Начало > ICN.Bg Блог > Събития > Враца стана IT център на северозападна България този уикенд

Враца стана IT център на северозападна България този уикенд

Враца стана IT център на северозападна България този уикенд

(Обновена: ) | Събития

Враца се превърна в Силиконовата долина на северозападна България този уикенд. Тазгодишното издание на най-мащабната програмистка инициатива в Европа Code Week EU тече от 10 до 18 октомври, като в България ще бъдат проведени над 40 събития в този период. Враца даде старт на европейската седмица на програмирането със страхотна организация и над 250 ентусиасти, които се включиха в 13-те модула. От хостинг компания ICN.Bg имахме удоволствието да подкрепим уникалното IT събитие и да се срещнем с много нови бъдещи IT специалисти. Прочетете в нашата статия как протече двудневното предизвикателство и как Враца се нареди до всички европейски градове, които „кодят“ тази седмица.

Какво е Europe Code Week?

Една масова инициатива, която цели да представи програмирането по един забавен и привлекателен начин и да даде възможност на всички, които се интересуват от новите технологии и искат да изберат IT сферата за своето професионално развитие, да се запознаят с дигиталния свят. Тази година Code Week EU се провежда от 10-18 октомври и са организирани над 4 000 събития в цяла Европа и дори извън нея. В миналогодишното издание участие взеха 37 държави и присъстваха над 150 000 компютърни ентусиасти, а очакванията на организаторите за текущата седмица са още по-големи.

Code week Vratsa се проведе на 10 и 11 октомври и събра 25 лектора и над 250 компютърни ентусиасти в ПМГ „Акад. Иван Ценов” и НУ "Софроний Врачански" желаещи за да се включат в IT предизвикателството. Участниците бяха на възраст от 10 до 60 години, като много деца от 5-ти до 12-ти клас проявиха интерес към информационните технологии и взеха участие в него. Събитието беше напълно безплатно и се състоя в лекции и практически упражнения. Имаше за цел да покаже на гражданите на град Враца и цяла северозападна България възможностите да се реализират в най-бързо развиващата се сфера в света, да даде начални знания и да формира практически умения за избраното направление. Условието за участие беше желанието да научиш много нови неща, да прилагаш на практика наученото и разбира се, да се забавляваш в отбор с други компютърни ентусиасти.

Ученици състезание Враца Състезание във Враца

Състезание Враца работа на ученицитесъстезание Враца

.

.

.

.

.

.

. Участниците имаха възможността да се включат в един от 13-те модула: Създаване на сайтове с WordPress, Увод в програмирането, Photoshop, Създаване на приложения с Android, Програмиране за деца, Създаване на съдържание, Видеообработка, Бизнес мислене, Оптимизация при търсене, Хакатон, Роботика за начинаещи, Анимиране и Увод в HTML, CSS и Javascript.

Училищно състезаниеУчилищна стая

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Организатори на събитието бяха сдружение "Враца софтуер общество" и РИО-Враца, а любезен домакин беше „Акад. Иван Ценов”. Ние от ICN.Bg имахме удоволствието да се включим за втори път като спонсори на това вълнуващо IT приключение и раздадохме на участниците ваучер за безплатен хостинг, с който да могат да реализират своите онлайн проекти и който да им даде възможността да стартират успешна IT кариера.

Състезание ВрацаСъстезание Враца

.
.
.
.
.
.
.
.

.

Победителите в хакатона спечелиха безплатен онлайн семестър в Софтуерния университет, а най-досетливите участници в модулите по програмиране получиха книги. Част от реализираните проекти от събитието са: Vamos FC Barca, Забележителности във Врачански регион, FileCoder и The Warehourse.

От хостинг компания ICN.Bg подкрепяме множество IT инициативи, които имат за цел да подпомогнат развитието на младите българи в информационните технологии: БАМА, Space Apps Challenge, StartUp Weekend и много други. Водени от желанието ни да съдействаме на образованието и да застанем зад всеки бъдещ IT специалист създадохме инициативата BgSchool.bg, която дава възможност на българските ученици да развият своите идеи в онлайн среда. Ние ще продължим да подкрепяме развитието на младите български ентусиасти в сферата на информационните технологии и пожелаваме успех на всички участници в Code Week Vratsa в техните бъдещи проекти!

Етикети: #it

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе