Начало > ICN.Bg Блог > WordPress > Най-добрите 20+ WordPress плъгина през 2020

Най-добрите 20+ WordPress плъгина през 2020

Най-добрите 20+ WordPress плъгина през 2020

| WordPress

Със своите 37.8% пазарен дял, WordPress е най-предпочитаната система за управление на съдържание в света! Тя стои зад редица бизнес сайтове, персонални блогове, електронни магазини и други уеб страници.

Причината WordPress да е лидер на пазара и милиони хора по света да се доверяват на платформата за създаването на сайтовете си е, че е изключително лесна за ползване и позволява на всеки човек да стартира собствен онлайн проект с нулеви технически познания.

Платформата е изключително гъвкава, което позволява създаването на всякакъв тип уебсайтове. Разбира се, има някои неща, които WordPress не може да предложи по подразбиране.

Функционалности, от които всеки собственик на сайт може да им нужда в даден момент от развитието на неговия онлайн проект.

За щастие, зад WordPress стои общност от разработчици, които могат да предложат решение под формата на плъгини!

Какво е WordPress Plugin?

WordPress е платформата, която е изключително лесна за използване и именно това ѝ качество позволява на всеки човек да си създаде сайт. В основата си, платформата разполага с базови функционалности и инструменти, които са достатъчни за създаването и управлението на уеб страница.

Въпреки това, базовият инструментариум не може да отговори на всички нужди на един растящ онлайн проект!

В даден момент тези функционалности се оказват недостатъчни и тогава идва ред на WordPress плъгините.

WordPress Plug-ините представляват софтуер, който вие сваляте и инсталирате на сайта си. Те могат да добавят различни функционалности на сайта ви и допълнителни инструменти за управлението му.

Базата от плъгини е толкова богата, че можете да намерите плъгин за абсолютно всичко. Като започнем от SEO оптимизиране, подобряване на сигурността и скоростта и стигнем до добавянето на падащи снежинки на главната страница на сайта ви.

Големият избор може да бъде както предимство, така и недостатък. Особено ако за пръв път се сблъсквате с WordPress и плъгини, то може да се почувствате малко объркани в огромното море от възможност.

Ето защо подготвихме този подробен списък с едни от най-добрите плъгини на пазара, които да инсталирате на сайта си. Разделихме ги спрямо функциите им, за да може да ви бъде още по-лесно!

WordPress плъгини за сигурност

Защитата на вашия сайт е важна както за вас, така и за потребителите на сайта ви. Затова е добре да вземете навременни мерки, чрез които да предотвратите появата на проблеми със сигурността. Следващите няколко плъгина със сигурност ще ви помогнат в това начинание!

1. WordFence Security

WordFence

Когато става въпрос за плъгини за сигурност, няма как да не започнем с най-популярния такъв!

С над 3,000,000 сваляния, WordFence Security е най-популярният плъгин за сигурност. WordFence може да предложи на сайта ви защитна стена (firewall), която да блокира зловредния трафик към сайта ви.

Също така, плъгинът осигурява цялостна защита посредством редица сканирания на вашите файлове, теми, плъгини, проблемни URL адреси, пренасочвания и много други.

Според създателите на WordFence, плъгинът е най-всеобхватното решение за сигурност на WordPress пазара.

Други инструменти, които ще откриете след инсталация са:

 • Защита срещу Brute Force атаки, чрез ограничаване на опитите за вписване
 • Вкарване на IP адреси в черен списък в реално време (premium)
 • Сканиране на целия сайт (ядро, файлове, плъгини, теми) за зловредни файлове
 • Проверка на сайта за възможни пробиви в сигурността
 • Проверка на съдържанието на сайта за зловредни линкове/коментари
 • Проверка на сайта и неговия IP адрес за попадане в черни списъци (premium)

И редица други инструменти, чрез които ще повишите сигурността на сайта ви в пъти!

WordFence има безплатена и Premium версия!

2. Sucuri Security

Sucuri

Компанията Sucuri Inc. е световно призната в сферата на интернет сигурността и в частност тази на WordPress сайтовете!

Sucuri Security е един от най-предпочитаните WordPress плъгини за сигурност с над 700,000 сваляния.

Той е безплатен за всички потребители, но това по никакъв начин не влияе на броя функционалности и инструменти, които ще откриете след като го инсталирате.

Плъгинът предлага цялостно решение за сигурността на всеки сайт. Това включва пълен пакет инструменти за защита и противодействие срещу хакерски атаки. Някои, от които са:

 • Одит на сигурността
 • Мониторинг на файлове
 • Сканиране за зловредни файлове
 • Вкарване в черни списъци
 • Нотификации за сигурност

Освен безплатна версия, Sucuri Security има и платена (Premium) версия, която включва инструменти, които да предложат още по-високо ниво на сигурност на сайта ви!

Какво още можете да направите, за да защитите сайта си? Вижте нашето WordPress ръководство за сигурност!

3. Akismet

Akismet

Akismet e анти-спам плъгин, разработен от хората, които стоят за WordPress – Automattic. Плъгинът е инсталиран по подразбиране на всеки WordPress сайт. Това със сигурност оказва огромно влияние върху броя инсталации, които към днешна дата са над 5,000,000.

Както казахме и в началото, Akismet е анти-спам плъгин, който следи всички коментари под вашите блог постове и филтрира така наречените спам коментари.

Той е напълно безплатен за персонални блогове, но ако решите, че искате да го използвате на сайт с комерсиална цел, то ще трябва да се насочите към платената версия.

Основните функционалности на плъгина включват:

 • Автоматично проверя всички коментари и филтрира спам съобщенията
 • Всеки коментари си има история, за да можете да видите кои коментари са счетени за спам от плъгина
 • Функция за изтриване на спам съобщенията, чрез която да пестите място и да оптимизирате скоростта на сайта ви

SEO WordPress плъгини

В голяма степен органичният трафик към сайта ви зависи основно от класирането ви в търсачките. За целта е важно да имате отлично оптимизиран SEO сайт, с който да си гарантирате първите места в класацията. Тези SEO плъгини ще бъдат от помощ.

4. Yoast SEO

yoast

По последни данни, всеки ден се акумулират около 5.5 милиарда Google търсения. С всяка изминала година броят на интернет потребителите расте, също, което прави SEO оптимизацията на уебсайтовете абсолютно задължително.

Yoast SEO е един от лидерите що се отнася до SEO оптимизация. Създаден през 2008г., към днешна дата плъгинът има над 5,000,000 сваляния.

Истината е, че оптимизирането на сайт за търсещите машини може да бъде изключително трудна работа, поради факта че правилата се променят непрестанно.

За щастие, Yoast SEO прави всичко да изглежда изключително лесно, благодарение на богатия избор от инструменти, които предлага:

 • Шаблони за заглавия и мета описания, за да подобрите брандинга на вашия сайт
 • Отлична XML Sitemaps функционалност
 • Пълен контрол върху т.нар. “breadcrumbs” на сайта ви
 • SEO анализ – инструмент, с който да създавате SEO оптимизирани текстове
 • Инструмент за качество на съдържанието – с него можете да проверявате качеството на текстовете, които създавате, за да можете да гарантирате оптимално преживяване както на потребителите, така и на търсещите машини
 • Автоматични предложения за вътрешно линкване (premium)
 • Инструмент за пренасочване на страници, чрез който да избегнете появата на Еrror 404

И още много други.

Плъгинът разполага с безплатна и платена версия!

5. Google XML Sitemaps

Google xml

Google XML Sitemaps е друг изключително полезен SEO плъгин. Неговата главна цел е да помогне на търсещите машини като Google, Bing, Yahoo и други, да индексират по-добре сайта ви с помощта на специален XML Sitemap.

В действителност, XML Sitemap-ът, който плъгинът създава на вашия сайт, така наречените “crawlers” могат по-лесно да обходят цялата структура на сайта ви. Google XML Sitemaps работи на абсолютно всички WordPress страници и не само. В допълнените на картата, плъгинът известява всички търсачки, когато добавите нова страница към сайта си.

Плъгинът е безплатен!

WordPress плъгини за добавяне на Google Analytics

За да взимате правилните решения за развитието на вашия сайт и бизнес, ще имате нужда от информация и статистики за потребителското поведение. А, когато става дума за статистики, Google Analytics е най-предпочитаният избор. Ето как можете да го добавите към сайта си!

6. MonsterInsights

MonsterInsights

Google Analytics е безплатен инструмент, който ви предоставя достъп до полезни статистики свързани с трафика и потребителите на сайта ви.

Веднъж добиете ли представа откъде идва трафикът ви, какви са потребителите на сайта ви, какви са интересите им, какви действия предприемат на вашите страници, вие ще можете да вземете обосновани решения за бъдещи промени и стратегии.

Поради тази причина е ви съветваме да добавите Google Analytics на сайта си моментално. И тук идва моментът, в който да изберете MonsterInsights.

MonsterInsights e WordPress плъгин, който позволява лесно и безпроблемно да свържете своя Google Analytics със сайта ви.

Освен това, с този плъгин ще можете да следите различни статистики в реално време, както и ще получите достъп до различни репорти свързани с вашите потребители.

Плъгинът има безплатена и платена версия!

7. ExactMetrics

ExactMetrics

ExactMetrics е алтернатива на предходния плъгин, като той също предоставя лесен и бърз начин за добавяне на Google Analytics към сайта ви.

Плъгинът разполага с Google Analytics Dashboard, чрез който можете да следите основните метрики и статистики директно във вашия WordPress панел.

Ето някои от инструментите, с които ще разполагате:

 • Настройка на GA само с няколко клика
 • Google Analytics Dashboard директно във вашия WordPress панел
 • Ecommerce Tracking – лесна настройка на Enhanced eCommerce проследяване
 • GDPR съвместимост
 • Проследяване на реклами – автоматично проследяване на кликове на Google AdSense банери
 • Сваляне на файлове
 • Проследяване на външни линкове
 • Проследяване на Custom Events

И още много други!

Плъгинът има безплатна и платена версия!

WordPress плъгини за оптимизиране на представянето на сайта ви

С всяка изминала година търпението на интернет потребителите се изчерпва все по-бързо. Ето защо е важно да се уверите, че сайтът ви се представя оптимално и зарежда за части от секундата. Ако мислите, че уебсайтът ви не е достатъчно бърз, можете да инсталирате някой от следващите плъгини!

8. Smush

Smush

Изображенията на сайта ви със сигурност ще окажат положително влияние на потребителското преживяване. Много често те са елементът, който приковава вниманието на вашите онлайн посетители.

За съжаление, обаче, много често те са главната причина за бавното зареждане на сайта ви. Затова в някои случаи потребителите няма да достигнат до красивите ви и ангажиращи изображения, просто защото няма да имат търпението да изчакат сайта ви да зареди!

Разбира се, не трябва да се отказвате от добавянето на изображения, за да съкратите времето за зареждане.

Решението на този проблем е Smush!

Smush e WordPress плъгин, с който ще можете да компресирате и преоразмерите вашите изображения, и така да подобрите представянето и да ускорите времето за зарежда на сайта си!

Тук е добър момент да вметнем, че често хората свързват компресирането на изображения със сваляне на тяхното качество.

Smush гарантира компресиране без промяна в качеството на вашите изображения!

С този WordPress плъгин ще имате на разположение инструменти като:

 • Bulk Smush – оптимизиране до 50 изображения едновременно
 • Преоразмеряване на изображения
 • Локализиране на проблемни изображения, които забавят сайта ви
 • Интеграция с Gutenberg
 • Автоматична оптимизация
 • И много други

Плъгинът разполага с безплатна и платена версия!

9. W3 Total Cache

w3

Кеширането на съдържание е един от най-добрите методи за ускорение на уебсайт. Главната идея на кеширането е да съхранява информация от сайта ви, като по този начин зареждането на дадена страница става през кеш-а, когато даден потребител се върне повторно на нея.

За да активирате този процес и на вашия WordPress сайт, можете да се доверите на W3 Total Cache (https://wordpress.org/plugins/w3-total-cache/).

Той е един от най-популярните WordPress плъгини, когато става въпрос за кеширане и оптимизиране на WordPress сайтове.

Част от това, което W3 Total Cache може да предложи е:

 • Кеширане на CSS и JavaScript
 • Кеширане на страници и постове
 • Съвместимост с хостинг услуги
 • Кеширане на бази данни
 • Групиране на JavaScript
 • И още много други

След като инсталирате и конфигурирате плъгина, ще забележите огромни подобрения в цялостното представяне на сайта ви.

Това само по себе си ще доведе и до по-високо класиране в търсещите машини, което на свой ред означава повече трафик!

От вас зависи дали ще успеете да конвертирате всички потребители, които ще попаднат на уеб страницата ви!

Плъгинът има безплатна и платена версия!

В нашето ръководство можете да откриете още начини за оптимизиране представянето на сайта ви: WordPress Ръководство: Как да подобрите скоростта и представянето на вашия сайт?

eCommerce WordPress плъгини

Броят на онлайн магазините расте ежедневно и точно поради тази причина възможностите за създаване на подобен тип сайт са изключително много. Това важи в пълна сила и за WordPress. Със следващите няколко плъгина ще можете да си създадете онлайн магазин бързо и лесно!

10. WooCommerce

woocommerce

Стане ли въпрос за развитие на eCommerce бизнес и създаването на онлайн магазин в WordPress, WooCommerce е безапелационният лидер.

WooCommerce е гъвкав, open-source плъгин, с помощта на който ще можете да създадете онлайн магазин или да превърнете вече съществуващия ви сайт в такъв.

Активирайте плъгина и следвайте стъпките за конфигурация. Ще ви отнеме само няколко минути да добавите продуктите на сайта си и да започнете да ги предлагате на вашите посетители.

Фактът, че е open-source позволява да имате пълен контрол върху всеки един аспект на вашия eCommerce сайт. Като това включва:

 • Избор на дизайн за вашия сайт
 • Възможност за промяна на основният код на плъгина
 • Промяна на филтри
 • Добавяне на безплатни и платени разширения, за да сте сигурни, че магазинът ви ще разполага с всичко необходимо

Но, разбира се, всичко това е допълнение към основните характеристики на плъгина и това, което ще получи директно след инсталацията му:

 • Продукти, колички, страници за финализиране на поръчка
 • Главен панел с основни метрики и статистики
 • Различни опции за доставка
 • Начини на плащане
 • Възможност за интегриране на Google Analytics, MailChimp и Facebook
 • И още много други

Плъгинът има безплатна и платена версия!

11. Ecwid Ecommerce Shopping Cart

Ecwid

Ecwid Ecommerce Shopping Cart е друго решение за създаване на онлайн магазин.

Богат на инструменти плъгин, лесен за работа, поддържа над 45 езика и има възможност за интегриране на над 40 различни начина за плащане.

Интересното при този плъгин е, че за разлика от WooCommerce, той може да бъде използван на различни видове сайтове. И не става въпрос само за WordPress! WooCommerce ви ограничава до използване на само една CMS платформа, докато Ecwid Ecommerce Shopping Cart може да бъде използван и на други такива като Drupal и Joomla.

Друго голямо предимство на този плъгин е възможността за продажба във Facebook и Instagram. Непрестанното развитие на социалните мрежи ги направи предпочитан канал за извършването на онлайн покупки от страна на потребителите.

Вече няма нужда да напускат любимите си социални мрежи, за да си поръчат желаните обувки, дрехи или гримове.

Ecwid Ecommerce Shopping Cart автоматично ще синхронизира вашите продукти и поръчки от WordPress сайта ви с Facebook или Instagram магазина ви. Без да има нужда от допълнителни плъгини или разширение, само с няколко клика и сте готови да започнете да предлагате продуктите си в социалните мрежи.

Избирайки този плъгин, цялата информация на онлайн магазинът ви ще бъде хостната и на специални сървъри. Така ще имате още едно архивно копие на сайта ви, освен това при хостинг компанията и WordPress хостинг, на който сте се доверили.

Ecwid Ecommerce Shopping Cart ви предоставя:

 • Неограничено пространство
 • Регулярни бекъп копия
 • Актуализации на сигурността

Заслужава си да пробвате този плъгин и да разгледате всички останали функционалности, които може да предложи на онлайн бизнеса ви!

Плъгинът разполага с безплатна и платена версия!

Искате още eCommerce предложения? Можете да ги откриете в нашата статия - Най-добрите 5 WordPress плъгинa за онлайн магазин

WordPress плъгини за Backup

Създавайки сайта си с WordPress, ще искате да пробвате различни теми, да добавяте различни плъгини и редовно ще трябва да актуализирате версията на ядрото. Преди всяка голяма промяна по сайта ви е добре да правите backup, в случай, че нещо се счупи в процеса на добавяне/актуализация. Затова е добре да се доверите на плъгин, с който да сте сигурни, че дори нещо да се обърка, можете да се върнете една крачка назад!

12. VaultPress

VaultPress

VaultPress е плъгин за сигурност създаден от Automattic. Главната му роля е да създава backup копия на сайта ви в реално време.

С него можете да създавате регулярно копия на сайта си и да се връщате към тях с няколко клика на мишката. Ако разполагате с няколко сайта, VaultPress ви позволява да следите състоянието на всеки един от тях и да архивирате и управлявате всичките от един главен панел.

Освен бекъп копия, плъгинът сканира сайта ви за зловредни файлове и проблеми с кода на сайта ви. След което, изпраща имейл до администратора с информация за откритите проблеми.

Също така, VaultPress предлага и защита от спам съобщения, което ще добави още едно ниво на сигурност.

Ако случайно срещнете проблем с плъгина, можете да се обърнете към екип поддръжка, които ще ви съдействат моментално.

Плъгинът има безплатна и платена версия!

13. UpdraftPlus

Updraft

UpdraftPlus е най-популярният WordPress плъгин за бекъп копия със своите над 2,000,000 сваляния.

Този плъгин ви позволява да правите дневни, седмични, месечни бекъп копия, като дори има опция и на всеки час. В допълнение на всичко това, можете да запазите файловете си на някои от най-известните платформи за съхранение, като Google Drive, например!

Ето и някои от функционалностите на плъгина:

 • Позволява залагането на автоматично архивиране
 • Използва малко сървърни ресурси
 • Освен да прави копия и възстановява стари такива
 • Можете да го интегрирате на няколко сайта
 • Поддържа WP-CLI
 • Криптира бази данни

Плъгинът е тестван на над 1 милиона сайта и заслужава да се изпробва. Затова не рискувайте сигурността на сайта си, а побързайте да инсталирате бекъп плъгин!

UpdraftPlus има безплатен и premium вариант!

WordPress плъгини за създаване на страници (Page builders)

WordPress е перфектно място за хора, които нямат опит в уеб разработката. Готовите шаблони са лесен вариант за избор на изглед и структура на сайта ви. Въпреки това, не трябва да забравяме, че успешните сайтове са уникални сами по себе си. Затова не винаги е добра идея да се доверявате на готови шаблони. Добавете щипка креативност и уникалност към вашия уебсайт. Направете го със следващите два плъгина!

14. Elementor

elementor

Ако търсите Page Builder, който да предлага голяма избор от инструменти и дизайни, то Elementor със сигурност е плъгин, на който можете да се доверите!

Всичко в Elementor се случва на момента! Бърз, удобен и много лесен за употреба. С помощта на Drag&Drop инструмента, можете да правите промени с едно натискане на мишката. Също така, много е важно да споменем и бързината, с която се отразяват промените. Това прави този плъгин предпочитан от над 5,000,000 сайта!

С Elementor ще имате богат арсенал от инструменти, с които да създадете уникален сайт за вашия бизнес:

 • Голям избор от ефекти
 • Над 100 готови шаблона
 • Над 300 блока/секции
 • Изготвяне на сайта с responsive дизайн
 • Интеграции с CRM системи, WooCommerce, анимирани заглавия, персонализирани шрифтове

Плъгинът разполага с безплатна и платена версия!

15. Beaver Builder

Beaver Builder

Beaver Builder е друг подходящ избор ако искате да направите сайта си атрактивен и разчупен. Отново, без значение от техническите ви умения, няма да имате проблем да се справите с този плъгин, като той също работи с Drag&Drop инструмент.

Някои от функционалностите на плъгина са:

 • Responsive дизайн – сайтът ви ще изглежда добре на всички устройства
 • Възможност за добавяне на CSS класове
 • Модули на съдържание – HTML, Изображения, аудио, видео, др.
 • Техническа поддръжка
 • Допълнителни модули – форма за контакти, ценови листи, карти, форма за абониране
 • Възможност за персонализиране на елементите

Beaver Builder има безплатна и платена версия!

Научи повече: 9 полезни WordPress плъгина за създаване на нюзлетър и pop-up банери

WordPress плъгини за добавяне на галерия

Както споменахме и по-рано – изображенията са задължителен елемент за всеки сайт. Те са добър начин да приковете вниманието на вашите посетители и да ги ангажирате допълнително. За да постигнете тези две неща, ще са ви нужни подходящите плъгини. А тях можете да ги откриете в следващите редове!

16. Envira Gallery

Envira gallery

Добавянето на галерия към сайта ви, може да се окаже по-трудна задача, отколкото сте предполагали. В някои случаи се налага да потърсите помощ от уеб разработчик! Не и ако имате подходящи плъгин на разположение.

Envira Gallery е един от най-предпочитаните WordPress плъгини за добавяне на галерии. Също както и при плъгините за създаване на страници, този плъгин предоставя възможността за използване на drag&drop инструмент. Именно това прави употребата му толкова лесна и бърза!

Освен всичко друго, Envira Gallery е с responsive дизайн, може да се интегрира със социални мрежи и eCommerce плъгини като WooCommerce. Можете да добавяте мета дата, deeplinks, pagination, водни знаци, слайдшоу, видео галерии и още много други!

Плъгинът има безплатна и Pro версия!

17. NextGEN Gallery

Nextgen gallery

NextGEN Gallery е алтернатива на предишния плъгин. От пускането си през 2007г., той се е превърнал във стандарт що се отнася до добавянето на галерия към сайтове. Има на 800,000 активни инсталации и всяка година генерира нови 1.5 милиона нови сваляния.

Този плъгин не просто позволява добавянето на галерия, но с него ще имате на разположение цяла система за управление на изображенията на сайта ви.

Ще можете да избирате от три готови шаблона – thumbnail, slideshow и image browser. С вградените инструменти ще можете да редактирате изображенията си, да добавяте ефекти и да ги обединявате в албуми.

Плъгинът разполага с безплатна и платена версия!

WordPress плъгини за добавяне на форми за контакт/subscribe

Какво е първото нещо, което виждате, когато посетите нов сайт? В 9 от 10 случая това ще бъде popup, който да ви прикани да си оставите имейл адреса, за да получите код за отстъпка или нещо безплатно (pdf, ebook или др.). Фактът, че масово сайтовете използват подобни стратегии и навсякъде можете да видите форми за контакт означава, че това работи. Ето защо е добре да се замислите дали не е добра идея да позволите на вашите посетители да оставят имейл-а си за последващата комуникация с тях. Можете да го направите със следващите плъгини!

18. Contact Form 7

contact form 7

Самото име на този плъгин подсказва и неговата главна функция. Contact Form 7 е един от най-разпространените и използва плъгини за добавяне на форми за контакт на сайтове.

С него можете да добавяте различни форми към вашия сайт, както и да ги персонализирате спрямо вашите нужди – дизайн, предложения, съобщения, брой полета.

Освен всичко това, Contact Form 7 поддържа CAPTCHA, работи с Akismet, за да сте сигурни, че формите ви няма да бъдат атакувани от спам запитвания!

Плъгинът не може да ви предложи голям брой инструменти, но и целта му не е това. С него ще създадете грабващи форми за контакт, но за да бъдат попълнени от вашите онлайн посетители, вие трябва да им предложите неустоима оферта!

Плъгинът е безплатен!

19. WPForms

wpforms

Ако предишният плъгин не е по ваш вкус или просто искате да видите какви други алтернативи съществуват, WPForms е друго подходящо решение, когато става въпрос за добавяне на форми за контакт.

С него можете да създаде абсолютно всякакви форми – за абониране, за запитвания, за плащания, за получаване на обратна връзка и др.

Той е на 100% responsive, което гарантира, че формите на сайта ви ще изглеждат еднакво добре както на десктоп, така и на мобилни устройства.

Имате възможност да избирате измежду различни шаблони, които да ускорят още повече вашата работа.

Освен всичко друго самият плъгин е оптимизиран, за да не забавя по никакъв начин скоростта на сайта ви и това да се отрази лошо на вашия ранкинг и потребителско преживяване.

WPFroms предлага безплатна и Pro версия!

WordPress плъгини за пренасочване и проверка на счупени линкове

Появата на счупени и неработещи линкове е нещо нормално за всеки уебсайт. Разбира се, добре е тези проблем да бъдат разрешени своевременно, в противен случай рискувате да паднете с няколко места в ранкинга на търсачките, както и да влошите потребителското преживяване. За да не изпадате в подобни ситуации, съветваме ви да се доверите на следващите плъгини!

20. Redirection

Redirection е най-популярният WordPress плъгин за пренасочване на линкове. С него можете да управлявате 301 Redirect, да следите за евентуални грешки 404 на сайта ви и като цяло да поддържате качеството що се отнася до работещите линкове.

Също така, плъгинът може да бъде конфигуриран да следи, когато пермалинковете на дадена пост или страница са променени, автоматично да пренасочва към новия URL адрес.

Съветваме ви задължително да изпробвате плъгина, тъй като появата на грешки е неизбежна за всеки сайт. Но колкото по-бързо предприемете действие по разрешаването им, толкова по-добре.

Плъгинът е безплатен!

21. Broken Link Checker

broken link checker

Името на този плъгин говор достатъчно за неговите функции. Broken Link Checker ще провери сайта ви за съществуващи счупени линкове. Отново напомняме, че не е добре идея да имате голям брой неработещи линкове, тъй като това ще окаже лошо влияние върху ранкинга ви в търсачките.

Broken Link Checker ще провери целия сайт за неработещи линкове и ще ви изпрати по имейл, както и в главния WordPress панел ще получите съобщение, за броят и наименованието на линковете, които са счупени. След което от вас зависи какво ще направите с тях.

Голямо предимство на този плъгин е, че веднъж открил проблемни линкове, той не позволява на търсещите машини да ги проследят!

Безплатен плъгин е!

Инсталирайки плъгините от този списък, ще можете да подсигурите всеки един аспект на вашия уебсайт. Разбира се, не трябва да прекалявате с добавянето на много плъгини, тъй като това може да повлияе негативно на работата на сайта ви. Изберете само тези, от които наистина имате нужда.

Източник изображения: wordpress.org

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе