Начало > ICN.Bg Блог > Събития > Webloz’16 – за десета поредна година предизвикателството продължава

Webloz’16 – за десета поредна година предизвикателството продължава

Webloz’16 – за десета поредна година предизвикателството продължава

(Обновена: ) | Събития

От 22 до 25 април продължи десетото Национално състезание за уеб разработване за ученици Webloz. Основните цели на събитието са да стимулират развитието на младите и талантливи български деца, като им предоставя възможността да подготвят своя собствена уеб разработка. От хостинг компания ICN.Bg за поредна година подкрепихме най-старото ученическо събитие за уеб технологии в България и талантливите български деца.

За деветте години, през които се провежда състезанието, са участвали близо 600 екипа и с негова помощ безброй много ученици са намерили своето призвание в сферата информационните технологии.

Състезанието се състои в два кръга. Първият е виртуален, в който отборите регистрират своите проекти в една от категориите „Уеб сайт“ и „Уеб програмиране“ и те се оценяват от комисия. На следващия етап всички финалисти трябва да защитят своите разработки на живо пред тричленно жури.

10-тото юбилейно издание на Webloz събра ученици от цялата страна, които премериха сила, забавляваха се и празнуваха рождения ден на състезанието.

10 10

Участници тази година защитаваха своите проекти пред комисия съставена изцяло от победителите от предишните издания, всеки от които е доказал професионализма си в ИТ сферата.

17

На финал се класираха 40 отбора и общо 58 участника от цяла България се събраха на едно място, за да покажат своите проекти и да премерят сили за първите места.

1616

0906

1104

Най-добрият проект в категория "Уеб сайт 9-12 клас" бе на Даниел Стойнев от Благоевград. В същата категория 2-ро място взе проекта на Мариян Михайлов от Шумен, а на трето място се класираха Петромир Пенчев и Каролина Колева от Разград.

Малките участници в категория "Уеб сайт" (учениците от 5-8 клас) отново изненадаха приятно комисията. С първо място беше отличен проектът на Мартин Христов от Шумен. Проектът на Ивана Великова и Кристиан Константинов от Шумен грабна второто място, а този на Даниел Бумбалов и Даниил Ширяев от Ямбол спечелиха трето място.

При малките участници 5-8 клас в категория "Уеб програмиране" с първо място беше награден проектът на Емил Костадинов от Благоевград. Специална награда получи Атанас Бунчев от Пазарджик. Той беше и един от най-младите представители сред участниците.

В най-оспорваната категория "Уеб програмиране 9-12 клас" на първо място се класира проектът на Радослав Стефанов от Правец. Проектът на Антон Колов и Ивета Македонска от Монтанта и София спечели 2-ро място. Трети в класирането стана проектът на Стоян Генчев от Добрич.

12 16

1513

Съботният състезателен ден приключи с дискусия. Организаторите от Фондация "Технология за младите" получиха ценна обратна връзка, а бивши участници и гости на състезанието споделиха своя безценен опит.

08 07

В неделя, учениците участваха във вече традиционната работилница. Девет екипа, съставени от всички участници, разработваха иновативни проекти на тема "Комуникация в бъдещето". В края на деня, всеки отбор показа своите впечатляващи разработки. Сред проектите имаше приложение за комуникация посредством светкавицата на смартфон, холограма, прожектирана от компютър и приложения за защитена чат комуникация.

От хостинг компания ICN.Bg подкрепяме редица събития, които развиват възможностите на младите IT специалисти в България, като NASA Space Apps Challenge, БАМА, HackVratsa, турнира по информационни технологии “Джон Атанасов“, CodeWeek Враца, както и създадохме инициативата BgSchool.Bg, която има за цел да даде възможност на ученици и студенти да развият своите практически възможности. Ние вярваме, че бизнесът трябва да подкрепя българското образование и затова няма да спрем да вярваме и да насърчаваме младежите в техния професионален път в сферата на информационните технологии.

Етикети: #sastezanie #it #sabitie #initsiativa #webloz #uchenitsi #informatsionni-tehnologii #webloz16

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе