Начало > ICN.Bg Блог > WordPress > 9 полезни WordPress плъгина за създаване на нюзлетър и pop-up банери

9 полезни WordPress плъгина за създаване на нюзлетър и pop-up банери

9 полезни WordPress плъгина за създаване на нюзлетър и pop-up банери

| WordPress

Имейл бюлетинът или т.н. newsletter е един от най-силните и ефективни инструменти за всеки бизнес с развито онлайн присъствие. Използването на имейла като канал е изключително добра стратегия и най-важното - евтин начин да достигнете до потребителите си. Предполага се, че именно абонатите на вашия нюзлетър са хората, които са най-пряко заинтересовани от вашата дейност, те искат да знаят за новостите около вас, искат да научават първи за промоциите ви и не бива да ги разочаровате.

Pop-up банерите са помощен инструмент, за да трупате абонати за своя newsletter. Всички собственици на WordPress сайтове могат да се възползват от лесните за управление и полезни плъгини за създаване на newsletter и изскачащи банери. Гарантираме ви, че ако съумеете да комбинирате подобаващо двата инструмента, значително ще разрастнете своя база от потребители.

Нека разгледаме кои са предложенията, които сме ви подготвили и на които можете да се доверите:

Научете кои са всички важни елементи, които трябва да съдържа един бюлетин в нашата статия „Как да направим нюзлетър и защо е полезен за вашия бизнес?

Плъгини за създаване на newsletter и попъп банери

Newsletter

newsletter pugin

Newsletter е плъгин, който предлага всичко, от което се нуждаете, за да създадете перфектния за вашите цели нюзлетър. С помощта на drag&drop редактора можете да изградите атрактивна структура, която да е лесна и приятна за вашите потребители. Плъгинът има безплатна и платена версия.

Ако сте прохождащ бизнес и тепърва ще развивате вашия месечен бюлетин, можете да се възползвате на този етап от безплатната версия. За по-напредналите от вас е желателно да използвате платената версия, в която имате много повече екстри.

В платената версия разполагате с неограничен брой потребители или т.н. subscribers, неограничен брой за изпращане нюзлетъри, delivery speed, spam check и др. Можете да изпращате автоматични съобщения, при актуализация на съдържанието на сайта ви, но трябва да бъдете много внимателни с тази функция, за да не прекалите със съобщенията си и да станете досадни на посетителите на вашия сайт.

Имайте предвид, че ако искате да използвате Call To Action бутони в темплейта си, ще трябва да използвате поне още един плъгин. Подходящ за интеграция с Newsletter е плъгинът Contact form 7 , който е безплатен за употреба.

MailPoet

mailpoet

В началото на декември 2020 г. стана ясно, че MailPoet официално се присъединява към семейството на WooCommerce, за да подобри имейл маркетинг комуникациите на потребителите с онлайн магазини. Над 300 000 уеб сайтове вече използва плъгина, за да трупат абонати на своя newsletter.

Ако имате WordPress сайт, още сега можете да изпращате имейли до своите потребители директно от контролния панел, без да има нужда да сваляте каквото и било допълнително.

Научи повече: WooCommerce 4.6 вече е тук в пълния си блясък!

Изберете своя темплейт сред голям избор от красиви готови темплейти и зарадвайте абонатите си с модерна и атрактивна визия, която изглежда страхотно както на мобилни устройства, така и на десктоп. Изпращайте имейлите си на воля и без притеснения, че ще отидат в Spam. Чрез MailPoet се изпращат над 30 милиона имейли всеки месец.

Сега можете да насърчавайте клиентите си да се абонират за вашия бюлетин при плащане, като добавите формуляр за регистрация на страницата си за плащане, които е пригоден към GDPR. Ще получите готов списък с всички ваши клиенти, които вече са пазарували при вас. Това е страхотно улеснение при изготвянето на вашата следваща реклама кампания и рекламна стратегия.

Ето какво можете да направите с помощта на MailPoet:

 • Създавайте форма за абониране към вашия сайт;

 • Създавайте и оперирайте вашите мейлинг лист;

 • Изпращайте автоматичен имейл за всеки нов пост във вашия сайт или блог;

 • Увеличете продажбите си, благодарение на интеграцията с WooCommerce и др.

MailChimp

mailchimp

MailChimp е една от най-популярните мейл услуги за изграждане на имейл кампании и страхотно изглеждащи имейл темплейти. Над половин милион души вече са се доверили на плъгина и неговите функционалности.

Разполагате с безплатна и платена версия. Лесно създавате креативни и отличаващи се темплейти, но по-важното е, че включва разнообразни маркетинг инструменти като – темплейти за рекламиране в социалните мрежи, landing страници, поздравителни картички и различни видове форми за попълване.

Научи повече: Създаване на имейл кампания с MailChimp?

Плъгинът свързва вашия WordPress сайт с вашия MailChimp акаунт. Позволява ви да имате различни и ефективни методи за абониране на вашия newsletter. Добавяте вашите нови абонати в специални списъци. Персонализирате визиите на своя бюлетин по ваша преценка и вкус. Можете да поставите форма за абониране под всяка една статия в блога на вашия сайт или на всяка една важна за вас страница или позиция на сайта ви, която е най-посещавана.

Изключително важно за всеки потребител на MailChimp е, че работи перфектно с други плъгини като:

 • WordPress Comment Form по подразбиране;

 • WordPress Registration Form по подразбиране;

 • Contact Form 7;

 • WooCommerce;

 • Gravity Forms;

 • Ninja Forms 3;

 • WPForms;

 • BuddyPress;

 • Easy Digital Downloads и много други.

Научи повече: MailChimp - създаване на безплатен акаунт

Bloom

bloom

Bloom е страхотен избор за създаване на newsletter. Плъгинът е платен, като имате право на 7 дни безплатно използване. С него ще разполагате с цял пакет от функционалности като това да таргетирате специални аудитории, форми за абониране, изпращане на имейли до вашите потребители и др.

Разполагате с 6 pop-up полета за абониране на вашите потребители, лесен интерфейс за управление и непрестанно ще можете да следите статистики, за да оцените резултатите от вашите имейл кампании.

Предимствата му са, че можете да си направите няколко различни форми за абониране и да ги позиционирате на различни страници на вашия сайт или във вашия блог.

По този начин можете много лесно да използвате специални Call To Action бутони, които са подбрани за конкретната аудитория, която се интересува от съдържанието във вашата статия.

Нека ви дадем един пример: Ако имате бизнес с магазин за цветя и имате секция „Градински домати“, можете да сложите CTA бутон с абониране за вашия newsletter, където читателите ви могат да получават специални статии със съвети за правилно отглеждане на градински домати и видео материали с указания. По този начин значително ще разрастнете големината на вашия списък с абонати, които са пряко заинтересовани от вашата дейност.

Виж повече: Всичко за CTA бутона – функция, дизайн, позициониране

SendPress Newsletter

sendpress newsletter

SendPress Newsletter е лесен за употреба WordPress плъгин за създаване на бюлетин, изпращане на имейли и проследяване на статистики с резултати от имейл кампании. Не е нужно да имате задълбочени технически познания, за да създадете желания от вас темплейт за месечния ви newsletter за целите на вашия сайт. Без особено усилия можете да включвате в него съдържание от вашия сайт и да настройвате пускането на бюлетин в определен ден или час.

Няма ограничения за изпращане, разполагате с HTML и текстова версия на newsletter-ите си и още много други екстри. Разполагате с безплатна и платена версия, която препоръчваме за употреба, когато вече сте натрупали база и опит в изпращането на месечни или седмични бюлетини.

Ако имате някакви проблеми или затруднения, разполагате с постоянен съпорт, който е на ваше разположение и ще ви съдейства.

Интересно: Когато говорим за инструменти за печелене на потребителско доверие и време, не можем да не споменем и един от най-силните инструменти т.н. lead magnet. Това са онези добавени стойности, които получава потребителя в замяна на неговите данни като имена, адрес, телефон. Това е кукичката, която ще накара потребителя да се абонира за вас.

Ето няколко примера за Lead magnet: безплатна електронна книга, атрактивна промоция, персонална отстъпка и какво ли още не. Научи повече за това какво е Lead magnet и защо е важен за потребителите на сайта ти.

Popup builder

popup builder

Popup builder е изборът, на който са се договорили над 200 000 души. С плъгина можете да създавате атрактивни изскачащи банери на вашия сайт, които да приканват потребителите да се абонират за вашия нюзлетър.

Този тип банери са изключително полезен инструмент за увеличаване на вашата аудитория. Можете да ги настроите да се показват, когато потребителят постои на вашата страница за повече от 3-4 секунди или когато е прочел например 30% от блог статия на вашия сайт.

Трети вариант е да ги нагласите да изскачат, непосредствено преди потребителят да излезе от вашия сайт, с цел да задържите вниманието му и все пак да се абонира за вашия бюлетин, където може да намери още други интересни и подобни новини.

Научи повече: Popup банер – нужен или ненужен инструмент за вашия сайт?

Можете да създавате и атрактивни newsletter кампании и да изпращате имейли до всички читатели на вашия сайт. Хубава новина е, че плъгинът работи много добре в интеграция с едни от най-известните приложения като:

 • Contact Form 7;

 • Ninja Forms;

 • Gravity Forms;

 • Formidable Forms;

 • WP Google Maps;

 • HTML5 Maps;

 • Review Builder и др.

Ninja Popups

Ninja Popups е един от най-известните плъгини за създаване на popup банери. Изградете своя изскачащ банер с помощта на интуитивна drag & drop функционалност. Бъдете различни и грабнете вниманието на вашите потребители. Анимациите, с които разполага приложението, може да допринесат за по-атрактивната визия на банера ви.

Избирайте сред 74 ефекта и направете най-доброто, на което сте способни. Експериментирайте, докато не попаднете на най-добрия ефект за целите на вашия сайт.

Целта на този тип банери е да увеличите абонатите на своя newsletter. Плъгинът е платен и работи с едни от най-известните системи за изпращане на имейли –MailChimp, GetResponse, InfusionSoft, JetPack, ConvertKit и много други.

Popup Maker

popup maker

Popup Maker е още едно добро предложение за плъгин за създаване на изскачащи банери, на което няма да сбъркате, ако се доверите. Безплатен е за употреба на потребителите на WordPress сайтове.

Управлявате всяка една част и функция, свързана с попъп банера, можете дори да използвате опцията потребителите да виждат или да не виждат банера на мобилна версия. Разполагате с избор над 60 опции за теми. Разгледайте всичко, с което разполагате и изберете тази, която най-добре ще подчертае вашата идентичност и ще грабне вниманието на потребителя.

Интегриран е за работа с едни от най-известните приложения като:

 • Ninja Forms;

 • Gravity Forms;

 • Contact Form 7 (CF7);

 • WPForms;

 • Mailchimp for WordPress и много други.

Hustle

hustle

Hustle е плъгин, който е използван от над 90,000 потребителя. Представлява цялостен маркетинг инструмент освен за създаване на Popup банери, за управляване на имейл кампании, за генериране на нови потребители и др.

Подходящ е за привличане на абонати към вашите мейлинг листи, особено по време на най-големите празници като Коледа, събития като Black Friday, Cyber Monday и др., за които се предполага, че има огромна вълна от посетители на сайтовете, които следят за най-добрите оферти.

С плъгина ще разполагате с 4 теми по подразбиране за Popup банер, анимирани ефекти, цветова гама, която да отговаря на вашата бранд идентичност и да подчертава цветовете на вашия бранд.

Научи повече: Какво е бранд идентичност и как да направите своята бранд история впечатляваща за потребителите?

Съветваме ви винаги да избирате плъгини за вашия WordPress сайт, които ще показват съдържанието на сайта ви достатъчно добре както на десктоп, така и на мобилна версия. Задължително проверявайте мнението на потребители, които вече са им се доверили и са ги изпробвали. Не забравяйте да персонализирате формите, за да отговарят смислово и стилистично на вашия сайт.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе