Начало > ICN.Bg Блог > WordPress > 68 WordPress плъгина, които да инсталирате през 2021 - част I

68 WordPress плъгина, които да инсталирате през 2021 - част I

68 WordPress плъгина, които да инсталирате през 2021 - част I

(Обновена: ) | WordPress

Добре разбираме, че е трудно човек да избере от над 50,000 WordPress плъгина, затова решихме да ви представим списък с най-добрите 68, които ще донесат най-голяма стойност за сайта ви.

Всички те са разделени по категории, спрямо функцията, която изпълняват, така че ще можете лесно да се ориентирате и изберете подходящите за вас.

Започваме с първите 33 WordPress разширения, като можете да очаквате останалите във втората част на нашата статия!

Тук е моментът да споменем, че списъкът е изготвен от Kinsta, но решихме, че ще помогне на всички наши потребители, които се занимават с WordPress.

Оригиналната статия можете да откриете на следния линк!

Най-добрите WordPress SEO плъгини

За да се класира сайтът ви по-добре в различните търсачки, е задължително да инсталирате плъгини, които да подобрят вашето SEO представяне:

1. Yoast SEO

Yoast SEO Logo

Yoast SEO е един от първите плъгини отговарящи за оптимизирането на WordPress сайтове в търсачките. Разполага с различни видове инструменти, които да покачат значително ранкинга ви:

 • XML sitemaps
 • Лесна настройка
 • Шаблони за заглавия и мета описания
 • Анализ на текстове с цел SEO оптимизация

2. The SEO Framework

The SEO Framework e WordPress плъгин, който използва изкуствен интелект, за оптимизирането на вашия сайт.

Плъгинът идва предварително конфигуриран, така че в момента, в който го активирате, той ще оптимизира страниците ви. Ако все пак срещнете някакви проблеми при настройването му, можете да откриете помощ в подробния Setup Guide.

Най-добрите WordPress разширения за сигурност

Ако сте избрали да използвате качествен, бърз и сигурен хостинг за WordPress, то хостинг доставчика ви би трябвало да се е погрижил за сигурността на вашия сайт. Въпреки това, никога не е излишно да се подсигурите още повече като инсталирате плъгини за сигурност!

3. Sucuri Security

Sucuri Security е безплатен плъгин за всички потребители на WordPress, като включва в себе си голям набор от инструменти за защита срещу кибер атаки. В безплатната версия ще откриете:

 • Известия за сигурност
 • Blacklist мониторинг
 • Remote Malware сканиране
 • Security Activity одит

Ако решите да закупите платената версия, ще можете да се възползвате и от Website Firewall.

4. WP Security Log

WP Security Log е възможно най-комплексният мониторинг плъгин, който ще ви позволи да следите всяка една промяна направена по вашия сайт, било то от вас или от други потребители.

В реално време ще можете да следите промените, които се извършват по сайта ви, и да ги спирате преди да се превърнат в сериозен проблем.

Някои от промените, които ще можете да следите са:

 • Промяна в постове и страници
 • Промяна в тагове и категории
 • Потребителски промени
 • Потребителски действия
 • Промени по плъгини и теми

И още много други, като в логовете ще можете да откриете и информация за това кога се е случила промяната, от кое IP и от кой потребител.

Сигурността на сайта ти е важна? Научи кои са топ 5 най-опасните кибер атаки за WordPress сайтовете и как да се предпазиш!

5. Google Authenticator

Google Authenticator е плъгин, който ви позволява да добавите двустъпкова верификация към логин частта на вашата инсталация. По този начин ще защитите допълнително себе си и вашите потребители, срещу хакерски атаки.

Можете да разгледате и разработеното от нас приложение ActiveAuth, което ще откриете във вашия cPanel.

6. WPS Hide Login

WPS Hide Login е плъгин, който ви позволява лесно и бързо да промените URL адреса, на login страницата.

Идеята е да направите wp-admin директорията и wp-login.php страницата недостъпни, като ви съветваме да си запазите URL адреса.

Инсталирайки WPS Hide Login ще елиминирате голяма част от бот трафика, който преди това е отивал директно към login страницата ви и е натоварвал сървъра ви.

Освен чрез инсталирането на плъгини, вижте и нашето подробно WordPress ръководство за сигурност, за да научите как защитите още по-добре вашия сайт.

Най-добрите WordPress плъгини за подобряване на представянето

Наред с SEO и сигурността, представянето на вашия сайт е другият фактор, който не бива да неглижирате. Колкото по-бърз е сайтът ви, толкова по-добре ще се класира в търсачките и значително ще намалите bounce rate. За да постигнете това, са ви нужни подходящи плъгини!

7. WP Rocket

WP Rocket Logo

WP Rocket e кеширащ плъгин, който ще направи различни промени по сайта ви за да ускори неговото зареждане. Някои от функционалностите включват:

 • Кеширане на съдържание
 • Компресиране на статични файлове
 • Показва изображения, само ако потребителя скролне до тях

Лесен е за конфигуриране и най-вече лесен за ползване!

8. Perfmatters

Perfmatters ви позволява да направите различни малки промени, които ще окажат голямо влияние върху цялостно представяне на вашата WordPress инсталация.

Плъгинът ще ускори времето за зареждане на сайта ви, като намали HTML заявките и премахване на код. Важно е да се каже, че е съвместим с всички WordPress теми и плъгини и можете да се възползвате от поддръжка.

За още по-добро представяне, имате възможността да деактивирате:

 • Емотикони
 • RSS фийдове
 • XML-RPC
 • Скриптове

И още много други.

9. Query Monitor

Query Monitor е плъгин по-подходящ за разработчици и хора с по-големи технически познания. Предупреждаваме, че за начинаещите сред вас, ще бъде по-трудно да извлечете полезна информация.

Ако все пак сте навътре в техническата част на поддържане на сайта, Query Monitor ви позволява да следите неща като:

 • Запитвания към базата данни
 • Бавни запитвания
 • Дублиращи се запитвания
 • Запитвания с грешки

Също така, можете да филтрирате по тип запитване и компонент.

Представянето на даден сайт винаги е бил важен ранкинг фактор за Google. Освен него, обаче, през 2021 е добре да подготвите сайта си и за Core Web Vitals. Tова са 3 ранкинг фактора, които ще влязат в сила през настощята година и спрямо тях Google ще определя къде да класира вашия уебсайт.

Най-добрите WordPress плъгини за изграждане на страница

Плъгините за изграждане на страница ви позволяват да проявите своята креативност и да излезете от рамката на обикновения WordPress редактор. Създайтe си WordPress сайт с разчупен дизайн, който да задържи вниманието на вашите посетители за по-дълго!

10. Elementor

С над 2 милиона активни инсталации, Elementor е един от най-добрите плъгини за изграждане на страници.

Можете да се възползвате както от безплатната версия, така и от платената, като и при двете ще имате възможността с лесна drag&drop функция, да оформите своя сайт. Също така, можете да избирате от на 100 готови темплейта, който да персонализирате спрямо нуждите на вашия бизнес.

11. Beaver Builder

Beaver Builder Logo

За разлика от Elementor, безплатната версия на Beaver Builder не предлага толкова много функционалности, но Pro версията включва в себе си голям набор от инструменти, с които да постигнете желания резултат.

И този плъгин работи с помощта на drag&drop функцията, както и възможността да виждате всички промени моментално.

Най-добрите WordPress плъгини за социални мрежи

Има две причини да искате да добавите социални мрежи на сайта си – първата е, за да промотирате съдържанието на сайта си във вашите социални мрежи, а втората е, за да можете да показвате съдържанието, което качвате в социалните мрежи на сайта си. И в двата случая, следващите три плъгина ще са ви от помощ.

12. Social Warfare

WordPress Plugin - Social Warfare

Social Warfare e плъгин разработен от екип маркетинг експерти и разработчици, като целта му е чрез споделяния в социални мрежи да докара повече трафик към уеб сайта ви.

Можете да добавяте атрактивни бутони за споделяне, които да предизвикат вниманието на вашите посетители, като имате избор измежду:

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn
 • Mix

И можете да ги позиционирате на различни места по вашата страница!

13. Easy Social Share Buttons

Easy Social Share Buttons е един от най-богатите плъгини, що се отнася до функционалности, които предлага.

Освен стандартното добавяне на бутони за споделяне, можете още да:

 • Добавяте брояч на последователите
 • Сложите съобщение, което да се показва след като потребителя сподели съдържанието
 • A/B тест на бутоните
 • Добавяне на форма за абониране
 • Live чат

Накратко, всичко, от което може да имате нужда, ще го намерите в Easy Social Share Buttons.

14. Instagram Feed

С над 1 милиард месечни потребители, Инстаграм е една от най-популярните социални платформи и е идеално място да привлечете вниманието на по-младата аудитория. Ако имате акаунт, то е добра идея да го визуализирате на сайта си, а няма по-добър плъгин за това от Instagram Feed.

Плъгинът е много лесен за конфигуриране и използване, като можете да показвате снимките от един или няколко профила едновременно. Няма нужда да се притеснявате дали ще изглежда добре на сайта ви, тъй като можете да персонализирате Instagram Feed спрямо дизайна, който използвате.

Най-добрите WordPress плъгини за добавяне на галерия

Използването на плъгини за добавяне на фото галерия е лесен начин да качите голям брой изображения на сайта си.

15. Modula

WordPress Plugin - Modula

Modula е плъгин, който ви позволява лесно и бързо да добавите галерия от изображения.

Можете да се възползвате от безплатната версия (Modula Lite), но тя ви позволява да добавите само 20 снимки в една галерия. Ако имате нужда от по-висок лимит, ви препоръчвате да се насочите към платената версия (Modula Pro), която съдържа и допълнителни функционалности за стилизиране.

16. Envira Gallery

Искате ли плъгин, с който лесно да качвате изображения и да е с responsive дизайн? Envira Gallery е плъгин, който предоставя точно това, а и много повече. Съдържа множество функционалности, като някои от тях са:

 • Drag&Drop функция за лесно добавяне и управление на изображенията
 • Предварително добавени шаблони
 • Възможност за вкарване на изображенията в албуми
 • Сортиране чрез тагове
 • Добавяне на бутони към социалните мрежи
 • Защита на вашето съдържание – слагане на парола и воден знак

И още много други.

Имате нужда от изображения за сайта ви, но не разполагате с дизайнер? Няма проблем! Специално за вас създадохме лист с 10-те най-добри сайта за сваляне на безплатни изображения.

Най-добрите WordPress плъгини за създаване на форма за контакти

Без значение от типа на сайта ви, със сигурност в даден момент ще имате нужда от контактна форма. Те са лесен начин да събирате контакти, да приемате плащания и затова е важно да изберете добър плъгин.

17. Gravity Forms

Gravity Forms е един от най-известните плъгини сред разработчиците, като съдържа в себе си много различни функционалности и възможности за персонализиране на формите.

Някои от функционалностите включват:

 • Бързо и лесно създаване на форми
 • 30+ полета
 • Качване на файлове
 • Проучвания
 • Извършване на плащания
 • Регистрации

18. Ninja Forms

Ninja Forms Logo

Ако са ви нужни обикновени контактни форми, то безплатната версия на Ninja Forms ще ви свърши повече от чудесна работа. Използвайки drag&drop функцията, ще можете лесно да управлявате и позиционирате формите по сайта си.

С платената версия ще получите и допълнителни инструменти като:

 • Conditional Logic
 • Front-End публикуване
 • Качване на файлове
 • Интеграция с MailChimp
 • И още много други полезни функционалности

19. Contact Form Builder for WordPress

Contact Form Builder For WordPress е разработен от маркетинг екипа на HubSpot. Плъгинът ви позволява да свържете HubSpot CRM с WordPress, за да можете да организирате контактите си в отделни листи.

Contact Form Builder for WordPress предлага всичко, което и останалите плъгини, но също и:

 • Добавяне на Live чат
 • Съвместимост с Ninja Forms и Gravity Forms
 • 4 вида drag&drop форми
 • Вграден анализ

Най-добрите e-Commerce плъгини за WordPress

Според различни проучвания, WordPress е най-честият избор при стартирана на сайта за електронна търговия. А при избора на плъгин, който да ви помогне в това начинание, можем да откроим следни два:

20. WooCommerce

WooCommerce е най-известният eCommerce WordPress плъгин с над 4 милиона активни инсталация и отговарящ за 30% от всички онлайн магазини в света.

С WooCommerce можете да продавате както материални, така и цифрови стоки. С платената версия на плъгина, имате възможността да предлагате запазвания на места, месечни абонаменти за материални стоки или намаления за цифрови.

Накратко, WooCommerce ви предлага всичко, от което се нуждае вашият онлайн магазин, за да функционира нормално.

21. Easy Digital Downloads

За разлика от WooCommerce, Easy Digital Downloads е плъгин изцяло насочен към продаването на цифрови стоки (digital goods). Като под цифрови стоки можете да разбирате всичко:

 • Софтуер
 • Документи
 • Снимки
 • Електронни книги
 • Музика

И е изключително лесно!

Добави още функционалности към твоя онлайн магазин с помощта на най-добрите 10 WordPress разширения за e-commerce.

Най-добрите WordPress плъгини за компресиране на изображения

Много често, за да се подобри скоростта на даден сайт, е нужно именно компресиране на изображенията в него, което означава да се намали размера на файла.

22. Imagify

Imagify е плъгин за компресиране на изображения от създателите на WP Rocket. Активирайки го, всички изображения на сайта ви ще бъдат оптимизирани автоматично.

Безплатно можете да компресирате до 25MB изображения (около 250) всеки месец. Ако искате повече, можете да си вземете някой от платените планове. Също така, можете да се възползвате от еднократните планове и след това да използвате опцията Bulk Optimizer, за да оптимизирате цяла галерия.

23. Smush Image Compression and Optimization

WordPress Plugin - Smush Image Compression

Smush Image Compression and Optimization е друг популярен плъгин, с който можете да извършвате същите действия като Imagify:

 • Компресиране на изображения
 • Преоразмеряване

Единствената разлика е, че Smush ви позволява да оптимизирате неограничен брой изображения, при две условия:

 • Можете да използвате само “lossless” компресиране
 • Големината на файла ви трябва да е максимално 1MB

Ако искате да избягате от тези ограничения, можете да закупите платената версия!

Най-добрите WordPress CRM плъгини

Customer Relationship Management е софтуер, който ви позволява да разберете по-добре вашите потребители и техните нужди, а това е важно за всеки един бизнес. Благодарение на различните WordPress CRM плъгини, няма нужда да плащате за скъпи софтуери, за да опознаете своите клиенти.

24. Jetpack CRM

Jetpack CRM е плъгин на Automaticc – компанията седяща зад WordPress, WooCommerce, Jetpack, Akismet и един куп други полезни WordPress разширения. Подобно на всички други продукти на компанията, Jetpack CRM е лесен за използване и много ефективен плъгин. Ще ви отнеме точно 10 минути, ако си нямате представа от WordPress. Ако имате – ще се справите и за 5.

Въпреки че е много практичен и лесен за употреба, Jetpack CRМ включва различни в функционалности в себе си. И най-хубавото – всичко е безплатно!

25. WP ERP

WordPress Plugin - WP ERP

WP ERP представлява ERP (Enterprise Resource Plannig) система, която ви позволява да управлявате най-важните процеси на вашия бизнес и WordPress сайт от едно място.

Плъгинът е съставен от 3 основни и един допълнителен модул, като това включва:

 • WordPress HR Management – подробна информация за всичко свързано с екипа от хора, който работи за вас
 • WordPress CRM System – следете действията на потенциални и настоящи клиенти
 • WordPresss Accounting System – управлявайте цялата счетоводна част на вашия бизнес
 • Project Management via WP Project Manager

Идеалният избор, ако търсите нещо повече от просто CRM плъгин!

Най-добрите WordPress LMS плъгини

LMS (Learning Management System) плъгините ви позволяват да създадете и монетизирате своите онлайн курсове. Така че ако имате знания, които искате да предадете и на останалите хора, следващите плъгини ще ви помогнат да го направите по най-лесния и печеливш начин!

26. LearnDash

LearnDash e най-добрият LMS плъгин, който съществува в момента. Използват го големи компании, университети и различни организации за създаването и продаването на онлайн курсове.

С LearnDash имате възможността да издавате сертификати на вашите курсисти, да настроите график, по който да се качват автоматични лекциите, да създавате тестове и още много други функционалности.

27. LifterLMS

За разлика от LearnDash, LifterLMS е напълно безплатен. Предлага подобни функционалности като предишния плъгин, но също така работи и с много други платформи, за да ви предостави всичко необходимо за развитието на вашия онлайн курс.

Най-добрите WordPress плъгини за създаване на директории

Най-често създаването на онлайн директория е с цел да разделите бизнес или лична информация по населено място или категория. Именно това ще направят за вас и следващите два плъгина.

28. Business Directory Plugin

Business Directory Plugin е един от най-разпространените и най-използваните плъгини за създаване на онлайн директории.

С него ще можете да превърнете всеки лист информация в онлайн директория, директория за бизнес партньори, директория с адрес. В допълнение на това, можете да добавяте изображения, да редактирате и персонализирате различните полета, различни начини за плащане и още много други функционалности.

29. GeoDirectory

GeoDirectory е друг подобен плъгин, който е лесен за инсталиране и работи с всички WordPress теми. Можете да се възползвате от функционалности като:

 • Ревюта
 • Събития
 • Карти
 • Премиум листинги

И много други!

Най-добрите WordPress плъгини за създаване на форум

За да създадете форум, вече не се изискват големи усилия. Просто инсталирайте някой от плъгините за тази цел и оставете вашите потребители да дискутират в него!

30. bbPress

bbPress е стартиран още през 2004 година, като е разработен за WordPress.org форумите за поддръжка. Интересното е, че и до днес форумите на WordPress използват плъгина, а това е доказателство за неговата ефективност.

bbPress не предлага хиляди функционалности, но за сметка на това е изцяло фокусиран върху лесната интеграция, употреба и уеб стандарти.

Ако това не ви стига, то можете да се възползвате от различни add-ons, които ще ви осигурят нужните функционалности.

31. BuddyPress

Също като bbPress, идеята на BuddyPress е бърз и лесен за интегриране и употреба, но за разлика от първото ни предложение, с него можете да създадете цели онлайн общности.

Естествено, не отпада и възможността за създаване на форуми, като дори можете да комбинирате двата плъгина, за още по-ефикасна работа.

Най-добрите WordPress плъгини за събиране на дарения

Ако ръководите организация с нестопанска цел или искате да стартирате кампания за набавяне на средства, то е добра идея да добавите на сайта си плъгини подходящи за тази цел.

32. Give

Give е плъгинът за събиране на дарения с най-висок рейтинг, най-много сваляния и с най-добра поддръжка. Въпреки че е напълно безплатен, плъгинът предоставя цяла гама от функционалности, с които да набавите нужните ви средства.

С него лесно можете да:

 • Създавате персонализирани форми за дарения
 • Измервате на представянето на няколко кампании едновременно
 • Изваждате отчет за различни дарения
 • Филтрирате отчети по дата и начин на плащане

И много други!

33. Charitable

Вторият най-добър плъгин за събиране на дарения е Charitable. Функционира по абсолютно същия начин като Give, но също така има и платена версия, която включва повече функционалности.

Въпреки това, безплатната версия е достатъчно богата на инструменти:

 • Създавайте неограничен брой кампании
 • Задавайте цели на кампаниите
 • Създавайте кампании за определено време
 • Потребителите могат да дарят сума по свой избор или да изберат от предложени суми
 • Кратки форми, съдържащи само най-важните полета
 • Лесна PayPal настройка

Следете нашата Facebook страница или Блога на ICN.Bg, където ще можете да откриете и втората част на списъка. В него са включени плъгини за създаване на архивни копия, Affiliate маркетинг, намаляване на SPAM и още много други.

WordPress хостинг от ICN.Bg

Търсите ли подходящо място за вашия WordPress сайт? Сега можете да разположите вашата инсталация в хостинг среда специално изградена и оптимизирана за работа на WordPress приложения, благодарение на услугата ни - WordPress хостинг! Вътре ще откриете безплатен SSL сертификат и DDoS защита, кеширащи инструменти и WordPress Management - 10 функционалности за цялостно управление на вашия сайт само с няколко клика!

Етикети: #wordpress #plugins #hosting #wordpress-hosting

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе