy Marrisa е стилен и елегантен шрифт. Подходящ е за лога и headers. Специфичното при него е нежното извиване на буквите, орнамент който няма как да не забележите. Може да бъде с удебелен размер, в случай, че се нуждаете от по-ясно изразен надпис на своя WordPress сайт.

7. Canter

Canter

Canter е страхотен избор. Този шрифт е San serif-ен, разполагате с различни дебелини и има разстояние между буквите, както можете да видите и на картинката. Също така има и 3D опция и такава, която е сякаш с падаща сянка като отражение на буквите. Това е само една от всички интересни опции, които сме ви подготвили в нашия дълъг списък с шрифтове. Нека продължим нататък с нещо още по-интересно.

8. Lucky

lucky

Lucky е типичен модерен и класически серифен шрифт. Строи страхотно на всякакъв тип визии като банери, картинки, а също така е страхотен избор и за heading или допълнителен текст, с който искате да подчертаете нещо важно за вас като значение в текста. Има главни и малки букви, което улеснява неговата употреба във всякакви ситуации.

9. Zafir

Zafir

Zafir представлява модерен избор за сайтове, които са минималистична визия. Това, което трябва да знаете, че тук отново говорим за опция с големи букви. Линиите му са заоблени, което предразполага за употребата му за изработка на лога и също така заглавия. Определено се различава от всички останали претенденти в нашия списък.

10. Coves

coves

Coves е опция, от която можете да избирате от 2 размера на шрифта. Използвайте до за стандартен текст във вашия сайт или блог, а също така е подходящ и за акцент върху заглавията ви. Наистина е многофункционален.

11. Azonix

azonix

Azonix е опция за по-смелите собственици на сайтове. Ще забележите, че визията на този шрифт е доста футуристична и необичайна. Буквите наподобяват геометрични фигури, всички са големи и се четата изключително лесно. А на вас допада ли ви?

12. Arkhip

arkhip font

Arkhip е още един шрифт за смели потребители, можем и него да включим в графата футуристични избори,както и преднишния шрифт в нашия списък.

Буквите притежават специфичен почерк, който е присъщ за руската типография, която се слави с модерен и изчистен стил. Нека да видим какво е следващото ни предложение.

13. Prime

Prime font

Prime е следващото креативно предложения за шрифт за вашия WordPress сайт. Много добре би се връзвал на сайтове, които са с технологична насоченост именно заради геометричните фигури при съчетанията на буквите, които можете да забележите от пръв поглед.

14. Glober

Glober font

Шрифтът Glober е значително по-изчистен вариант за потребители, които харесват семплите неща. Това не го прави по-малко актуален, напротив. Той също е с модерна визия, която би паснала на всеки добре издръжан сайт. Шрифтът е от семейство, което включва цели 18 разлишни размера и 9 italic варианта.

Принадлежи към серифните шрифтове и това го прави много лесен за четене и възприемане от потребителите. Подходящ е както за написването на статии, така и за употребата на заглавия.

15. Maddac

Maddac font

Maddac е едно доста по-различно предложение от всички досега. Отличава се с изключително креативен стил. Ще забележите, че буквите са с много интересен завършек, което придава усещането за модерност и иновативност. Определено този тип шрифт е за сайтове, които са свързани с творчество и различни видове изкуства.

16. Croc

Croc font

Croc e серифен шрифт, който изглежда страхотно. Може ви малко ви напомня на ретро стил, но същевременно има някаква модерна нотка в себе си. Ако имате нужда от разчупена опция за създаването на лого, сте намерили страхотна опция под номер 16 в нашия списък.

17. Aqua

Aqua font

Aqua е предложение, на което си заслужава да обърнете внимание. Различава се от всички останали шрифтове с това, че е много елегантен и разчупен. Ако съумеете да подберете подходяща визия за фон, ще придадете различна и красив облик на вашия сайт. Съдържа в себе си една елегантност, но в същото време е толкова семпъл. Подходящ е за сайтове с по-изчистени и минималистични визии.

18. Manifesto

Manifesto

Manifesto е опция, която можете да използвате за всичко – от дизайн, изработка на лого, през печатни издания, до всякакъв дизайн. С една дума можем смело да твърдим, че Manifesto е универсален шрифт, който ще ви свърши страхотна работа.

19. Orkney

Orkney font

Orkney изглежда изключително професионално. Благодарение на заоблените си форми, е много лесно четим и може да се използва за различни цели. Използвайте го за направата на лого и заглавия.

Без всякакво колебание можете да пишете и стандартни текстове с него, изглежда страхотно и е подходящ за онлайн сайтове и дори за принтирани материали.

20. Elppa

elppa

Сигурни сме, че ви прави впечатление, че Elppa е доста по-различен шрифт. Определено можем да го представим, че е в минималистичен стил.

Подходящ е за всякакъв тип уеб дизайн. Би могло да ви послужи и за създаване на семпли лога, също така и за заглавя. Препоръчваме ви да не го използвате за основен текст на вашия сайт, защото няма да е достатъчно лесно четим и това може сериозно да отблъсне вашите читатели.

21. Corn

Corn font

Corn е интересен с това, че има заоблен дизайн на буквите. Съдържа 14 различни стила, които можете да използвате, както за заглавия, така за лога и за headers. Някои измежду всички тези стилове могат да паснат и за основен текст на вашия сайт.

Съветваме ви да изпробвате всяка една от 14-те опции на Corn и да създадете най-красивото съдържание, което сте виждали досега.

22. Koliko

Koliko

Определено Koliko не е за всеки. Сигурни сме, че ще се съгласите с нас, че влиза в графата „необикновени шрифтове“. Има “thin”, “bold” и „regular” версия.

23. Quirk

quirk font

Като заговорихме за необикновени шрифтове, категорично Quirk се нарежда до Kolikо, шрифта, за който говорихме преди малко. Различен е и е страхотна опция за създаване на атрактивни заглавия за всеки издържан сайт. Забележете удълженията на буквите, които го правят толкова необичаен и различен за възприемане. Страхотен е, нали?

24. Le French

Le French

Заглавието Le French говори достатъчно за изискаността на този шрифт. Този стил се вписва идеално за сайтове и блогове за храна, кетъринг и всякакви вкусни изкушения. Можете да го използвате както в дизайна за своето лого, така и за основен текст в сайта ви, а дори и за написване на менюто във вашия нов ресторант например.

Напомняме ви, че имаме специално видео за това как да си направите кулинарен сайт за 25 минути с помощта на ICN.Bg Sitebuilder. . Не е необходимо да имате каквито и да било технически познания, за да имате мечтания сайт.

25. Munich

Munich font

Munich е San serif –ен шрифт. Този тип шрифтове са едни от най-разпознаваемите в интернет пространството. Изчистени са и са страхотен вариант за изписване на дълги текстове.

Не забравяйте:

 • Не е желателно да използвате повече от 3 различни шрифта на сайта си;

  • За основен шрифт използвайте този, който се чете добре в големи размери;

  • Изборите ви за шрифтове трябва да се допълват. Ако изберете по-обемни букви за главен шрифт, нека другите шрифтове да са по-издължени и фини;

  • Винаги можете да се допитате до професионална гледна точка на специалист дизайнер, за да сте сигурни, че сте на прав път в избора си;

  • Помнете, че освен на вас, шрифтовете трябва да се харесат и на вашите потребители.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе