Начало > ICN.Bg Блог > Събития > Webloz’16 – за десета поредна година предизвикателството продължава

Webloz’16 – за десета поредна година предизвикателството продължава

Webloz’16 – за десета поредна година предизвикателството продължава

Събития

От 22 до 25 април продължи десетото Национално състезание за уеб разработване за ученици Webloz. Основните цели на събитието са да стимулират развитието на младите и талантливи български деца, като им предоставя възможността да подготвят своя собствена уеб разработка. От хостинг компания ICN.Bg за поредна година подкрепихме най-старото ученическо събитие за уеб технологии в България и талантливите български деца.

За деветте години, през които се провежда състезанието, са участвали близо 600 екипа и с негова помощ безброй много ученици са намерили своето призвание в сферата информационните технологии.

Състезанието се състои в два кръга. Първият е виртуален, в който отборите регистрират своите проекти в една от категориите „Уеб сайт“ и „Уеб програмиране“ и те се оценяват от комисия. На следващия етап всички финалисти трябва да защитят своите разработки на живо пред тричленно жури.

10-тото юбилейно издание на Webloz събра ученици от цялата страна, които премериха сила, забавляваха се и празнуваха рождения ден на състезанието.

10 10

Участници тази година защитаваха своите проекти пред комисия съставена изцяло от победителите от предишните издания, всеки от които е доказал професионализма си в ИТ сферата.

17

На финал се класираха 40 отбора и общо 58 участника от цяла България се събраха на едно място, за да покажат своите проекти и да премерят сили за първите места.

1616

0906

1104

Най-добрият проект в категория "Уеб сайт 9-12 клас" бе на Даниел Стойнев от Благоевград. В същата категория 2-ро място взе проекта на Мариян Михайлов от Шумен, а на трето място се класираха Петромир Пенчев и Каролина Колева от Разград.

Малките участници в категория "Уеб сайт" (учениците от 5-8 клас) отново изненадаха приятно комисията. С първо място беше отличен проектът на Мартин Христов от Шумен. Проектът на Ивана Великова и Кристиан Константинов от Шумен грабна второто място, а този на Даниел Бумбалов и Даниил Ширяев от Ямбол спечелиха трето място.

При малките участници 5-8 клас в категория "Уеб програмиране" с първо място беше награден проектът на Емил Костадинов от Благоевград. Специална награда получи Атанас Бунчев от Пазарджик. Той беше и един от най-младите представители сред участниците.

В най-оспорваната категория "Уеб програмиране 9-12 клас" на първо място се класира проектът на Радослав Стефанов от Правец. Проектът на Антон Колов и Ивета Македонска от Монтанта и София спечели 2-ро място. Трети в класирането стана проектът на Стоян Генчев от Добрич.

12 16

1513

Съботният състезателен ден приключи с дискусия. Организаторите от Фондация "Технология за младите" получиха ценна обратна връзка, а бивши участници и гости на състезанието споделиха своя безценен опит.

08 07

В неделя, учениците участваха във вече традиционната работилница. Девет екипа, съставени от всички участници, разработваха иновативни проекти на тема "Комуникация в бъдещето". В края на деня, всеки отбор показа своите впечатляващи разработки. Сред проектите имаше приложение за комуникация посредством светкавицата на смартфон, холограма, прожектирана от компютър и приложения за защитена чат комуникация.

От хостинг компания ICN.Bg подкрепяме редица събития, които развиват възможностите на младите IT специалисти в България, като NASA Space Apps Challenge, БАМА, HackVratsa, турнира по информационни технологии “Джон Атанасов“, CodeWeek Враца, както и създадохме инициативата BgSchool.Bg, която има за цел да даде възможност на ученици и студенти да развият своите практически възможности. Ние вярваме, че бизнесът трябва да подкрепя българското образование и затова няма да спрем да вярваме и да насърчаваме младежите в техния професионален път в сферата на информационните технологии.

Етикети: #sastezanie #it #sabitie #initsiativa #webloz #uchenitsi #informatsionni-tehnologii #webloz16

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе