Начало > ICN.Bg Блог > WordPress > Инфографика: 33 интересни фактa за WordPress

Инфографика: 33 интересни фактa за WordPress

Инфографика: 33 интересни фактa за WordPress

| WordPress

Знаете ли, че над 75 милиона потребители използват WordPress? А знаете ли, че 661 WordPress сайтове се появяват ежедневно?

Ето една полезна инфографика от www.hostingtribunal.com за WordPress платформата, която споделяме с вас. Ако използвате WordPress ви препоръчваме да видите:

  • Последните WordPress статистики за 2020

  • 33 интересни фактa за WordPress

Вижте повече - Какво представляват инфографиките и защо са полезни за вашия сайт?

Infographic: WordPress statistic 2020

Почти нищо в последното десетилетие не е оказвало такова огромно влияние върху дигиталния маркетинг, както WordPress. Благодарение на безплатната Система за Управление на Съдържанието, стана възможно всеки, който пожелае, независимо от равнището на неговите технически знания и умения, да създаде уебсайт. Разбира се, това е и възможно благодарение на изключително големия брой теми и плъгини.

Ако желаете да имате добро присъствие в WordPress пространството, статистиките, които следват, със сигурност ще са ви от полза. За да ви помогнем да напреднете възможно най-бързо, по-долу сме посочили всички важни 2020 WordPress статистики, от които смятаме, че се нуждаете.

Стартирай своя Wordpress сайт сега с безплатен домейн, безплатен IP адрес, 180 GB SSD пространство, неограничен брой сайтове, WordPress Management и 100 000 посещения/м. Вземи сега на цена от 7,68лв./м.

Някои от статистиките, които сме ви подготвили, показват широкото разпространение на WordPress по целия свят и се акцентира върху ключовите причини зад тази популярност, докато други ще ви бъдат полезни относно това да разберете по-добре как се използва Системата за Управление на Съдържанието.

Последните WordPress статистики за 2020

• WordPress сайтовете представляват 35% от уебсайт пространството през 2020, което отбелязва 2% ръст в сравнение с 2019 и 4% спрямо предишната година.

• Ако броим само сайтовете, в които е използвана Системата за Управление на Съдържанието, то тогава 60% от тях са WordPress

• Над 400 милиона хора посещават WordPress сайтовете всеки месец

• През 2016 година приблизително 118 милиарда думи са били публикувани в WordPress

• Не само блогърите използват WordPress - около 28% от онлайн търговията преминава през WooCommerce

• Средно 281 нови WooCommerce магазини се появяват ежедневно

• Около 661 WordPress сайтове се появяват ежедневно

• WordPress.org предлага над 50,000 плъгини и над 3,500 GPL-лицензирани теми

• През 2018 повечето WordPress сайтовете са били на езици, различни от английския

Тези факти и цифри са важни, защото WordPress “играе” важна роля за онлайн бизнеса.

Възможностите, които предлага платформата, са помогнали на изключително много малки и големи компании да се прехвърлят към него, подобрявайки нивото си.

Най-важната причина да поддържате вашия WordPress сайт актуален е сигурността. Научете повече "Защо е важно редовно да обновяваме WordPress ядрото, темата и разширенията в нашия уебсайт?"

Това, което определя колко добър може да е един сайт, е вашата креативност, а не финансовата ви възможност. Това позволява на малките предприятия да се състезават дори с големи глобални компании, които разполагат с голям бюджет за маркетинг дейности.

60% от всички потребители в света използват WordPress. Представяме ви 33 интересни факти за платформата.

1.WordPress заема 34% от уеб пространството.

Доста е забележително как платформа, която е била с затруднена Система за Управление на Съдържанието до преди няколко години, в момента представлява 34% от уеб пространството. Гъвкавостта на платформата е основната причина за бързото и широкото й разпространение.

2. Цели 59,4 % от всички уебсайтове, които използват Система за Управление на Съдържанието, използват WordPress.

Пазарният дял на WordPress е най-голям. Има около 46,2% сайта в световен мащаб, които не използват Система за Управление на Съдържанието, но от останалия процент повече от половината разчитат на WordPress.

3.Според последните статистики близо 64 милиона уебсайта използват WordPress.

Няма точно определен брой уебсайтове, които използват WordPress поради простата причина, че няма точна цифра за сайтовете като цяло. Смятаме, че това е приблизителният брой, имайки предвид, че всички активни сайтове в света са 200 милиона.

4.WordPress е отговорен за допълнителните 1.1 милиона домейн регистрации на всеки 6 месеца.

Това са данни от 2015 година, като реалният брой в момента се очаква да се е покачил заради многобройните новонастъпили домейн регистрации. Влияние за това оказва и навлизането на WordPress.

5. Близо 34% от най-популярните сайтове в света са на WordPress.

Броят на уебсайтовете, използващи WordPress, става все по-забележителен. Едни от най-известните сайтове като: TED, Etsy, Whitehouse.gov, Reuters, Yelp, The New Yorker, TechCrunch и People са на платформата. Сред любителите на платформата са и огромни световни гиганти и компании, като: NBC, TED, CNN, TechCrunch, People magazine, the NFL, Best buy, CBS Radio и др. Световноизвестни личности като Justin Bieber, Snoop Dogg, Katy Perry, Stephen Fry и Jay Z също използват WordPress за своите уебсайтове.

Знаете ли, че платформата генерира над 20 билиона прочитания на месец. Потребителите публикуват над 70 милиона нови постове всеки месец. Коментарите буквално „валят“ и надвишават огромната цифра от 77 милиона коментара на месец.

6.Joomla, втората най-широкоразпространена Система за Управление на Съдържанието (CMS), има пазарен дял от 5,7 %.

Рядко може да се наблюдава пазар, в който има много конкуренти, но само един е заел безпрецедентно първата позиция. Няма определен отговор на запитването „Коя е най-добрата Система за Управление на съдържанието?“, но числата го заявяват категорично.

7.WordPress 4.9 е бил инсталиран над 159 милиона пъти.

WordPress 4.9 е един от най-инсталираните софтуери в световен мащаб. Докато четете това, броят може вече да се е увеличил със 160 милиона. Download Counter измерва в реално време, така че вие сами може да се уверите в изключително бързото покачване на цифрите.

8.WordPress има почти толкова посетители месечно, колкото Twitter.

Статистиките на Twitter показват, че тази платформа получава около 152 милиона посетители месечно, докато тези на WordPress са 149 милиона. Всъщност до съвсем скоро Twitter и Amazon (в момента със 199 милиона) имаха по-малко посетители от WordPress, което си е меко казано впечатляващо.

9.Потребителите нa WordPress създават приблизително 70.5 милиона нови постове и 52.1 милиона нови коментари всеки месец.

WordPress статистиките относно блоговете също са доста впечатляващи. Платформата за блогване насърчава изключително голям брой хора от целия свят да правят съдържание и да създават дискусии, свързани с него.

10.Над 409 милиона хора преглеждат над 21.1 милиарда страници всеки месец в различни WordPress сайтове.

Oще по-голям брой използват WordPress за ежедневно четене на блогове. Тези данни идват от системата за статистики, интегрирана във всеки един WordPress блог.

11.WooCommerce притежава 27,7% пазарен дял спрямо останалите платформи от този вид

Това е важна информация за онлайн бизнеса. ЕCommerce платформите позволяват на търговците да създават дигитални витрини, за да улесняват транзакциите в уеб пространството. WooCommerce и базираната платформа за онлайн търговия на WordPress също се развиват доста по-бързо от своите конкуренти- Squarespace и Shopify.

12. Приблизително 13,2% от всички сайтове, които са на WordPress, използват и WooCommerce.

WordPress еволюира от платформа основно за блогване до широкоразпространен инструмент за онлайн търговия. От всички елементи, които съставят един сайт като галерии за снимки, чат форуми и социални платформи, статистиките за WordPress разкриват, че WooPress e най-широкоизползваният.

13.Akismet блокира приблизително 7.5 милиона спам коментара на всеки час.

Akismet е един от най-популярните WordPress плъгина, който спестява време на user-a, справяйки се със спама, който е едно от най-големите неудобства в днешно време. Akismet спира два пъти повече спам на всеки час, отколкото хора има в Лос Анджелис.

14.Топ 3 плъгина за 2017 година са: All in One SEO Pack, WordPress Importer и WooCommerce.

Според изданието от 2017 година на годишния State of the Word от Мат Муленвег, създателят на WordPress, най-популярният плъгин е този, който подсилва SEO възможностите на платформата. Тези WordPress статистики изтъкват колко важна е за хората SEO оптимизацията на тяхното съдържание и защо CMS е предпочитан от повечето.

Статистика за използваемостта на WordPress през 2020

15.Има разлика между WordPress.org и WordPress.com.

За хората, които са нови в WordPress, това разделение може да звучи объркващо. WordPress.org е предназначен за софтуера на WordPress, който е безплатен CMS- само е нужно да бъде изтеглен и вече той обслужва вашия сървър. WordPress.com, от друга страна, е платформа за блогване, която е базирана на софтуера на WordPress.org. Само трябва да се регистрирате и вече имате работещ блог/ уебсайт. И двете неща са притежавани от Automattic.

16.Отнема по-малко от 60 долара на година за добри хостинг услуги за вашия уебсайт.

Има много страхотни хостинг планове, които ще ви дадат достатъчно пространство. Ако управлявате сайт с много засилен трафик, може би ще се нуждаете от една идея по-скъп хостинг план.

17.Типично домейн име струва около 10 долара.

Това е средната цена за .com домейн. Точната цена вече зависи от разширението на домейна, което желаете, и съответно хостинг компанията, която го предоставя.

18.WordPress е независима платформа.

Една от причините за широкото разпространение на WordPress се дължи на това, че той може да бъде използван от различни платформи като iOS, Android, WebOS, Windows Phone и Blackberry. Това по никакъв начин няма да рефлектира върху възможността да бъдат използвани всички функции, които WordPress притежава.

19.WordPress може да бъде използван на 57 езика.

Една от целите на WordPress винаги е била да може все повече хора в световен мащаб да го използват. Може би няма да е в далечното бъдеще времето, в което WordPress ще може да бъде използван на буквално всеки един език, който съществува. Засега английският е най-използваният език за платформата, следван от испански, индонезийски и португалския.

20.В момента WordPress предлага 47,350 активни плъгина.

Плъгин директорията в момента се състои от 56,311 плъгина за WordPress, от които 47,350 са активни. Те са били инсталирани над 633,274,305 пъти. Над 2000 от тези плъгини в момента могат да бъдат използвани на различни езици.

Още по темата: Най-добрите 20+ WordPress плъгина през 2020

21.Има над 3500 безплатни GPL теми за WordPress.

Този GPL може да бъде намерен в WordPress директория с теми. От тях 1,116 са достъпни на различни езици както и има много, които могат да бъдат закупени от други партньори. Едно от най-големите хранилища за теми е Themeforest, където има над 8,600 теми за продажба.

22.WordPress отговаря за 80-90% от механиката на SEO

Това споделя Мат Кътс през 2009 година, тогавашен ръководител на Google уеб спам отдела. От този момент насетне екипът на WordPress се опитва да направи платформата по-достъпна щом става въпрос за SEO оптимизацията. Предимство е и, че всеки може да се възползва от голям брой плъгини, които могат да спомогнат за това оптимизацията на вашия сайт да бъде още по-добра.

Виж повече: 5 Link Building техники, които със сигурност не използвате

23.Над 36% от всички WordPress сайтове са обслужвани от HTTPS

HTTPS е криптираната версия на HTTP, със S, който сигнализира, че комуникацията между вашия браузър и уебсайта, е сигурна и защитена. Една от главните идеи на създателите е да увеличат броя на уебсайтовете, отговарящи на тези критерии на 100%. Процентът в момента (36%) се е увеличил 2,5 пъти в сравнение с 2016 година.

24.WordPress е най-бързоразвиващият се софтуер за публикации

Данни от проучвания за ключови думи показват, че от 2004 година до сега, ключoвите думи, свързани с WordPress се нареждат на много по-горни нива в оптимизацията от тези на конкуренцията. Така че, ако желаете да генерирате повече трафик на вашия сайт, пишете относно WordPress.

25.WordPress се нуждае от по-малко от 5 минути, за да бъде инсталиран

Друго много важно предимство за WordPress е това, че той сам автоматизира много от процесите, които биха отнели доста време. ‘’Известните 5 минутки за инсталиране” го правят доста достъпен и всеки може да си създаде сайт само с няколко клика. В такъв случай кой би се замислил за друга платформа?

26.Jetpack е най-популярният WordPress плъгин за маркетолозите

WordPress може да предложи много на хората, занимаващи се с маркетинг. Най-популярният плъгин Jetpack е безплатен инструмент, чиято задача е да улеснява проблемите, свързани с трафика, социалните мрежи и сигурността.

Общи WordPress статистики за 2020

27.WordPress има малко над 1000 служители по целия свят

Повечето от тях са в САЩ, но все пак има представители и от целия свят, без Антарктида, разбира се. Всички тези служители колаборират помежду си, за да осигурят добрата работа на WordPress по целия свят и да посрещнат нуждите на всекиго.

28.WordPress съществува от 2003

„Откога съществува WordPress?“ е много популярен въпрос. Първата версия на WordPress се появява на бял свят на 27 май през 2003 година, което го прави една от най-старите Системи за Управление на Съдържанието (CMS). Първоначално WordPress е бил само платформа за блогване, но оттогава не е спирал да се развива.

29.През 2017 WordPress е провел 128 WordCamps в 47 страни

Според State of the Word 2017, в тези Wordcamps са се включили 2,310 говорители и 1,091 спонсори.

30.За 2017 WordPress е провел 4,739 meetups в 73 страни по света

99,301 хора са посетили тези срещи, което е с 65% повече спрямо 2016. Част от причината за това увеличение се дължи на събитията, които имаха за цел да представят WordPress 4.8.

Голямата популярност на платформата и постоянното й разрастване е и причината ръстът на пазарния дял за WordPress продължава да нараства. От 2016 г. насам той премина от 58,8% на 61,8% към ноември 2019 г., а към 7 април 2020 г. той възлиза на 63.1%, споделят от Web Technology Survey.

31.Някои от най-забележителните WordPress сайтове са демонстрирани на сайта на WordPress.org

Ако желаете да видите всички възможности и предимства на WordPress, лесно може да го направите на сайта на софтуера на платформата. Там може да разгледате едни от най-добреразвитите WordPress сайтове като например: City University of New York, the Houston Zoo и the Obama Foundation.

32.В Америка средно един разработчик на WordPress печели около 50,365 долара на година.

WordPress е достатъчно достъпна платформа, но ако имате нужда от помощ, винаги може да се допитате до тези специалисти.

33.WordPress статистики показват, че 61% от сведенията за Digital Millennium Copyright Act са намалели

Важно е да има прозрачност относно гъвкавостта, функционалността и сигурността. Сведенията могат да бъдат подадени както от индивидуална личност, така и от различни компании, в случай че сметнат, че някои от постовете в Wordpress.com са в нарушение с правата за интелектуалната собственост.

В заключение можем да обобщим, че WordPress е най-популярната Система за Управление на Съдържание по целия свят и една от най-широкоразпространените блогинг платформи. Статистиките доказват, че този успех не се дължи само на ниските такси. Платформата е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали. Най-големият плюс е, че WordPress съдържа огромен набор от плъгини и теми. Oсигурява сигурност, езикови пакети и SEO-friendliness на потребителите.

Източници: www.hostingtribunal.com/ и https://www.whoishostingthis.com/

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе