Начало > ICN.Bg Блог > Събития > Кои са победителите от HackVratsa 2018?

Кои са победителите от HackVratsa 2018?

Кои са победителите от HackVratsa 2018?

(Обновена: ) | Събития

За трета поредна година се проведе най-голямото компютърно състезание в Северозападна България – HackVratsa. В рамките на 3 дни, от 27 до 29-ти април в IT център Враца, над 40 младежи, разделени в 13 отбора, премериха сили в надпреварата. И в таз годишното издание на HackVratsa ние от ICN.Bg имахме привилегията да подкрепим инициативата и да направим подаръци за всички участници.

Малки и големи се трудиха цели три дни над проект на тема „Космос“, който да презентират пред жури.

hackvratsa1

Hackvratsa2

Ето и отличените най-интересни проекти:

Третото място заеха Leonardo Robotics. Целта на техният проект е да построят база на Марс за управление на марсоходи, които да бъдат давани под наем. В рамките на 3 дни момчетата създадоха работещ прототип на марсоход, управляван чрез мобилен телефон, и изготвиха невероятен бизнес модел за техният проект.

hackvratsa3

Второто място заеха четирима петокласници от ППМГ Враца, с общото име Mini Site Makers. Те създадоха сайт с образователна цел, включващ две напълно функциониращи браузър игри.

hackvratsa4

Победител в тазгодишното издание на HackVratsa стана екипът на IPv3. Тяхната идея бе да предоставят безплатно мобилно приложение, което се използва за управлението на специална интерактивна дъска. Дъската илюстрира различни космически съзвездия, като дава любопитна информация за всяко от тях.

hackvratsa5

Паралено с HackVratsa протече и другото тип старт-ъп състезание - APPS@НПМГ. Научете повече за проектите и победителите от Софийското IT издание в блог статията ни.

Хостинг компания ICN.Bg винаги е подкрепяла инициативи свързани с развитието на ИТ общността, като: DigitalKidz, CodeweekVratsa, нашата инициатива Bgschool.bg и много други. Радваме, се че и отново имахме възможността да бъдем част от HackVratsa 2018

“Човек може да постигне всичко, стига да повярва в него”. - Наполеон Хил

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе