Начало > ICN.Bg Блог > Събития > Възможности за кариера в IT сферата

Възможности за кариера в IT сферата

Възможности за кариера в IT сферата

(Обновена: ) | Събития

Кандидатстването за стаж или работа в IT компания е нещо, за което трябва да се подготвите предварително, ако искате да ви назначат на желаната позиция. Има, разбира се, и няколко малки трика, които ще ви доведат до успех. Вижте какви са 5-те тайни на успешното кандидатстване, които нашите приятели от JobTiger ни издадоха!

  1. Проучете компаниите и свободните позиции, които предлагат – много компании имат свободни стажантски и работни позиции. Това, което трябва да обмислите, е сектора, в който искате да се развивате, а след това да откриете компаниите, които оперират в него. Финалната стъпка е да си изберете една или няколко компании-фаворити, които биха паснали най-добре на вашите умения и желания за развитие.
  2. Подгответе си CV – CV-то е абсолютно задължителният документ, за който трябва да отделите достатъчно време и внимание. Подгответе го внимателно! Ако нямате предишен, релевантен опит, акцентирайте на курсовете и обученията, които сте преминали и са свързани с позицията, за която кандидатствате. Представете вашите сертификати и постижения в IT областта.
  3. LinkedIn – това е бизнес социалната мрежа, за която също е добре да отделите време. Профилът ви там много прилича на динамично CV, което обновявате непрекъснато и същевременно можете да споделяте интересна информация, свързана с вашата професия или професионални интереси. Имайте предвид, че всяка компания проверява социалните профили на своите кандидати и е препоръчително те да изглеждат добре и професионално направени.
  4. Мотивационно писмо – мотивационното писмо е сред задължителните документи. То е вашата лична презентация, чрез която да убедите бъдещия си работодател, че именно вие сте подходящият кандидат.
  5. Препоръки - поискайте препоръки от вашите бивши работодатели или колеги, както писмени, така и в социалните мрежи. Вероятно е професионалната препоръка да се окаже решаващ критерий при избора на кандидати, които да бъдат поканени на интервю.

Подгответе се добре и бъдете мотивирани, за да впечатлите представителите на компаниите, с които комуникирате. А свободни позиции можете да откриете както с обява, така и по време на кариерните форуми. Още на 16 октомври можете да се включите в един от тях, ако професиите, към които сте се насочили, са в секторите ИТ, телекомуникации и ВРО.

“Дни на кариерата” е събитие, организирано от нашите приятели от JobTiger. Тук на едно място ще можете да се срещнете със 61 компании, които предлагат свободни позиции в сферата на ИТ, телекомуникации и ВРО и да поговорите с техни представители. Събитието е много подходящо да направите контакт с желаните от вас компании, да обсъдите възможностите за работа и да създадете добро първо впечатление. А, ако се справите с тази задача, вероятността да ви се обадят с предложение от компанията, е огромна.

Вижте повече за „Дни на кариерата“ в сектори: ИТ, Телекомуникации и ВРО: http://it.careerdays.bg/

ICN.Bg като партньор на събитието ще предостави на всеки участник ваучер за 50% отстъпка за Споделен хостинг! Станете част от Дни на кариерата!

Етикети: #careerdays #it-kariera #it-sfera #kariera #jobtiger

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе