Начало > ICN.Bg Блог > Събития > Враца стана IT център на северозападна България този уикенд

Враца стана IT център на северозападна България този уикенд

Враца стана IT център на северозападна България този уикенд

Събития

Враца се превърна в Силиконовата долина на северозападна България този уикенд. Тазгодишното издание на най-мащабната програмистка инициатива в Европа Code Week EU тече от 10 до 18 октомври, като в България ще бъдат проведени над 40 събития в този период. Враца даде старт на европейската седмица на програмирането със страхотна организация и над 250 ентусиасти, които се включиха в 13-те модула. От хостинг компания ICN.Bg имахме удоволствието да подкрепим уникалното IT събитие и да се срещнем с много нови бъдещи IT специалисти. Прочетете в нашата статия как протече двудневното предизвикателство и как Враца се нареди до всички европейски градове, които „кодят“ тази седмица.

Какво е Europe Code Week?

Една масова инициатива, която цели да представи програмирането по един забавен и привлекателен начин и да даде възможност на всички, които се интересуват от новите технологии и искат да изберат IT сферата за своето професионално развитие, да се запознаят с дигиталния свят. Тази година Code Week EU се провежда от 10-18 октомври и са организирани над 4 000 събития в цяла Европа и дори извън нея. В миналогодишното издание участие взеха 37 държави и присъстваха над 150 000 компютърни ентусиасти, а очакванията на организаторите за текущата седмица са още по-големи.

Code week Vratsa се проведе на 10 и 11 октомври и събра 25 лектора и над 250 компютърни ентусиасти в ПМГ „Акад. Иван Ценов” и НУ "Софроний Врачански" желаещи за да се включат в IT предизвикателството. Участниците бяха на възраст от 10 до 60 години, като много деца от 5-ти до 12-ти клас проявиха интерес към информационните технологии и взеха участие в него. Събитието беше напълно безплатно и се състоя в лекции и практически упражнения. Имаше за цел да покаже на гражданите на град Враца и цяла северозападна България възможностите да се реализират в най-бързо развиващата се сфера в света, да даде начални знания и да формира практически умения за избраното направление. Условието за участие беше желанието да научиш много нови неща, да прилагаш на практика наученото и разбира се, да се забавляваш в отбор с други компютърни ентусиасти.

Ученици състезание Враца Състезание във Враца

Състезание Враца работа на ученицитесъстезание Враца

.

.

.

.

.

.

. Участниците имаха възможността да се включат в един от 13-те модула: Създаване на сайтове с WordPress, Увод в програмирането, Photoshop, Създаване на приложения с Android, Програмиране за деца, Създаване на съдържание, Видеообработка, Бизнес мислене, Оптимизация при търсене, Хакатон, Роботика за начинаещи, Анимиране и Увод в HTML, CSS и Javascript.

Училищно състезаниеУчилищна стая

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Организатори на събитието бяха сдружение "Враца софтуер общество" и РИО-Враца, а любезен домакин беше „Акад. Иван Ценов”. Ние от ICN.Bg имахме удоволствието да се включим за втори път като спонсори на това вълнуващо IT приключение и раздадохме на участниците ваучер за безплатен хостинг, с който да могат да реализират своите онлайн проекти и който да им даде възможността да стартират успешна IT кариера.

Състезание ВрацаСъстезание Враца

.
.
.
.
.
.
.
.

.

Победителите в хакатона спечелиха безплатен онлайн семестър в Софтуерния университет, а най-досетливите участници в модулите по програмиране получиха книги. Част от реализираните проекти от събитието са: Vamos FC Barca, Забележителности във Врачански регион, FileCoder и The Warehourse.

От хостинг компания ICN.Bg подкрепяме множество IT инициативи, които имат за цел да подпомогнат развитието на младите българи в информационните технологии: БАМА, Space Apps Challenge, StartUp Weekend и много други. Водени от желанието ни да съдействаме на образованието и да застанем зад всеки бъдещ IT специалист създадохме инициативата BgSchool.bg, която дава възможност на българските ученици да развият своите идеи в онлайн среда. Ние ще продължим да подкрепяме развитието на младите български ентусиасти в сферата на информационните технологии и пожелаваме успех на всички участници в Code Week Vratsa в техните бъдещи проекти!

Етикети: #it

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе