Начало > ICN.Bg Блог > WordPress > 9 доказано добри WordPress плъгина за добавяне на видео

9 доказано добри WordPress плъгина за добавяне на видео

9 доказано добри WordPress плъгина за добавяне на видео

| WordPress

Ако искате да обогатите съдържанието в WordPress сайта си и да увеличите вероятността посетителите да се превърнат във ваши клиенти или последователи, непременно обмислете възможността да започнете да добавяте качествени видеа.

Стандартният начин за вграждане на видеоклипове е чрез вградения WordPress плейър, като можете да ги качвате и да ги добавяте в постове или да вмъквате линкове към видеа от други платформи.

Вграденият WordPress плейър е отличен избор като за начало. Той обаче не ви позволява да изпипате всички детайли, така че да можете да сте сигурни, че предлагате първокласно и удобно за използване видеосъдържание. За тази цел се нуждаете от много по-функционален и гъвкав видеоплейър.

За да ви улесним, ние от хостинг компания ICN.Bg, събрахме на едно място 9 WordPress плъгина, с които ще можете бързо и лесно да добявате привлекателни видеа в сайта си. Ето кои са те:

ARVE Advanced Responsive Video Embedder

ARVE Advanced Responsive Video Embedder

ARVE Advanced Responsive Video Embedder e плъгин за добавяне на видеа, който ще ви помогне да разрешите всеки проблем, който можете да срещнете при качването на клипове в WordPress сайта си.

С него можете да вграждате видеа от популярни платформи като YouTube, Vimeo и Wistia, както и от много други доставчици, включително Vine, Vevo, Facebook, Kickstarter, Dropbox, Ted Talks и Archive.org. Можете и да качвате директно HTML5 файлове. Другите плюсове на плъгина са поддържането на WYSIWYG (What You See Is What You Get), опция за автоматично стартиране на видеата и възможност за коригиране на URL параметрите и позицията на видеото.

Платената версия на плъгина предлага допълнителни функционалности.

EmbedPlus for YouTube

EmbedPlus for YouTube

EmbedPlus for YouTube е плъгин за добавяне на YouTube видеа, плейлисти, канали, галерии и излъчване на живо.

Научи повече: "8-те най-използвани WordPress плъгина за създаване на фотогалерия"

Плъгинът предлага широк спектър от базови и надграждащи функции, които можете да използвате в готов вид или да пригодите според нуждите и предпочитанията си. Той е с над 200 000 активни инсталации, което свидетелства за неговата полезност за собствениците на WordPress сайтове.

WP Video Lightbox

wp video lightbox

WP Video Lightbox е плъгин за вмъкване на видеа от YouTube и Vimeo във формат lightbox.

С него можете автоматично да създавате умалени изображения (thumbnails) за видеата и да ги добавяте в lightbox формат, да зареждате YouTube видеа върху HTTPS (при условие че разполагате със SSL сертификат) и да изключвате опцията за предлагане на други видеа в края на съответния YouTube клип.

Вмъкнатите видеа могат да бъдат гледани и на iPhone и iPad.

FV Player

FV Player

FV Player е HTML5 плейър за FLV (Flash Video) и MP4 видеа и плейлисти, който работи отлично на всяко устройство.

Плейърът ви дава възможност да избирате позицията на видеата според потребителя (гост или член) и поддържа гледане на цял екран, слоумоушън и Google Analytics.

Платената версия на плъгина предлага допълнителни функционалности.

Easy Video Player

easyvideoplayer

Easy Video Player е плъгин за добавяне на MP4 и HTML5 видеа.

Плейърът е с адаптивен дизайн, който гарантира комфорта на потребителите, ползващи различни устройства. Налични са и кратки кодове за по-лесна работа с всяка една WordPress тема.

Super Video Player

Super Video Player

Super Video Player е олекотен и гъвкав плъгин за вмъкване на видеа в MP4 или Ogg формат, съвместим с HTML5.

Плъгинът е компактен, което означава, че заема малко пространство, има удобен интерфейс и дава възможност за промяна на дизайна на плейъра според вашите желания. Той поддържа надписи и екранни четци във VTT формат и работи на най-популярните браузъри, в това число Firefox, Chrome, Safari, Edge, IE7, IE8 и IE9.

Ако продавате видеофайлове през сайта си, можете да използвате Super Video Player, за да предлагате превюта.

HTML5 Video Player

HTML5 Video Player

HTML5 Video Player е друг едновременно компактен и богат на функциoналности плъгин за добавяне на видеа на различни места в сайта ви, който работи на всякакви устройства и на най-използваните браузъри.

Като цяло HTML5 Video Player е подобен на Super Video Player, но има и платена версия с разширени функционалности.

YourChannel

YourChannel

YourChannel е перфектният плъгин за вас, ако поддържате свой YouTube канал или обичате видеа, които искате да добавяте в WordPress сайта си.

От вас се изисква само да въведете своето YouTube потребителско име или кода на вашия канал и плъгинът ще прехвърли всички ваши видеа в сайта ви, наред с профилната снимка, банера на канала ви, броя на видеата и гледанията и качените в канала файлове и плейлисти. Чрез краткия код можете да прикрепите канала си към постове или страници с две опции за гледане на видеата: Lightbox и Inline. Плъгинът предлага възможност за избиране на стила на умалените изображения (thumbnails), поддържа RTL (right-to-left) интерфейси и включва система за кеширане за бързо зареждане на страниците.

Платената версия на плъгина предлага допълнителни функционалности.

YouTube Showcase

YouTube Showcase

YouTube Showcase е плъгин за добавяне на YouTube видеа под формата на красива галерия или грид система, което позволява на посетителите на сайта ви да гледат вашите видеа, без да го напускат.

Плъгинът включва лесни за използване уиджети за показване на избрани видеа (Featured YouTube Videos) или скорошни видеа (Recent YouTube Videos). Чрез него можете също да добавяте категории и тагове към видеата.

Всеки от представените 9 плъгина за добавяне на видеа във вашия WordPress ще ви свърши отлична работа. Сега е ваш ред да експериментирате, за да прецените кой от тях предлага най-подходящата за вас комбинация от функционалности.

Научи как да оптимизираш процеса на работа по своя сайт с помощта на работен календар. Планирай всяко следващо видео в своя работен календар.

Ако планирате да оптимизирате сайта си и в други посоки, можете да хвърлите един поглед на най-добрите 20+ WordPress плъгина през 2020 г.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе