Начало > ICN.Bg Блог > Събития > Победителите от състезанието за мобилни приложения Apps@НПМГ

Победителите от състезанието за мобилни приложения Apps@НПМГ

Победителите от състезанието за мобилни приложения Apps@НПМГ

(Обновена: ) | Събития

За поредна година на 28-ми и 29-ти април, в сградата на Националната природо-математическа гимназия в София, протече ученическото състезание за мобилни приложения Apps@НПМГ. За нас, от хостинг компанията ICN.Bg, беше чест да бъдем част от спонсорите на събитието и да подпомогнем инициативните деца на България.

За трети пореден път изданието Apps@НПМГГ, организирано от НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“, гр. София, предостави възможност на подрастващите да демонстрират своите IT умения. В надпреварата взеха участие ученици от 8-ми до 12-ти клас, които съставиха 5 отбора. Под менторството на ръководителски екип , съставен от професионалисти, учители и изследователи, младежите трябваше да разработят мобилна апликация съвместима с Android, IOS или Windows Phone. Критериите за оценяване на проектите бяха: Оригиналност, сложност, приложимост, подходящо избрани архитектура и технологии,качество на реализацията и други.

APPS@NPMG

Тазгодишните победители са :

1-во място: Кристян Серафимов и Бояна Николова от НПМГ София с проект „GroundHall”. Техният проект представлява социална платформа с цел подпомагане на училищната среда.

APPS@NPMG1

2-ро място: Станимир Величков от НПМГ София с проект „Competetive Math“. Неговата апликация е математическа игра. Приложението разполага със собствена социална мрежа, в която отделните потребители могат да обсъждат помежду си зададените от играта задачи и заедно да разсъждават върху възникнали въпроси и проблеми.

APPS@NPMG2

3-то място: Ивайло Атанасов от ППМГ Стара Загора с проект „Буквите“. Проектът му е насочен към малките деца, които все още се учат да пишат. Целта на приложението е научаване на буквите от азбуката по интересен за децата начин.

APPS@NPMG3

4-то място: Кардам Гергов от 134 СУ София с проект „Fruits”. Приложението което изработва е за всички ученици, изучаващи английски език до 9-годишна възраст. Чрез него те могат да научат правилното произношение и правопис на често срещани плодове и зеленчуци, както и да затвърдят знанията си с 2 вида игри.

APPS@NPMG4

5-то място: Кристиян Хаджиколев и Калин Кръстев от ПЧМГ София с проект „Improve My Learning“. Проектът им има за цел да подобри начина за усвояване на информация. Той разполага с няколко ключови функции. Създава записки и напомнящи съобщения, както и генерира различни типове въпросници, които да тестват знанията на потребителя.

APPS@NPMG5

От ICN.Bg подкрепяме множество други инициативи , свързани с развитието на IT сектора, като : HackVratsa, CodeweekVratsa, DigitalKidz, нашата инициатива Bgschool.bg и много други.

BgSchool.bg е образователна инициатива, която от ICN.Bg създадохме в подкрепа на българското образование. В нея могат да се включат ученици и студенти, които искат да стартират ново онлайн приключение и училища, които искат да имат онлайн присъствие. За целта ICN.Bg предоставя безплатен хостинг, както и поддомейн. Повече за инициативата, вижте тук.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе